close

Gratis filmvisning for seniorer 15. desember

Vi er i julestemning og klarer ikke å vente til jul. Vi serverer en gavepakke av et gratisarrangement for de over 60. Film, foredrag og mat helt gratis på Gimle 15. desember kl. 12.00. 

Av 9. des 2016

Vi inviterer alle seniorer over 60 år til gratisvisning av den prisvinnende dokumentaren Jordens salt. Filmen introduseres av den verdensberømte fotografen Morten Krogvold, og det vil serveres kulinariske spesialiteter inspirert av brasilianske mattradisjoner i forkant av visningen.

Tid: torsdag 15.12.2016. Mat serveres fra kl. 12.00, og filmen + intro starter kl. 12.30.
Sted: Gimle kino
Send e-post til invitasjon@filmfrasor.no med ønsket antall billetter

 Om filmen
Jordens salt er en sønns portrett av sin far, dokumentarfotografen Sebastião Salgado, med høydepunkter fra hans førti år lange karriere. Han forlot familiegården i Brasil som tenåring for å studere økonomi, men etter en kort karriere som økonom i Verdensbanken, valgte han å satse alt på fotograf-yrket. I tiårene som fulgte, reiste han verden rundt for å dokumentere sosiale forhold og konflikter. Vi følger ham gjennom epokene i hans karriere, fra marerittaktige svart-hvitt-bilder av skitne gullgruvearbeidere i Brasil, til flyktningleirer og sultkatastrofer, og til slutt i Jugoslavia, Golfkrigen og folkemordet i Rwanda. Etter dette hadde han sett så mye lidelse at han mistet troen på menneskeheten. Han vender hjem til Brasil, der avskoging har forvandlet hans barndoms paradis til en halvørken. Her tar karrieren hans en ny vending, og han begynner å ta naturbilder. Han entrer en ny epoke, Genesis, en kjærlighetserklæring til jorden. Samtidig planter han trær på gården som nå, et tiår senere, er blitt til en frodig regnskog. En oppløftende dokumentar du ikke må gå glipp av!

 

morten-krogvold-photo-knut-koivisto

 Den verdensberømte fotografen Morten Krogvold introduserer  filmen. Han har jobbet som fotograf i 40 år og møtt mennesker  som Nelson Mandela, Willy Brandt og Elie Wiesel. Han har  fotografert vårt lands mest fremtredende personligheter innen  kunst og samfunnsliv de siste 30 årene. På merittlisten har han  over 100 utstillinger i inn- og utland, 18 bøker, laget 26 TV-  programmer for NRK, er ridder av St. Olavs orden, mottatt en  rekke prestisjetunge priser, og sist – men ikke minst – han  holder workshops og foredrag verden rundt.

Foto: Knut Koivisto 

 

 

Arrangementet er støttet av Oslo Kommune og Spaserstokken. Filmen distribueres av Arthaus.