close

Musikkfilm og minikonsert med syrisk stjernemusiker kl. 19 i kveld!

Klarinettvirtuosen Kinan Azmeh skal spille noen sanger i forbindelse med spesialvisning av The Music of Strangers på Grønland kirke kl. 19 i kveld.  

Av , foto: Silje Mørch 10. okt 2016

THE MUSIC OF STRANGERS

Sted: Grønland Kirke.

Tid: 10 oktober, 19.00. Dørene åpner 18.30.

Kjøp billetter HER eller i døra i Grønland kirke. Har du klippekort eller festivalpass behøver du ikke hente ut billett på forhånd. Forbehold om utsolgt - møt opp i god tid. 

Klarinettvirtuosen Kina Azmeh skal spille noen sanger i forbindelse med spesialvisning av The Music of Strangers på Grønland kirke kl. 19 i kveld. Det blir også en panelsamtale om musikkens rolle som brobygger på tvers av kulturer og samfunnsklasser.  

 

KINAN AZMEH: "DET ER LETTERE Å SPILLE ENN Å PRATE"

I kveld kommer Grønland Kirke til å by en helt spesiell stemning og opplevelse som musikkinteresserte faktisk ikke har råd til å gå glipp av. Kl. 19.00 blir det en spesialvisning på The Music of Strangers, dokumentaren om gruppa The Silk Road Ensemble. Etter det blir det en minikonsert med et av ensemblets medlemmer og en av verdens fremste klarinettister, Kinan Azmeh, før kvelden avsluttes med en samtale mellom Azmeh, Alexandra Archetti, lederen for Oslo World Music Festival og Abazar Hamid, fri-bymusiker i Harstad, om musikken som brobygger mennesker imellom. For Azmeh er det første gang han er i Norge, og gleder seg spesielt til konserten.

-Det er lettere for meg å spille for folk enn å prate med folk. Jeg føler jeg har mer å si med klarinetten enn med ord. Jeg har alltid ment at musikk skal kommunisere det man ikke kan si med ord.

Samtalen vil utforske hva slags kraft musikk kan ha i en kaotisk verden, og dette er noe Azmeh og resten av ensemblet har mye kunnskap om.

-Man skjønner også etter hvert hva musikk ikke kan gjøre, som en syrisk musiker. Klarinetten min kan ikke frigjøre en politisk fange, eller stoppe en bombe fra å falle. Uansett hvor høyt jeg spiller, så kan det ikke det.

-Men musikk kan hjelpe til å starte en dialog?

-Det er håpet. Det musikk gjør er å motivere folk til å være proaktive på mange måter. I disse turbulente tider søker folk til kunst fordi det gir oss, ikke et alternativ til livet, men en ny dimensjon til livet.

Azmeh begynte selv å spille klarinett som 6-åring. Noe som resulterte i at han ble den første arabiske musikeren til å vinne Nicolay Rubenstein International Youth Competition i Moskva, som 21-åring i 1997.

-Hvorfor setter et så lite barn seg ned, villig, i et lite rom og øver i fem timer i strekk? Fordi det er en kunstner i oss alle. Alt man trenger er å finne fram den kunsteren.

 

Kinan2