close

Den ultimate festivalguiden!

Overveldet av alle mulighetene årets Film fra Sør gir deg? Ingen grunn til panikk, her kommer en pen og pyntelig guide til hva du bør få med deg på årets festival!

Av 2. okt 2016

Overveldet av alle mulighetene årets Film fra Sør gir deg? Ingen grunn til panikk, her kommer en pen og pyntelig guide til hva du bør få med deg på årets festival!

Høsten har kommet, og alt har blitt litt kjipere... Men fortvil ikke! Film Fra Sør er tilbake for fullt med et rikt og variert program, og ønsker dere alle velkommen inn i kinovarmen 6-16. oktober! Årets program bestående av 81 kvalitetsfilmer tilbyr noe for enhver smak.

SETT OPP DITT EGET PROGRAM PÅ VÅR NETTSIDE

Du kan enkelt planlegge kinoopplevelsen ved hjelp av det mye omtalte internettet. Sjekk ut årets program og plukk ut filmene du har lyst til å se. Du kan sortere etter visningsdato, sjanger eller hvilket arrangement filmen vises på. Nesten alle filmene har flere visninger, så hvis du ikke skulle ha tid til å se en film en dag, eller har sett en film men har veldig dårlig hukommelse: No problemo!

Logg deg inn med f.eks. din Facebook- eller Twitter-bruker. Når det er gjort, ser du navnet ditt lyse rødt, tydelig og fint som en egen fane øverst på hjemmesiden vår. Da er det bare å gå til programmet og surfe rundt og velge og vrake. Gå inn på den filmen du vil se. Sett musepila rett ved siden av den visningen du velger, og trykk. Voila, da plopper det en gul stjerne opp, og visningen er lagt til i ditt personlige program! Vil du fjerne den igjen, så trykker du bare stjernen pånytt, og den er borte. (Dette er kun for å lage ditt eget program. Billettkjøp gjør du ved å trykke på den røde lenken "Billett"). Du kan når som helst trykke på navnet ditt og få komplett oversikt over alt du har valgt. Del gjerne programmet ditt i sosiale medier, som en inspirasjon for dine filmvenner. Kanskje dere havner på samme visning? 

Trykk "DEL PROGRAMMET DITT" når du er ferdig, og du kan enten klippe ut lenken eller dele direkte på Facebook.

BRUK FESTIVALAPPEN

Film fra Sør-appen er den enkleste måten å planlegge festivalen på. Når du har lastet ned appen (iOS & Android) og logget inn kan du søke etter filmer, og bla i hele programmet eller enkelte seksjoner. Et trykk på en visning legger den til i kalenderen din. Du kan også bruke appen til å si din mening om filmene, se hva andre mener og få viktige beskjeder fra festivalen direkte til mobilen din.

Du kan laste ned appen i App Store og Android i Google Play.

(Demo av FFS-appen)

HAR DU FESTIVALPASS? HENT UT BILLETTER DIREKTE PÅ NETT!

I år er det superenkelt å få tak i billetter, nå slipper du kinokøer. Festivalpasset ditt er utstyrt med en kode, og den kan du bruke til å booke billetter. Fremgangsmåte:

  1. Velg forestilling
  2. Velg billettkategorien «FFS festivalpass» og antall billetter (kun én billett per pass).
  3. Tast inn hele koden som du finner nederst på festivalpasset. (FFS + 13 sifre).
  4. Tast inn mobilnummer, navn og e-postadresse.
  5. Fullfør transaksjonen.

Bekreftelse med link til mobilbilletten vil bli sendt på SMS. Denne vises frem sammen med festivalpass ved innslipp til salen. 

BRUK AV KLIPPEKORTET

Klippekortet innholder fem klipp og kan brukes på valgfrie filmer under festivalen. NB! Billetter må løses ut i billettluka på kinoen der visningen finner sted i forkant av forestillingen, og kan ikke reserveres på nett. Kortet er personlig og må ha lesbar signatur.

SIKRE DEG BILLETT I GOD TID FØR FORESTILLINGEN!

Det er med filmer som det er med fotballag, politiske partier og barn – noen er mer populære enn andre. Vær derfor gjerne tidlig ute med å planlegge kinoopplevelsen din og løs ut billetter i god tid, så slipper du å risikere å komme til fullt hus. Alle visningene har unummererte seter, så hvis dere er en gjeng som skal gå sammen lønner det seg å møte tidlig. Selv om man har festivalpass for alle dagene må man fortsatt løse ut enkeltbilletter. Mer informasjon om billettsalg finner du HER.

NB! Filmene begynner presis. Finn plassen din i god tid før filmstart.

PUBLIKUMSPRISEN

Delta i avstemningen og slå to fluer i ett smekk: Det kan bli premie både til deg og til favorittfilmen din!

