close

Årets profil er klar

Årets Film fra Sør-profil er klar, og vi er ikke så rent lite stolte av den. Her kan du lese litt mer om tankene bak årets profil fra vår designer, Eiliv Gunleiksrud.

Av 28. sep 2017

Årets profil viderefører elementer fra fjoråret, blant annet ved å la det røde ligge noe mer i bakgrunnen, men samtidig spille en viktig rolle gjennom detaljene. I tillegg har profil blitt farget av årets festivalfokus på sjangerfilmen.

Vår faste visuelle guru Eiliv Gunleiksrud er som alltid mannen med blyanten, og vår egen Lasse Skagen og Anett Fondevik står for filosofien.

Sjangerestetikk

Eiliv er kreativ digital- og designsjef hos Per Høj (tidligere, Saatchi & Saatchi Norge) og har laget profiler for både Film fra Sør, Arabiske filmdager og Oslo Pix i mange år. Men hvor har design-guruen vår hentet inspirasjon fra denne gangen?

”Årets profil landet i et noe mørkere uttrykk enn tidligere der det tradisjonelle asiatiske møter det futuristiske i storbyens truende mørke og fargerike neon-regn. Vi fortsetter i en grafisk stil med klare farger og rene linjer,” forteller Eiliv.

Underveis fra første møte til ferdig profil ble det utforsket flere retninger og løsninger, med avstikkere innom David Lynch sin Blue Velvet, Wong Kar Wais filmer og flere.

”Vi ønsket å rette søkelyset på sjangerfilm, særlig med blikket rettet mot de mørkere sidene, men samtidig holde døra åpen for mangfoldet i programmet.

På et tidspunkt dukket Ridley Scotts klassiker Blade Runner kom opp som stemningsinspirasjon. Denne filmen er et fantastisk eksempel på det fruktbare sjangermøtet mellom film noir og sci-fi: den regntunge og evig mørke storbyen der fremtidens neonlys glitrer og ukjente farer truer,” avslutter han.