close

Ut av kinomørket #4

Kinogjengerne som startet uka på Vika kino beskrev filmen som både «lun, absurd og ironisk». Men de var også opptatt av kulturforskjellene: «Jeg tror at når In Another Country  blir vist i en kinosal i Sør-Korea ler publikum på helt andre steder enn det vi nettopp gjorde.» 

Av 10. okt 2012

Den første festivalhelga er over. Hverdagen kaller, men i motsetning til vanlige oktoberdager fortsetter helgas filmfest etter arbeidstid hele uka! Og det beste er at uka er full av nye små og store høydepunkt.

Her er noen av reaksjonene vi fanget opp før publikummet fortsatte ut i oktoberregnet:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Edesio:
«Dette var en bra film. Koreansk film er annerledes, dialogen og handlingsforløpet er langsom.»
«Med ett ord er In Another Country… ironisk.»
«Jeg ville anbefalt den til alle som vil se en god film, og ikke minst for skuespillerprestasjonene til Isabelle Huppert. Hun er så flott!»

Anette
«Oi… Jeg har ikke latt den synke inn ennå. Men den er jo annerledes. På en god måte.»
«Jeg ville nok anbefalt den til alle som liker japansk film. In Another Country er jo ikke japansk, men den minnet meg om andre japanske filmer jeg har sett.»

Marta Lovise:
«Jeg synes In another country tar Sørøst-Asia på kornet, med smilende og veldig vennlige koreanere. Det er som å være der på ferie.»
«Det er en lun film, det er et driv i historien som hele tiden gjør meg nysgjerrig på hva som skjer videre.»
«Jeg sitter igjen med en følelse av at den franske kvinnen kunne vært meg.»
«In Another Country burde både datteren og mannen min se. Og andre venninner som har reist i det samme området. Det er en film for folk som ikke er så opptatt av action, men av å se gode filmer»  

Herdis og Per

«Av de tre historiene, likte jeg den første best. Kanskje hadde vi skjønt mer hvis vi hadde bedre kjennskap til det sørkoreanske samfunnet? Jeg tror det er mange lag vi ikke får tilgang til.»
«Den handler jo om å bryte sosiale normer, det å være ukjent og fremmed i det sørkoreanske samfunnet»
«In Another Country er en absurd film.»
«Jeg mener at det er en film for alle som har hatt en opplevelse av å reise til fremmede steder og ikke bli forstått. Og alle de rare sitasjonene man kan havne i. Det er en film om det å ville gjøre seg forstått, men ikke helt få det til.»
«Også er det en film som viser frem vestlige turister i en annen kultur, kanskje mangelen på respekt? Hvordan vi ofte bare tar oss til rette.»
«Det er jo en morsom film, men jeg tror publikum i Sør-Kora ville ledd helt andre steder enn vi gjorde.»
 

PS: Har du ikke lagt planer for hva du skal se de kommende dagene? In Another Country går tirsdag 9. oktober klokka 18:15 i Lillebil og onsdag 10. okrober klokka 21:00 i Tancred.