close

Strålende Arabiske filmdager 30. april og 1. mai 2011

Festivalen Arabiske filmdager er gjennomført, og det med høye besøkstall, flotte filmer, spennende gjester og en fabelaktig fest.

Av , foto: Trine Straume Fjeldmann, Heidi Sandberg 20. mai 2011

I samarbeid med Babel Filmklubb og Norsk Filminstitutt, og med støtte fra Fritt Ord, arrangerte Film fra Sør minifestivalen Arabiske Filmdager - historier fra Levanten helgen 30. april – 1. mai.

Det var en helg med strålende sol som kunne lokket våre publikummere ut i byens mange parker, men festivalprogrammet viste seg å være så sterkt og aktuelt at det ble svært få tomme seter i Cinematekets saler. Totalt var det 981 besøkende i løpet av festivalhelgen. Disse ble servert alt fra den rykende ferske dokumentaren The Agenda and Me, til beinhard tyrkisk action i The Valley of the Wolves: Palestine.

Men en god filmfestival består av mer enn bare filmer, og vi kunne denne helgen by på gjester som Neveen Shalaby, Georges Hachem og Sherif Mandour som deltok i Q&As og panelsamtaler. Komplett oversikt over alle panelsamtaler, gjester og innledere kan du finne her.

Neveen Shalaby og Georges Hachem tok seg også tid til et par korte intervjuer til websiden vår.

I tillegg til dette ble Bens Café omgjort til et hett festlokale under Arabian Night.
Bandet The Brothers bestående av Safaa Al-Saadi (fløyte, arabiske trommer og keyboard), Sattar Al-Saadi (arabiske trommer, fløyte) og Darvan Ahmed Abdulkarim (fiolin) spilte så godt at festdeltakerne ikke klarte å gjøre annet enn å danse med. Mellom danseøktene hadde gjestene anledning til å prøve en av de mange vannpipene som stod til disposisjon ved bordene utenfor.

Alt i alt har Arabiske filmdager vært en fantastisk festival, og vi på Film fra Sør ønsker å takke våre samarbeidspartnere i Babel filmklubb, NFI, Fritt Ord, våre gjester og paneldeltakere og ikke minst alle publikummere.