close

Vinn billetter til visning av stjernespekket kultklassiker

Film fra Sør Distribusjon presenterer i samarbeid med Mangapolis og Oslo Comic Expo kultklassikeren The Last Unicorn (1982).

Av 29. mai 2013

Filmen er basert på boken med samme tittel, skrevet av Peter S. Beagle, som bl.a. sammenlignes med J.R.R. Tolkien. Beagle skriver i boken: "Never run from anything immortal. It attracts their attention". Vi oppfordrer alle til å lytte til forfatterens ord, og gripe sjansen til å se denne fantastiske delen av tegneseriehistorien. Filmen vises 6. juni klokken 18.00 på Ringen Kino. Billetter kan kjøpes på oslokino.no.

Du kan også vinne 2 billetter ved å svare på følgende spørsmål:

Hvem har skrevet boken The Last Unicorn?

Send svaret ditt til konkurranse@filmfrasor.no senest 5. juni. Vinneren kontaktes pr. e-post. 

OM FILMEN:

The Last Unicorn er en amerikansk animasjonsfilm regissert av Jules Bass og Arthur Rankin jr. med en spesiell plass i Studio Ghiblis historie.

Filmen stiller i tungvekterklassen både på den visuelle og den skuespillermessige fronten. Mia Farrow, Jeff Bridges og Christoffer Lee er blant noen av skuespillerne som har lagt stemme til filmen.

The Last Unicorn har fans over hele verden – gamle som unge - og anses som en kultklassiker innenfor animégenren.

Filmen omhandler en vakker enhjørning. Fra en gåte-talende sommerfugl lærer en enhjørning at hun visstnok er den siste av hennes slag. I søken etter andre følgesvenner setter hun ut på en farefull reise gjennom et mystisk land med snakkende katter, hekser og trollbindende magikere. På veien lærer hun om vennskap, kjærlighet og viktigst av alt hennes sanne jeg.

Følelsen av tristhet, kjærlighet og lengsel er noe som skiller filmen fra samtidens tegnefilmer. Regissørene har gitt avkall på vitsemakende ånder og syngende krabber i favør av en særegen visuell stil og et uforglemmelig lydspor fremført av folkrock bandet America.

Filmen introduseres av den amerikanske tegneserielegenden Brandon Graham. Han startet startet sin karriere i pornotegneserienes daværende lukrative verden, før han påbegynte science fiction-seriene King City og Multiple Warheads for de hakket mer respektable forlagene Tokyopop og Oni. Brandons arbeider blander action, humor og eventyr, og er tydelig påviket av Moebius og japansk design – for ikke å si hans patologiske trang til å dytte inn ordspill over alt hvor det er fysisk mulig.

Etter år med rettighetskrøll kom King City-samleboka i fjor ut fra Image, og tidligere i år gjorde han ferdig miniserien Multiple Warheads: Alphabets to Infinity på samme forlag. Graham er også hjernen bak relanseringen av Rob Liefelds gamle 90-tallsserie Prophet, som han skriver for tegnerne Simon Roy, Giannis Milonogiannis og Farel Dalrymple. I hans hender har Prophet blitt en kompleks og ambisiøs science fiction-fortelling, hvilket gjorde den til den mest kritikerroste amerikanske mainstreamtegneserien i 2012.

Gå ikke glipp av denne godbiten!