close

Spent på nordmenns reaksjoner

Vi har snakket med Fernanda de la Peza, som er produsent og klipper for regissør Amat Escalantes film Det fremmede. Den kan du se kl. 20 på Cinemateket i kveld, hvor det også blir samtale med regissøren.

Av , foto: Christina Svien 10. okt 2016

Se DET FREMMEDE i kveld på Filmens hus k. 20.

Film: Det fremmede
Tid: 10. oktober kl. 20:00
Sted: Filmens hus - Tancred

I tilknytning til filmvisningen blir det en samtale mellom regissør Amat Escalante og
Montages. Kjøp billetter HER.

 

GLEDER SEG TIL DET NORSKE PUBLIKUMMETS REAKSJON

Meksikanske Fernanda de la Peza er både produsent og klipper på Amat Escalantes nyeste film Det Fremmedeen film som blander horror og sci-fi med Escalantes sedvanlige sosialrealisme. Filmen er støttet av Sørfond og er en co-produksjon mellom flere europeiske land. Søndag kveld var det duket for en stemningsfull visning av Det Fremmede på Vippa, men de som vil få en ny sjanse til å møte Escalante, kan dukke opp på Filmens Hus i kveld klokken 20.00 til en ny visning og en ny samtale mellom regissøren og magasinet Montages. De la Peza gleder seg til å se publikums reaksjoner på filmen.

 -Det er kjempespennende å vise filmen her i Oslo. Jeg tror filmen har en universell tilnærming, så jeg gleder meg til å høre hva nordmenn syns.

Det er ikke første gang Det Fremmede besøker en festival. Den har tidligere blitt vist på store filmfestivaler, både i London, Toronto og Venezia, der den vant sølvløven for beste regi. Men får de la Peza noe inntrykk av hva publikum syns om filmen på disse festivalene?

 -I London ble filmen vist på et stort kinoteater, til rundt tre hundre mennesker hvor mange ble sittende igjen etterpå og vi hadde en Q&A med Amat. Flere i publikum fortalte at de følte de kom nærmere den meksikanske kulturen. Det var veldig berikende å høre.

INTENS ARBEIDSPROSESS

Som klipper og produsent har de la Peza fulgt filmen fra start til slutt. En rollekombinasjon som hun beskriver som både krevende og utfordrende, men først og fremst spennende og lærerikt.

 -Jeg er utrolig glad i å klippe film. Man kommer nært prosjektet på en kreativ måte. Det var supert å jobbe med Amat, han er veldig talentfull. Hele prosessen var veldig intens, og for meg var dette en god mulighet til å utfordre meg selv. Den største utfordringen var å mikse de to parallelle universene i filmen.

Produsentrollen beskriver de la Peza som nok en utfordring hun tok på strak arm.

-Det var vanskelig å få støtte til å lage filmen, og man må ta mange avgjørelser man ikke ønsker å ta, men er nødt til. Samtidig var det utrolig gøy å være en del av et såpass stort utvekslingsprosjekt. Blant annet var fotografen vår dansk og lyddesigneren fransk. Det er morsomt hvor forskjellig vi arbeider på tvers av kultur.

TAR MED SEG JOBBEN HJEM?

Amat og Fernanda er mer enn bare kolleger, de er også et par. Så hvordan er det egentlig å jobbe sammen med kjæresten sin? Klarer man legge fra seg arbeidet når man går hjem?

-Det er selvfølgelig veldig vanskelig. Vi lærer hele tiden av det, og prøver og ikke blande jobb og privatliv. Det at vi er sammen har også sine fordeler, fordi vi har en veldig god relasjon oss i mellom.

Men tross dette innrømmer hun med en latter at det byr også på sine problemer å være et par som jobber så tett sammen. For det er aldri tvil om hvem av de to som har siste ord i det profesjonelle.

-Regissøren har jo alltid "final cut".

 

Peza3