close

Dagens anbefaling

Redaksjonen har plukket ut filmer du bør få med deg lørdag 15. oktober.

Redaksjonen har plukket ut filmer du bør få med deg lørdag 15. oktober. Vi går inn i avslutningshelgen, og både lørdag og søndag er proppfullt av godsaker! Benytt sjansen til få med deg perler du har gått glipp av. Les mer om filmene ved å klikke på titlene.

Avslutningsfilm

ETTER STORMEN
Etter fjorårets nydelige søskenportrett Søstre er den japanske mesterregissøren Koreeda tilbake med et varmt og innsiktsfullt familiedrama. I likhet med Som far, så sønn handler Etter stormen om virkningen av arv og miljø, og da særlig om forholdet mellom far og sønn.

Etter stormen er årets avslutningsfilm. Foran visningen på Vika kino kl. 20.00, vil Koreeda bli presentert av konferansier Silje Poulsen Viki. Det blir også en kort Q&A med regissøren. Etter filmen er det avslutningsfest i Vika-kjelleren.

Visning: Vika 1, 20.00
Bestill billetter HER.

Brasiliansk «Cinema Novo» på Filmens Hus

CINEMA NOVO
En original og frisk dokumentar om en av de viktigste filmbølgene i nyere historie. Den ble presentert for første gang under programmet Cannes Classics i år, og vant Gulløye-prisen for beste dokumentar.
Visning: Filmens Hus, 20.30
Bestill billetter HER.

ANTONIO DAS MORTES
I anledningen Eryk Rochas nye dokumentar Cinema Novo presenterer vi en film av en av den brasilianske nybølgens sentrale figurer: Glauber Rocha. Bruk denne sjeldne anledningen til å se dette legendariske verket på stort lerret i sitt opprinnelige format - på filmrull.
Visning: Filmens Hus, 13.15
Bestill billetter HER.

Andre titler
HISSEIN HABRÈ, A CHADIAN TRAGEDY
Fra 1982 til 1990 ble mer enn 40 000 mennesker drept i Tsjad under Hissein Habrés åtteårige terrorvelde. I dokumentaren Hissein Habré, A Chadian Tragedy gir regissør Haroun oss innblikk i kampen de etterlatte kjemper for å stille Habré for retten samtidig som de forsøker å skape forsoning blant et folk som fortsatt er splittet.
Visning: Vika 2, 20.30
Bestill billetter HER.

CALIFORNIA
California er en film om drømmer, livet og det å bli voksen. Mørke kontrastfylte fargetoner og et nostalgisk lydspor preger filmens fremtoning og gir oss et herlig bilde av den uskyldige ungdomstiden.
Visning: Saga 2, 13.00
Bestill billetter HER.

ONLY YESTERDAY
En Studio Ghibli-klassiker fra mesterregissøren Isao Takahata (Prinsesse Kaguya, Ildfluens grav). Only Yesterday ble relansert i Nord-Amerika i 2016 til strålende anmeldelser og er et must for alle som liker Studio Ghiblis andre filmer.
Visning: Klingenberg 1, 15.00
Bestill billetter HER.

INVERSION
Niloofar bor i Teheran sammen med sin mor. Hun lever et tilsynelatende godt liv, som selvstendig enslig kvinne i byen hun elsker. Men friheten settes på prøve når moren blir alvorlig syk. For i hvilken grad kan en ugift kvinne i Iran bestemme over sitt eget liv og ta egne valg?
Visning: Vika 1, 14.00
Bestill billetter HER.

THITHI
En sjarmerende sosial satire fra den indiske landsbygda. Den uavhengige indiske filmindustrien har blomstret de siste årene, og årets fremste eksponent for denne indiske indie-bølgen er Thithi, som har vunnet en rekke priser på internasjonale festivaler.
Visning: Vika 1, 16.00
Bestill billetter HER.

(Bilde fra Thithi)