close

Ekstravisninger av årets festivalhits

Få med deg ekstravisninger av Nadine Labakis åpningsfilm Where Do We Go Now? søndag 16. oktober kl 13:50, Marcel Rasquins Brother søndag 16. oktober kl 14:15, Irshad Manjis dokumentar Faith Without Fear idag kl 16:30 og Chan-wook Parks kortfilm Night Fishing i morgen kl 18:15 på Filmens hus. 

Av 15. okt 2011

«Åpningsforestillingen ble etterfulgt av jubelrop, trampeklapp og stående applaus fra en fullsatt sal. Labakis film må følgelig regnes blant favorittene når festivalens hovedpris og publikumsprisen skal deles ut lørdag. Som ved en skjebnens tilskikkelse ble hyllesten til Labakis musikalske komedie nesten umiddelbart etterfulgt av jubel for en annen arabisk kvinne. Fredag formiddag kunngjorde nemlig Nobelkomiteen at den jemenittiske demokratiforkjemperen Tawakkul Karman er en av tre kvinner som deler årets fredspris»

Dette skrev Per A. Christiansen i Aftenposten om arabiske kvinner og Tawakkul Karman, som vant fredsprisen fredag i forrige uke. Flere filmer med relevans for årets fredspris, der sterke kvinners kamp for fred og menneskerettigheter ble fremhevet, er inkludert i årets Film fra Sør-program. Dette gjelder ikke minst Nadine Labakis film Where Do We Go Now? som har gått for fulle saler de tre visningene den har hatt under festivalen.

For at flere skal få anledning til å se Labakis film, setter vi opp en ekstravisning søndag 16. oktober kl 13:50 i Vika 4. Billettsalget er allerede i gang, og det lønner seg å ikke vente for lenge med å hente ut billetter.

Marcel Rasquins debutfilm Brother har vært en av festivalens gledelige overraskelser. Her blir publikum tatt med til de fattige slumområdene i den venezuelanske hovedstaden Caracas og to brødres kamp for å følge sine drømmer. Vi følger de vidt forskjellige brødrene Julio og Daniel på fotballtrening og fest, gjennom dyp sorg og kjærlighet, i brutale gjengoppgjør og konflikter, på en felles, men ulineær vei mot stjernene.

– Filmen handler om kjærlighet, om forhold og om familie, om tilhørighet, og om enorm gjeld som er nesten umulig å betale, forteller regissør Marcel Rasquin.

Filmen er full av energi, har høyt tempo, men skildrer med stor varme og omtanke hvordan Julio og Daniel må finne sin plass i en verden full av fotball, lidenskap, familiebånd og slummens harde realiteter. Ikke gå glipp av ekstravisningen av Brother på søndag 16. oktober kl 14:15 i Vika 1.

Fredag 14. oktober gjester Irshad Manji, som er en av Film fra Sørs hovedgjester i år, Skavlan. Tidligere samme kveld kan du treffe henne under Det kritiske rom-arrangementet Tro og frihet med Irshad Manji der vi også viser dokumentaren Faith Without Fear.

Vi setter opp en ekstravisning av denne dokumentaren på lørdag 15. oktober kl 16:30 i Vika 4.

Se intervjuer med Marcel Rasquin og Nadine Labaki under.