close

Gratis seniorvisning av SØSTRE på Symra

Torsdag 26. november kl 12:00 har vi i samarbeid med Nordisk Film Kino gratis seniorvisning av Hirokazu Kore-edas Søstre. Billetter henter du direkte på Symra kino. Første mann eller kvinne til mølla.

Av , foto: Nordisk Film Kino / Another World Entertainment Norway 19. nov 2015

Film fra Sør arrangerer en rekke gratis visninger for seniorer både under festivalen og igjennom året. Seniorkino er et tilbud spesielt tilrettelagt for et voksent publikum hvor man kan oppleve kvalitetsfilmer i behagelige omgivelser og med dempet lyd.

Neste arrangement på blokka er den kritikerroste filmen Søstre av regissørlegenden Hirokazu Kore-eda. 

Tid: Torsdag 26. nov, kl 12:00
Sted: Symra kino 
Billetter: Gratis for seniorer. Hent dine billetter på Symra kino fra og med i dag. 

Om filmen 

"En av årets beste filmer. Forsiktig, langsom vakker og øm"
Erlend Loe, Aftenposten

De tre Koda-søstrene, på henholdsvis 29, 22 og 19 år bor sammen en time fra Tokyo i et gammelt hus som de har fått etter deres avdøde bestemor. Sachi, den eldste og mest pliktoppfyllende, har en jobb som sykepleier og har tatt på seg ansvaret for sine søsken. Yoshino, den mellomste, har en kjedelig kontorjobb i en bank og foretrekker å møte menn og drikke sake. Chika er den yngste og mest sorgløse av gjengen. De tre jentene har bodd sammen siden faren forlot dem femten år tidligere for å være sammen med en annen kvinne. Når faren dør, drar jentene i begravelsen og oppdager at han har etterlat seg en datter, deres halvsøster. Den femten-år gamle jenta ved navn Suzu er nå foreldreløs, og bor sammen med svigermoren sin. Jentene kommer fort godt overens, og Sachi tilbyr spontant at Suzu skal flytte inn sammen med dem i deres "jenteinternat".