close

Godt å se noe annet en Hollywood

Våre skribenter er ute og møter folk på festival og tar tampen på festivalstemningen en ettermiddag på Cinemateket. Vi møtte noen som er glade for å bli kjent med andre filmkulturer. 

Av 18. okt 2014

Tirsdag ettermiddag var det folksomt på Cinemateket og flere ville få med seg The Midnight After, en bisarr, mørk satire av den kinesiske regissøren Chan Fruit. Filmen, hvor handlingen er lagt til Hong Kongs gater, handler om en gruppe mennesker som plutselig befinner seg i en helt tom by.

Cathrin Rozenkrantz er en av festivalgjestene som ønsket å få med seg filmen. Hun synes det er et friskt pust å se noe utenom det hun ellers ser.

– Det er godt å få inspirasjon fra andre filmkulturer enn det vi ellers blir presentert for fra Hollywoods verden. Jeg er ikke så godt kjent med andre filmkulturer, så det er godt å kunne benytte seg av en slik festival til å  se mer. Film farger oss og vi lærer mye av det, mener Rosenkrantz.

Hun bestemte seg for å se nettopp The Midnight After etter en anbefalning om at det var et godt eksempel på god kinesisk film.

– Det er også spennende å høre hva regissørene har å si om filmene sine, som gir det lille ekstra til oss som sitter i salen, mener hun.

Regissør Halkawt Mustafa, kjent for filmen Rødt Hjerte som kom i 2011 mener det er mye bra å få med seg under festivalen.

– Jeg planlegger å legge et besøk til noen kinosaler i løpet av helgen. Det er mye å se under festivalen, som gir et innblikk i gode filmer vi ellers ikke ville sett på norske kinoer.