close

Garden of Words på Kulturnatta

Nok en gang fylles Oslo-natta av kulturopplevelser for hele familien. Bli med inn i regntunge Tokyo og få med deg en animasjonsperle av de sjeldne når Film fra Sør viser den magiske Garden of Words på Klingenberg kino.

Av 31. aug 2015

I samarbeid med Japan Foundation og Japans ambassade, inviterer Film fra Sør til visning av Garden of Words under Oslo Kulturnatt.

Tid: Fredag 11. september, klokken 21.00
Sted: Klingenberg Kino

Arrangementet er gratis. Billetter hentes i skranken før visning.  

 Lockup1_B_1

 

 

Om filmen

De edleste dråper animasjon serveres i dette postkort-vakre og intelligente melodramaet. Den bråmodne 15-åringen Takao skulker skolen en junimorgen i regntunge Tokyo. Han bor sammen med sin mor og eldre bror i en liten leilighet, og har bestemt seg for at hans eneste mulighet til å komme seg opp og fram i verden vil være gjennom å lage kvinnesko. Derfor går Takao til en park for å finpusse på et design, og møter der den unge, mystiske kvinnen Yukino.

Dette tilfeldige møtet er innledningen på en særegen tosomhet mellom Takao og Yukino, som møter hverandre i parken mange morgener, men bare når det regner. Gradvis knyttes et bånd mellom de to. For Takao er møtene en kjærkommen flukt fra en krevende familiesituasjon. Yukino bærer på sine egne hemmeligheter og har andre motiver for å treffes.

Regissør Makoto Shinkai framstiller Tokyo på sitt vakreste i denne perlen av en film, og nøler ikke med å la publikum dvele ved storslåtte bilder eller detaljerte utsnitt - og her er det mange detaljer å fryde seg over for animasjonselskere!

Bli sittende gjennom hele rulleteksten for å få med deg konklusjonen på historien!

Om Makoto Shinkai

Makoto Shinkai (f. 1973) står bak en rekke animerte kort-, novelle- og langfilmer som 5 Centimeters Per Second (2007) og Children Who Chase Lost Voices (2011). Shinkai har en særpreget stil, og har over tid bygget opp et rykte som en av de aller fremste japanske regissørene i skyggen av bautaen Studio Ghibli.

Lyst til å se mer anime?

Ikke gå glipp av Mangapolis EpiCon under årets Film fra Sør- festival!

I år utvider vi konseptet til en 2-dagers minifestival på Filmens Hus, 10. - 11. oktober, med et tettpakket program for anime- elskere, fantsy- entusiaster og cosplay- fans. I tillegg til et fullspekket filmprogram, byr vi på stands og aktiviteter innen all verdens popkulturelle uttrykk.

Hele programmet for Film fra Sør 2015 slippes 24. september. Følg med!