close

CANDELARIA vinner pris under Venezia filmfestival.

Candelaria av Jhonny Hendrix Hinestroza vant prisen for beste regissør i seksjonen Venice Days som er en del av filmfestivalen i Venezia.

Av 12. sep 2017

Den 14. utgaven av Venice Days, modellert etter Cannes Directors’ Fornight, forgikk under den 74. utgaven av filmfestivalen i Venezia som ble avsluttet i helgen.

Der mottok Candelaria, Sørfond-støttet i 2016, hovedprisen. Filmen er en co-produksjon mellom Colombia, Argentina og Norge, med det colombianske produksjonsselskapet Antorcha Films som hovedprodusent.

Filmen er et drama om kjærlighet, moral og vanskelige avgjørelser. Vi følger et gammelt ektepar i 70-årene som bor i Havanna, og som vekker kjærligheten til live ved hjelp at et videokamera. Filmene det gamle ekteparet lager hjelper dem også ut av en vanskelig økonomisk situasjon, og berører viktige elementer fra det Cubanske samfunnet. Det er dermed blitt en film som båre rører og provoserer.

“Mottagelsen i Venezia var overveldende”, forteller den norske co-produsenten Dag Hoel, som representerer Dag Hoel Filmproduksjon AS. ”Jeg har vært her sammen med de cubanske hovedrolleinnehaverne, Veronica Lynn og Alden Knight, som er blitt Venezias mest populære par. Prisen åpner muligheter for Candelaria, og det blir spennende å se om cubanske myndigheter tillater filmen vist på Cuba. Norsk premiere blir under Film fra Sør i Oslo i november.”

Se intervjuet med filmens regissør Jhonny Hendrix Hinestroza her 

Dette årets Venice Days-jury ble ledet av den Iranske regissøren Samira Makhmalbaf, som hyllet filmen for sitt fantastiske skuespill, sin evne til å ta uventede vendinger og for å være en film fylt med sosialt engasjement.

Les hele uttalelsen til juryen her.