close

Programmet er sluppet!

Den store dagen er her. Nå er endelig hele programmet til årets Film fra Sør-festival ute, og billettsalget er i gang!

Av 21. sep 2016

Den store dagen er her. Nå er endelig hele programmet til årets Film fra Sør-festival ute, og billettsalget er i gang! 

Vi har jobbet på spreng hele året for å sikre oss de beste filmene fra Asia, Afrika og Latin-Amerika. Hovedprogrammet byr på perler som Park Chan-wooks Kammerpiken, Hirokazu Koreedas Etter stormen og Amat Escalantes Det fremmedebare for å nevne noen få...

Er du glad i dokumentarfilm byr vi på varer fra øverste hylle, som f.eks. Sonita, Havet brenner og Behemoth.

Og du må selvfølgelig ta med deg barna på kino! Seksjonene Barnas Sørfilm og Mangapolis Epicon bugner av kvalitetsfilm for barn i alle aldre. Hva med nydelige The Boy and the Beast, den absurde The Satellite Girl and the Milk Cow, eller Studio Ghibli-klassikere som Only Yesterday, Ponyo på klippen ved havet og Min nabo Totoro?

Seksjonen Det Kritiske Rom byr på noen skikkelig øyeåpnere, som A Girl in the River, Among the Believers og Hisein Habré, A Chadian Tragedy.

Gå inn på programsiden vår, så får du en rask oversikt over hva som vises. Trykk deg inn på filmene for å lese mer om dem og visningstidene. Billetter kan bestilles både direkte fra vår nettside, og fra Nordisk Film Kino og Filmweb. Du får også kjøpt dem på alle utsalgsstedene for Nordisk Film Kino.

LAG DIN EGEN FESTIVALOVERSIKT

Sørg også for å laste ned Film fra Sør-appen! Det er den enkleste måten å planlegge festivalen på. Appen er tilgjengelig fra 26. september. Når du har lastet ned appen (iOS & Android) kan du bla i programmet eller enkelte seksjoner, legge til visninger i kalenderen din, og si din mening om filmen du har sett, samt lese andre sine meninger. Et uvurderlig verktøy!

Dersom app ikke er tingen for deg, så kan du sette sammen ditt eget program på nettsiden også. Det gjør du ved å klikke på stjernen i høyre hjørnet av filmbildet. Dersom du ønsker totaloversikt over festivalkalenderen din velger du kalenderknappen til høyre for programmet. I år kan også dele ditt personlig program med vennene dine i sosiale medier. 

GJESTER

Vi har samlet et knippe av verdens fremste regissører. I seksjonen Regissørportretter tar vi et dypdykk i flere av filmene til årets fire hovedgjester: Den japanske mesterregissøren Hirokazu Koreeda, Sølvløve-vinner Amat Escalante, Palm Springs-vinner Gabriel Mascaro og Cannes-vinner Mahamat Saleh-Haroun. Du ville også finne en hyllest til den nylig avdøde Abbas Kiarostami. Vi hedrer han med  gjennom et vemodig, dog gledelig, gjensyn med fem av hans mesterverker. 
Vi har også en rekke andre gjester, og du kan bli kjent med dem på vår gjesteside

Du finner informasjon om Q&As, samtaler og introduksjoner i filmomtalene og i papirprogrammet. Har du ikke rukket å plukke opp et eksemplar, så har vi det også digitalt. Les det HER

Vi gleder oss til festivalstart 6. oktober, og håper vi ser både deg og vennene dine der, kveld etter kveld!