close

Dagens anbefaling

Redaksjonen har plukket ut filmer du bør få med deg søndag 16. oktober.

Redaksjonen har plukket ut filmer du bør få med deg søndag 16. oktober. Dette er siste dagen i årets Film fra Sør, så benytt sjansen til få med deg perler du har gått glipp av. Les mer om filmene ved å klikke på titlene.

ETTER STORMEN
Etter fjorårets nydelige søskenportrett Søstre er den japanske mesterregissøren Koreeda tilbake med et varmt og innsiktsfullt familiedrama. I likhet med Som far, så sønn handler Etter stormen om virkningen av arv og miljø, og da særlig om forholdet mellom far og sønn.
Visning: Vika 2, 13.30
Bestill billetter HER.
Visning: Vika 2, 21.00
Bestill billetter HER.

WALKING DISTANCE
Walking Distance forteller historien om den sykelig overvektige Federico Sanchez, og tar for seg vanskelige temaer som vennskap, ensomhet og lidenskap på en sublim, gripende og annerledes måte - formidlet gjennom et nydelig foto og en meget stødig regi.
Visning: Klingenberg 1, 15.00
Bestill billetter HER.

JUNCTION 48
En film om palestinske ungdommer som bruker hip-hop og rap til å slå tilbake mot israelsk okkupasjon og undertrykkelse. Et drivende drama med masse flott musikk som er vel verd å få med seg.
Visning: Vika 1, 15.30
Bestill billetter HER.

RADIO DREAMS
Kabul Dreams er Afghanistans første rockeband, og er på besøk i San Francisco for å gjøre et intervju for iransk radio. En snodig og morsom film, full av poesi, musikk og karakterer som balanserer på grensen mellom sprø og kul - som om Jim Jarmusch lagde film i Østen.
Visning: Vika 4, 21.30
Bestill billetter HER.

EL CLAN
El Clan er basert på en sann historie og stakk av med Sølvløven ved Filmfestivalen i Venezia i 2015. Om en argentinsk middelklassefamilie som driver med drap og kidnapping for det tidligere militærstyret.
Visning: Filmens hus, 21.00
Bestill billetter HER.

ENDLESS POETRY
Den nyeste filmen fra surrealismens mester, Alejandro Jodorowsky. I likhet med hans forrige film, The Dance of Reality, er denne basert på hans egne minner og opplevelser.
Visning: Filmens hus, 18.15
Bestill billetter HER.

SOY NERO
Soy Nero kan ses som et spennende filmatisk innlegg i en ytterst aktuell debatt rundt flukt, innvandring og identitet, men den fungerer også like godt som en fortelling om en gutts oppvekst og eksistensielle vandring.
Visning: Vika 1, 18.30
Bestill billetter HER.

(Bilde fra Endless Poetry)