I år konkurrerer Ikke kall meg sønn!, Havet brenner, Hedi, Kammerpiken, Min nabo TotoroNeon Bull og Det fremmede om publikumsprisen. Dette er filmer som senere kommer på norske kinoer. Stem på din favoritt og vær med i trekningen av en Pelago sykkel fra Dapper. Filmen som får mest stemmer får en lanseringspakke til en verdi av 40 000 kroner, som skal hjelpe filmen å nå frem til sitt publikum. Markedspakken er sponset av Dagsavisen og Cinema.

Du kan stemme HER (gå inn på filmene og oppgi stjernerangering nederst på høyreside). Det vil også bli delt ut stemmesedler ved inngangen til kinosalene. Stemmene må avgis før kl. 21.00 den 14. oktober.

SPRE DET GLADE BUDSKAP!

Film er en sosial greie, og filmfestivaler enda mer så. Har du en favorittfilm på festivalprogrammet? Spre det gode ord til familie, tilfeldig bekjente, venner og uvenner, slik at enda flere får muligheten til å se filmen og være med på Film fra Sør-opplevelsen.

Sosiale medier er plassen der ting skjer (og av og til ikke burde ha skjedd..). Del spennende nyheter og filmer fra festivalen ved hjelp av hashtaggen #filmfrasor, slik at enda flere får ta del i de filmperlene du har blinket ut. Det beste med å gå på kino er godteriet. Det nest beste er å dele gode filmopplevelsen. Følg oss på Facebook, Twitter og Instagram

UTEN MAT OG DRIKKE...

...duger filmhelten ikke!
Fyll opp energikammeret slik at du orker å se enda flere filmer! Ved å vise frem festivalpasset eller klippekortet ditt på utvalgte spisesteder beviser du at du er en ultimat filmfrik, og får blant annet:

  • 25 % avslag på mat og alkoholfri drikke på Posthallen Restaurant i Prinsens gate 8.
  • 20 % avslag på mat og alkoholfri drikke på Rent mel i Prinsens gate 6a.
  • 20 % avslag på sandwich og kaffe på MESH i Tordenskiolds gate 3.
  • Se alle tilbudene og rabattene HER.

HER ER NOEN AV ÅRETS HØYDEPUNKTER

Park Chan-wooks nyeste film åper festivalen

 (Kammerpiken, trailer)

Årets åpningsfilm er den etterlengtede erotiske thrilleren Kammerpiken (2016) fra koreanske Chan-wook Park. Park er mannen bak den ikoniske Oldboy fra 2003, som ikke bare av oss er ansett som en av de aller gjeveste filmene på denne siden av 2000. Kammerpiken er Chan-Wook Parks mest tilgjengelige film til nå. Som i hans tidligere filmer er hevn en sentral drivkraft i Kammerpiken, men den typiske volden og grøssen er byttet ut med kjærlighet og sitrende spenning.

Mangapolis EpiCon

For alle otakus, weeaboo og shinnichis der ute er det fryktelig mye å glede seg til på årets Mangapolis Epicon, som går av stabelen 8.-9. oktober på Filmens Hus. For fyldig guide, trykk HER.

Møt internasjonale storheter

Årets festival er ikke bare stappet til bristepunktet med spennende filmer, men også spennende mennesker. I år får vi besøk av ledende internasjonale filmskapere, produsenter, musikere og foredragsholdere. Sjekk ut den fulle listen over årets gjester HER.

Vi har fire hovedgjester i form av Amat Escalante, Hirozaku Koreeda, Gabriel Mascaro og Mahamat-Saleh Haroun, som sammen utgjør vår Regissørportretter-seksjon. (Følg link for filmoversikt, samt når og hvor du kan møte dem).

(Etter stormen, trailer)

Hirokazu Koreeda, best kjent for mesterverket Som far, så sønn (2013), får dessuten æren ved å runde av Film fra Sør med sin nyeste film Etter stormen (2016). Før visningen av avslutningsfilmen lørdag 15. oktober blir Koreeda presentert på scenen, og kl. 20 dagen før blir det regissørsamtale med magasinet Montages før filmen hans After Life (1998) vises. Selv om du måtte befinne deg blant topp 1%-en av opplevelsesrike mennesker har du neppe råd til å gå glipp av dette.

Hyllest til Abbas Kiarostami

Vi vier en egen seksjon til den nylig avdøde iranske mesterregissøren, og du får mulighet til å se fem av de beste filmene hans. Sjekk HER.

Spesialvisinger og Det Kritiske Rom.

Film fra Sør er ikke bare filmer fra sør, men også lærerike panelsamtaler og spektakulære eventer. Våre fire spesialvisninger og filmene i Det Kritiske Rom er noe du absolutt bør få med deg.

Har du spørsmål?

Kontakt oss på e-post [email protected], telefon 22 82 24 82 eller på Facebook og Twitter. Eller skaff deg den splitter nye Film Fra Sør-appen.

Under festivaldagene kan også spørre våre mange frivillige, som er lett å få øye på i sine flotte, røde t-skjorter, og kun eksisterer for å hjelpe deg. Faktisk er det frivillige som skriver dette akkurat nå. Vi elsker å hjelpe!

Vi ønsker alle sørfilmentusiaster en fantastisk festivalopplevelse!