close

Blockbustere i Sør

Hva går folk flest for å se på kino i land i sør?

Av 26. okt 2018

Blockbuster fra Sør er en ny seksjon på programmet, og gir deg de største, flotteste, raskeste og dyreste sørfilmene – som har solgt drøssevis av kinobilletter i hjemlandet. Årets utvalg, fra Kina og Sør-Korea, beviser at disse bestselgerne har kvalitet så det holder.

Filmer i seksjonen

ALONG WITH THE GODS: THE TWO WORLDS

Brannmannen Kim Ja-hong dør uventet da han redder en ung jente ut fra en brennende bygning. Etter døden blir han møtt av tre voktere fra underverdenen: De tre skal følge Kim gjennom syv prøver hvor han må gjøre seg verdig til å bli gjenfødt. Along With the Gods: The Two Worlds er den nest mest sette filmen på kino noensinne i Sør-Korea, så her snakker vi blockbuster i ordets rette forstand! Det er et actiondrama med en emosjonell kjerne som virkelig treffer, en blanding av tårevåt sentimentalitet og fantasy-action som har fått folk til å strømme til kinoene. Det dreier seg like mye om universelle tema som anger, tilgivelse, verdien av familie og oppofrelse for dem vi er glade i, som om spenningen i fortellingen i seg selv.

Dette er en sørkoreansk film som trekker veksler på asiatisk mytologi. Samtidig minner den om amerikanske klassikere som It’s a wonderful life og A Christmas Carol, i den forstand at vi får se tilbake på et levd liv. Gjør deg klar til en stor kinoopplevelse!

 Kjøp billetter til visningene her 

MONSTER HUNT

Monster Hunt ble den mest sette filmen i Kina noensinne da den kom ut i 2015, og er nå bare slått av noen få filmer. Selv ikke Avengers: Infinity War klarte å toppe den. Dette er en underholdende og bredt anlagt fantasy-komedie, med mye action og eventyr. Her lever mennesker og monstre i samme verden, men adskilt fra hverandre. Etter en intern konflikt i monsterverden rømmer den gravide monsterdronningen til menneskeverden for å unnslippe de som vil drepe henne og barnet. Der møter hun en ung landsbyordfører og en kvinnelig monsterjeger som slår seg sammen for å beskytte barnet mot både monstre og mennesker.

Regissør Raman Hui har hentet mye av inspirasjon fra filmer som Jurassic Park, Ringenes herre, Men in Black og Snikende tiger, skjult drage. Filmen er full av all verdens monstre, inspirert av kinesisk mytologi og Huis eget arbeid med noen av animasjonsscenene fra eventyrfilmen Shrek. Episk og mytisk, med en solid dæsj humor: dette er kreativitet på høyeste nivå!

 Kjøp billetter til visningene her 

MONSTER HUNT 2

Gjør deg klar for en ny og sjarmerende dose kinesisk monsterjakt! Det er fortsatt ufred i monstrenes verden i Monster Hunt 2. Sjarmtrollet Wuba, som er arving til tronen, må flykte fra en ny ond hersker. Han tas under vingene til gambleren Tu Sigu (spilt av superstjerna Tony Leung fra Wong Kar-wais filmer). Både Tu og Wubas menneskeforeldre, monsterjegerne Xiaolan og Tuanyin, må ta i bruk alt de har av mot og lure triks for å slippe unna Wubas forfølgere. Med energisk action, bløt humor og sømløs CGI er dette minst like bra underholdning som originalen.

Kjøp billetter til visningene her