close

Se Fluefangeren på dagtid under Film fra Sør-festivalen!

Kom og se Izer Alius prisbelønte norske film Fluefangeren på dagtid under årets festival. 

Av 10. nov 2017

I samarbeid med Europafilm viser vi Izer Alius prisbelønte norske film Fluefangeren på Saga kino på dagtid under festivalen. Skoler i hele Oslo er invitert til visningene, men vil også være åpne for andre publikummere. 

Kjøp billetter til visningen av Fluefangeren tirsdag 14.11 kl 12.30 her. 

Kjøp billetter til visningen av Fluefangeren onsdag 15.11 kl 14.00 her. 

Om filmen:

Fluefangeren er et fengslende politisk drama som fanger vekst og fall av et diktatur i et klasserom.

Fluefangeren ser ved første øyekast ut som en film om barndom, men den er først og fremst dypt politisk. Handlingen er lagt til filmskaper Izer Alius barndoms landsby i Makedonia, hvor politikk og etnisitet skaper skarpe skillelinjer.

Fortellingen spilles ut på en skole med etniske og politiske motsetninger både mellom lærerne og i klasserommet. Hendelsene på skolen blir et bilde på konfliktene som preger et ungt demokrati på Balkan og ellers i verden.

I åpningssekvensen har det vært valg i landet. Det påvirker alle – langt inn i klasserommet. Den idealistiske læreren Ghani er i ferd med å miste jobben fordi valgvinnerne vil ha inn sine egne folk i lærerstillingene - uavhengig av deres kvalifikasjoner. Ghani nærmest ber på sine knær for å beholde jobben, men lærerstillingene er politikk. "Winner takes it all” - det handler om belønning av lojale partifeller, og da må den erfarne og kompetente vike for den som har partiboka i orden. Den nye rektoren vil skifte ut hele lærerstaben med sine egne partifeller.

Midt oppe i dette personlige ragnaroket kjemper Ghani videre for å løse opp de etniske konfliktene i klasserommet. Han nekter elevene å forlate klasserommet og stenger dem alle inne – hele dagen, kvelden og natten i et desperat forsøk på å løse motsetningene.

Izer Aliu balanserer alvor og satire i denne skildringen av unggutter som reproduserer sine fedres strider, i et samfunn hvor kompromiss og samarbeid virker å være fremmedord.

Priser:
Amanda for Beste Regi
Vinner av Busters Beste Barnefilm 2017
Vinner av Den Norske Fredsfilmprisen
Nominert til Nordisk Råds Filmpris