close

Vinn konsertbilletter til Fatoumata Diawara på Cosmopolite

Så du Abderrahmane Sissakos Timbuktu på kino? I så fall la du helt sikkert merke til Fatoumata Diawara , som synger seg inn i hjertene til publikum, noe hun må bøte med 40 piskeslag for. 19. mars spiller hun på Cosmopolite, og du kan vinne to billetter til konserten.

Av 11. feb 2015

Fatoumata Diawara ble født på Elfenbenskysten. Foreldrene var fra Mali, og som barn opptrådte hun i dansetroppen til sin far. Etter hvert fikk hun også filmroller, og spilte som 17-åring hovedrollen i "La Genèse" (1999). Hun jobbet videre som skuespiller, og fikk et større gjennombrudd med "Sia" to år senere. Deretter rømte hun til Paris, uten foreldrenes tillatelse. Hun ble med i gateteatret Royal de Luxe, og sang snart på klubber og kaféer.

Fatoumata koret etter hvert på plater med bl.a. Oumou Sangaré og Dee Dee Bridgewater, og lærte seg også å spille gitar. I 2011 ga hun ut sin første soloplate, "Fatou", som fikk svært gode kritikker. Her hadde hun bl.a. med seg Tony Allen (trommer), Toumani Diabaté (kora) og den tidligere Led Zeppelin-bassisten John Paul Jones. Blandingen av jazz, funk og modernisert folkemusikk fra Mali fikk flere til å omtale den som en av årets store plater, samtidig som mange roste de sterke, politiske og personlige tekstene.

Fatoumata har etter hvert reist over store deler av verden med stemmen og musikken. Hun har kjempet for rettighetene til barn og kvinner, og har underveis også samarbeidet med størrelser som Bobby Womack, Roberto Fonseca, AfroCubism og Damon Albarn fra Blur. Hun har stått på scenen med Paul McCartney, og har vakt begeistring på Oslo World Music Festval.

Konserten med Fatoumata Diawara på Cosmopolite blir en del av Frankofoni-dagene i Oslo. Cosmopolite lover et sterkt og intimt møte med et av de største unge talentene innen verdensmusikken om dagen.

Vinn to billetter

Vi trekker to heldige vinnere av to billetter. Alt du trenger å gjøre er å svare på spørsmålet:

Fatoumata Diawara har spilt i flere filmer som er vist på Film fra Sør-festivalen. Bl.a. en film fra 2001 av Dani Kouyaté. Regissøren kommer fra Burkina Faso, et land som sjeldent er representert på den internasjonale filmscenen. Filmen rev med seg fem internasjonale priser bl.a. ved Kairo Internasjonale filmfestival. Hva heter filmen av Dani Kouyaté fra 2001, som Diawara spiller hovedrollen i?

Send ditt svar til konkurranse@filmfrasor.no

Vinnerene trekkes 12. mars og blir kontaktet pr. epost.