close

Mesteregissøren Park Chan-wook er hovedgjest på Film fra Sør 2019

Vi er stolte over å kunne kunngjøre at den sørkoreanske regissøren Park Chan-wook gjester den 29.utgaven av Film fra Sør, og vil motta æresprisen under åpningen av festivalen 7. november.

Av 13. sep 2019

Årets Film fra Sør-festival går av stabelen 7.-17. november, og vi starter festivalen med storslått besøk av den verdenskjente regissøren Park Chan-wook. Den sørkoreanske filmskaperen mottar festivalens ærespris under åpningsseremonien  7. november.

Før åpningsfilmen Parasitt, regissert av Bong Joon-ho, viser vi derfor også Park Chan-wooks berømte kortfilm Night Fishing (2011) som vant prisen for beste kortfilm på Berlinalen. 

«Å få selveste Mr. Oldboy, Park Chan-wook, på besøk til Film fra Sør rager som et av de mest profilerte besøkene vi noensinne har hatt. Med filmer som Kammerpiken, hevntrilogien (Sympathy for Mr Vengeance, Lady Vengeance og Oldboy) og Thirst, står Park på toppen av det ypperste som er laget innen koreansk film de siste tiårene. Vi gleder oss vilt til å dele ut festivalens ærespris til denne enestående filmkunstneren», sier kunstnerisk leder i Film fra Sør, Lasse Skagen.

Park Chan-wook vil være tilstede på åpningen den 7. november kl. 17.30 på Klingenberg kino. Det er mulig å sikre seg billett til denne visningen her. 

Kammerpiken

 

Større retrospektiv 

Park Chan-wook er en av verdens mest anerkjente nålevende regissører, og har en allsidig filmografi. Han har regissert en lang rekke visuelt spektakulære og drivende filmer, og fikk et gjennombrudd med Joint Security Area og Oldboy, som han vant Grand Prix for i Cannes i 2003. Tematisk er hevn ofte en sentral drivkraft i mange av hans karakterer, og med en allsidig filmografi som inneholder både langfilm, dokumentarer og kortfilmer er det naturlig å gi plass til et større retrospektiv i forbindelse med festivalbesøket.  

Regissøren vil ha en lengre regissørsamtale, ledet av filmtidsskriftet Montages, på Cinemateket 8. november før visningen av Oldboy på 35 mm. Park Chan-wook vil også være tilstede før visningen av Kammerpiken på Vega Scene 10. november som vises i extended cut. Billetter til visningen av Oldboy og Kammerpiken legges ut for salg 15. oktober.  

Vi viser også  I`m a Cyborg but that's OK, hans tidligste filmer Saminjo (Trio) og JSA: Joint Security Area, og directors cut-versjonen av Thirst. Festivalen har også valgt å sette sammen et program av kort- og dokumentarfilmer som er med på å ytterligere understreke Park Chan-wooks diversitet.

THIRST 1

Full oversikt over filmene som vises i seksjonen: 

Spillefilmer

Saminjo (eng. Title. Trio) (1997)
JSA: Joint Security Area (2002)
Sympathy for Mr Vengeance (2002)
Oldboy (2003)
Lady Vengeance (2005)
I`m a Cyborg but that's OK (2006)
Thirst (Director's Cut) (2009)
Kammerpiken (Extended Cut) (2016)

Kortfilmer/ dokumentar

Go-jin-gam-rae (2014)
Day Trip (2012)
Night Fishing (2011)
Believe it or Not (2018)
Judgement (1999)

Fullstendig program med visningstider offentliggjøres 24. oktober. Utvalgte visninger legges ut for salg 15. oktober. Husk å følge årets festivalevent her for de siste nyhetene om årets program, gjester, temaer og spesialseksjoner på løpende bånd her. 

I'M A CYBORG 1