close

Frivillig 2017

Til den 27. utgaven av Film fra Sør trenger vi 90 engasjerte mennesker som har lyst til å bidra til gjennomføringen av Oslos største filmfestival. Nå kan du melde deg på som frivillig. Påmeldingsskjema ligger nederst i saken. 

Av 31. aug 2017

Uten innsatsen til våre dyktige frivillige stopper festivalen opp, og vi er evig takknemlige for alle som er med! Nedenfor kan du lese om årets frivilliggrupper, hva vi forventer og hvilke goder du får som frivillig. 

I påmeldingsskjemaet du finner nederst i saken blir du bedt om å oppgi hvilke områder du er mest interessert i å jobbe med, og gjerne litt om motivasjon bak dette. Vi kan dessverre ikke garantere at alle får førstevalget sitt, men vi skal gjøre så godt vi kan slik at alle får gjøre noe spennende!

Fredag 29. september holder vi et infomøte for frivillige, der du vil få informasjon om de ulike frivilliggruppene på årets festival og muligheten til å stille spørsmål. Møte holdes på Deichmanske bibliotek, Grünerløkka kl. 18.30. 

Frist for påmelding som frivillig til Film fra Sør 2017: 1. oktober. 2017

Her er de forskjellige gruppene du kan velge mellom:

Infostand
Infomedarbeiderne er festivalens ansikt utad i møte med Film fra Sørs publikum. Din primære oppgave er å være godt informert om filmprogrammet. Du skal kunne svare på praktiske spørsmål knyttet til festivalen, inspirere de besøkende og sørge for synlighet og tilgjengelighet av informasjon på festivalens visningssteder. I tillegg vil du få ulike praktiske oppgaver knyttet til visningene, som administrasjon av billetter og innledning av filmene. Infostandene finnes på alle visningsstedene våre, og dette er den største frivilliggruppa.

Arrangement
Arrangementsgruppa sørger for den praktiske gjennomføringen av alle arrangementer både i forkant og i løpet av festivalen - som utekino, programslipp, åpningsfest, kulinarisk kino og avslutningsfest. Gruppa har ansvar for dekor, vakthold, rigging, servering, innkjøp og andre praktiske oppgaver – med et felles mål om å skape den gode festivalstemningen hos publikum! Det er en fordel om du er fleksibel og kan jobbe både på dag- og kveldstid.

Gjester
Hvert år inviterer vi ca. 15 internasjonale gjester til Film fra Sør-festivalen. Gjestene blir møtt ved ankomst, får personlige schedules og følges opp av de frivillige underveis. De frivillige vil bemanne gjestestanden på hotellet og ta med gjestene på guidede turer i Oslo. Det er en fordel om du snakker språk utenom norsk og engelsk, og er fleksibel på dagtid i festivalperioden.

Distribusjon
Gruppa sørger for at Film fra Sør er synlige før og under festivalen ved å distribuere programmagasiner og flyers på kafeer, visningssteder, kulturhus og andre arenaer der det er viktig for festivalen å ha informasjon tilgjengelig. Det er en fordel om du er godt kjent i byen og har førerkort, men dette er ikke noe krav. 

Web
Webredaksjonen leverer saker til filmfrasor.no før og under festivalen. Skribentene produserer intervjuer med festivalens gjester og publikum, dekker arrangementer og formidler smakebiter fra filmprogrammet. Sakene legges ut både på norsk og engelsk, så gode skriveferdigheter på begge språk er nødvendig.

Hva forventer vi?
Vi forventer at du møter opp til avtalt tid og bidrar så godt du kan til arbeidsøkten er over. Som frivillig signerer du en arbeidskontrakt der du forplikter deg til å jobbe minimum 20 timer. Som regel vil timeantallet variere mellom 20 og 30 timer. Film fra Sør-festivalen varer i hele 11 dager, så du vil få god tid til å se mye film! Etter endt arbeid vil du få en arbeidsattest som dokumenterer din innsats.

Hvilke goder får jeg som frivillig?
Du får møte mange spennende mennesker, du får nyttig arbeidserfaring og innsikt i hvordan en stor filmfestival drives. Alle frivillige får festivalpass til en verdi av 1050 kr. Passet gir deg adgang til alle ordinære filmvisninger og arrangementer under festivalen. De frivillige inviteres gruppevis til en sosial sammenkomst i forkant av festivalen, og får utdelt festivalens t-skjorte og nett for 2017.

Vi håper du vil være med på å lage årets Film fra Sør-festival!

Spørsmål? Send oss en mail på mail@filmfrasor.no