close

RAFIKI I KONKURRANSE PÅ FILMFESTIVALEN I CANNES

Den Sørfond-støttede filmen Rafiki av Wanuri Kahiu har blitt valgt ut til den 71. utgaven av filmfestivalen i Cannes, og konkurrerer i det prestisjefylte programmet Un Certain Regard.

Av 29. apr 2018

Rafiki ble støttet av Sørfondi 2017, og er en co-produksjon mellom Kenya, Frankrike, Libanon, Norge, Nederland og Tyskland. Hovedprodusenten er Afrobubblegum fra Kenya.

De norske co-produsentene Ruben Thorkildsen og Verona Meier fra Ape&Bjørn er veldig glade for at filmen er plukket ut til å konkurrere i Cannes:

”Dette er først og fremst veldig moro og en stor anerkjennelse for filmen og regissør Wanuri Kahiu. Det er også første Kenyanske filmen til å bli invitert til Cannes, og det gjør det naturligvis ekstra stort. Vi er glade for at en film som omhandler kjærligheten mellom to jenter i et Kenya hvor dette fremdeles er ulovlig, nå får internasjonal oppmerksomhet. Dette er en type film som er helt avhengig av institusjoner som Sørfond, og vi er takknemlige for at vi med støtte fra dem har kunnet delta som co-produsenter for filmen.”

Filmen vil bli vist under årets festival, som arrangeres for 28.gang 8.-18. november.

Om Rafiki
”Snille jenter fra Kenya blir gode kenyanske koner,” men Kena og Ziki lengter etter noe mer. Til tross for politisk rivalisering mellom familiene deres er jentene gode venner, og støtter hverandre i å nå drømmene sine i et konservativt samfunn. Men, når kjærligheten blomstrer dem imellom, blir jentene tvunget til å måtte velge mellom lykke og trygghet.

Wanuru Kahius film er inspirert av Monica Arac de Nyekos novelle ”Jambula Tree,” som vant Caine Prize of African Writing i 2007. Den handler om to jenter fra Uganda som blir forelsket i hverandre. Wanuru Kahiu har uttalt at ”å lage filmen om to kenyanske kvinner som elsker hverandre betyr å utfordre den motstanden som finnes mot homofili hos skuespillere, filmcrew, venner og familie.”

Rafiki er Kahius andre spillefilm. Hun har tidligere laget dramafilmen From a Whisper i 2009, og kortfilmen Pumzi fra 2010.

Cannes filmfestival 
Filmfestivalen i Cannes er en stor kulturopplevelse og en av de viktigste møteplassene for internasjonal filmindustri. Den 71. utgaven av festivalen blir avholdt 8. – 19. mai 2018.

Les mer her