close

Utekino og konsert på Schous plass 5. september

Vi tjuvstarter årets Film fra Sør-festival med gratis utekino og musikk på Schous plass 5. september kl. 21.00! Ta med deg teppe, termos og en varm venn, og gled deg til fantastisk musikk og en skikkelig godbit av en dokumentar.

Av 1. sep 2014

Du kan vente deg magisk stemning når Film fra Sør viser ´Shield and Spear´ utendørs på Schous plass 5. september kl. 21.00Filmen vises i samarbeid med Deichmanske bibliotek, og Oslo World Music Festival står for det musikalske innslaget. To av artistene fra høstens festivalprogram setter en enestående før-filmen-stemning. 

´Shield and Spear´ 
20 år etter apartheid er Sør-Afrika fortsatt preget av etniske konflikter. Men én ting er sikkert - Sør-Afrika er et kulturelt mekka der kunsten bygger broer og sprenger grenser i politiske spørsmål om etnisitet, seksualitet og sosioøkonomiske forhold. 

Kunstneren Brett Murray demonstrerer kunstens politiske ringvirkninger når han lager en karikatur av Jacob Zuma. Tegningen resulterer i søksmål, drapstrusler og gateprotester, og bidrar til at en rekke historier om identitet og etnisitet kommer til overflaten. Vi følger flere sørafrikanske kunstnere - hele tiden akkompagnert av et mesterlig lydspor. 

Oslo World Music Festival lanserer sitt program 8. september. De gir oss en smakebit på årets program. 

Bafan Nhlapo startet tidlig å spille sammen med poeter i den levende kunst- og kulturscenen i Johannesburg, og vakte etter hvert oppmerksomhet med sitt uvanlige valg av instrumenter, eksempelvis gamle kopper og kar i metall. Han er også kjent for blant annet hovedrollen som Peter Tosh i de musikalske legender på Den Norske Opera i Oslo. 

Ibou Cissokho kommer fra Casamance-området i Senegal og vokste opp i en griot-familie, hvor han lærte å spille kora av sin far og læremester Solo Cissokho. I dag er han en sentral tradisjonsbærer av denne levende musikken, og har siden 2006 jobbet som musiker i Norge.

Velkommen! Varme klær, teppe og termos anbefales på vel, det varmeste.