close

Buena Vista Social Club: Adios på Øyakino

Varm opp til årets Øyafestival med pulserende cubanske rytmer. Fredag og søndag førstkommende helg kan du få med deg dokumentaren Buena Vista Social Club: Adios på årets Øyakino. 

Av 2. aug 2017

Film fra Sør presenterer i samarbeid med SF Norge, Øyafestivalen og Nordisk Film Kino, den rørende dokumentaren som tar en siste avskjed med de resterende medlemmene av The Buena Vista Social Club.

Visningstider: Fredag 4. august kl. 17.30 og søndag 6. august kl. 15.30
Sted: Ringen kino
Billetter: 130 ,- (75,- for alle med Øyapass/-bånd)

Kjøp billetter til fredag 4. august HER og søndag 6. august HER

Om filmen

Bandet The Buena Vista Social Club er oppkalt etter den berømte musikklubben i Havanna som ble stengt på 1940-tallet, og har siden 1997 erobret både hjerter og dansegulv med vibrerende cubanske toner. En slik suksesshistorie blir det selvsagt film av og i 1999 kom den tyske regissøren Wim Wenders med filmen Buena Vista Social Club, som ble nominert til Oscar for beste dokumentar i 2000.

18 år etter den legendariske dokumentaren kommer oppfølgeren Buena Vista Social Club: Adios, regissert av Waste Land-regissøren Lucy Walker. I denne dokumentaren får vi et gjensyn med de resterende medlemmene i bandet og følger dem på en siste turne der de snakker om opp- og nedturene de har vært igjennom, og det enorme avtrykket bandet har gjort i den cubanske historien.

Dokumentaren, som ender med en rekke konserter i Havanna på Cuba, tar farvel med en musikalsk bauta med storslagen musikk, god stemning og en ørliten porsjon melankoli.

 Mer om Øyakino HER.