close

Utvalgte billetter i salg nå!

Årets festivalprogram slippes i det fulle og det hele fredag 23. september, men vi gleder oss sånn til festivalstart at vi smugslipper noen utvalgte titler allerede nå! Vi anbefaler å kjøpe billetter fort, ettersom disse filmene ligger ute lenger enn resten av programmet, og derfor har lettere for å bli utsolgt.

Av 16. sep 2016

Billetter til årets festivalprogram slippes i det fulle og det hele fredag 23. september, men vi gleder oss sånn til festivalstart at vi smugslipper noen utvalgte titler allerede nå! 80 visninger ble utsolgt ved fjorårets festival, så vi anbefaler å handle raskt, ettersom disse filmene ligger ute lenger enn resten av programmet. Det er også lurt å planlegge godt. Ta derfor turen forbi programslippet 22. september og napp med deg et rykende ferskt programmagasin. 

Variasjonen blant disse åtte filmene, som strekker seg fra dokumentar til drama, thriller, grøsser og komedie, er en forsmak på hvor mye forskjellig du kan få med deg på Film fra Sør 6. - 16. oktober! Les mer om hver film og kjøp billetter ved å trykke på titlene. 

(Trykk på tittel for omtale, oversikt over forestillinger og billettkjøp). 

KAMMERPIKEN
Årets åpningsfilm er en mesterlig sørkoreansk thriller om hevn og kjærlighet som blir hyllet for sin frigjørende portrettering av kvinnelig seksualitet. Park Chan-wooks mest tilgjengelige film så langt, og en visuell fest uten like!

ETTER STORMEN
Avslutningsfilmen vår, med gjestebesøk av regissør Koreeda i den anledning! En splittet familie blir tvunget til å søke ly for en voldsom orkan, som er bakgrunnen for et rørende drama om arv og miljø, familie og samhold.

DET FREMMEDE
Det fremmede er en sjangerhybrid med fokus på temaer som masochisme, homofobi og kvinnens rolle i samfunnet, ispedd elementer av både horror og realisme. Et ungt par i en liten by i det mexicanske lavlandet sliter med sitt destruktive parforhold, når en meteor plutselig slår ned i et nærliggende fjell.

HAVET BRENNER
Havet brenner er en dokumentar om den humanitære krisen i Middelhavet. Dokumentarens rolige, abstrakte og observerende rytme, hvor den pågående krisen skildres gjennom lokalbefolkningens øyne, står i sterk kontrast til innslagene vi er blitt så vant til å se på nyhetene. Vinner av Gullbjørnen på årets Berlinale, og en særdeles sterk og viktig film!

I MARRIED A DUMBASS
I Married a Dumbass
er en morsom og gripende komedie fra Argentina om kjærligheten, og om hvordan vi tyr til illusjoner for å beholde den. Filmen stiller oss mange interessante spørsmål, og det viktigste av dem – «Hvor mye oss selv kan vi egentlig være i et parforhold?” – vil alltid være aktuelt.

LIBERATION DAY
Liberation Day tar deg med bak kulissene til verdens mest surrealistiske konsert i den kalde krigs siste utpost. I salen venter tidenes tøffeste publikum – 1 500 nord-koreanere som aldri har blitt eksponert for vestlig, alternativ rock, som møter Laibach, berømt og beryktet for totalitær estetikk, mørk og hardtslående sound og slagordpregede tekster.

SONITA
Dette er en fascinerende og gripende historie fra Iran om ei jente som nekter å la seg kue. Den 15 år gamle Sonita har bein i nesa, og gjennom egenkomponerte rappelåter uttrykker hun sin frustrasjon over det patriarkalske og kvinnefiendtlige samfunnet hun vokser opp i.

THE MUSIC OF STRANGERS
Etter terrorangrepet den 11. september 2001 fikk den verdenskjente cellisten Yo-Yo Ma et behov for å uttrykke noe mer med musikken, og startet The Silk Road Ensamble – et forsøk på å bygge broer på tvers av kulturer, fostre dialog og vise musikkens frigjørende kraft. I dokumentaren The Music of Strangers blir vi med ensemblet på en utrolig reise i musikkens verden, hvor vi får se og høre toner og instrumenter fra alle verdenshjørner.