close

Programmet er sluppet og alle billetter i salg

Endelig er den store dagen her. Hele programmet til årets Film fra Sør-festival er ute, og billettsalget er i gang!

Av 25. okt 2019

 

Vi har lett, sett og jobbet på spreng for å sikre oss de beste filmene fra Asia, Afrika og Latin Amerika. Over 80  filmer fordelt utover elleve festivaldager.

Hele programmet finner du her. 

Hovedkonkurranse

Festivalens flaggskip og døråpner er det internasjonale konkurranseprogrammet. Fjorten nye filmer fra noen av de ledende filmskaperne fra Sør konkurrerer om hovedprisen Sølvspeilet. Utvalget har filmer for enhver smak og spenner over en rekke land og sjangere. Er du i tvil om hvor du skal starte med programmet – start her. De kan også stemme på disse filmene til publikumsprisen.

Les mer om filmene i hovedkonkurransen her. 

Les mer om filmene i regissørportrettet til Dominga Sotomayor Castillo fra Chile her 

Les mer om filmene i regissørportrettet til Jayro Bustamante fra Guatamala her 

Nye stemmer

Nye Stemmer løfter frem unge og sultne regissører som har laget sin første eller andre spillefilm. Ti filmer deltar i dette konkurranseprogrammet. Oppdag filmskapere som vil sette sitt preg på verdensfilmen de neste årene – det var her du så dem først. Du kan også stemme på disse filmene til publikumsprisen.

Les mer om filmene i Nye Stemmer her 

Dok:Sør

Vårt faste konkurranseprogram viser spennvidden i hva dokumentarfilm kan være. Her er alt fra nære portrettfilmer og gledesspredere til provoserende debattfilmer og observerende dokumentar. Fellesnevneren er at filmskaperen prøver å fange en bit av virkeligheten. De kan stemme på disse filmene til publikumsprisen.

Les mer om filmene her 

Spesialvisninger

Festival er mer enn film! Dette er visninger vi legger ekstra mye flid i. Få utvidet filmopplevelsen gjennom en innledning, en kulinarisk opplevelse eller et spesielt visningssted. I år byr vi på matfilm fra Sør-Korea og Bolivia, seminar om kvinner på frontlinjen i krig – og en splitter ny film fra den japanske mesteren Hirokazu Kore-eda.

Les mer om spesialvisningene her 

Film og debatt

Vårt svært populære program for filmvisning og debatt Det Kritiske Rom setter engasjerende, hardtslående og lærerik film på plakaten, fulgt av diskusjoner med filmskapere og eksperter. I år retter vi blant annet søkelys på demokratikamp i Myanmar, moderne slaveri i Asias fiskeindustri, og følgene av Kinas ettbarnspolitikk.

Les mer om filmene i Det Kritiske Rom her. 

Barnas Sørfilm

Barnas Sørfilm er et av våre mest tradisjonsrike programmer, og på Cinemateket i Oslo og Vega Scene står helgene under Film fra Sør-festivalen i barnas tegn.

Her tilbyr vi spennende, engasjerende og morsomme filmopplevelser for barn i alle aldre.

I tillegg til kjempebra film for hele familien blir det morsomme aktiviteter før og etter visningene.

Les mer om Barnas Sørfilm her og følg Facebook-eventen her

Fokus: Sør-Korea

I 2019 feirer Sør-Korea hundreårsjubileum for sin filmindustri, og det ble også året da Gullpalmen for beste film på Cannes-festivalen for første gang gikk til en koreansk film. Parasitt av Bong Joon-ho åpner årets festival, og er en av fire filmer i dette spesialprogrammet som også byr på moderne western, oppvekstdrama fra 90.tallet og hardbarket action. Få også med deg regissørportrettet av Park Chan-wook. Vi gratulerer med jubileet.

Les mer om det koreanske fokuset her. 

Les mer om Park Chan-wook retrospektivet her 

Fokus: Sudan

Tre strålende filmer fra Sudan har gått sin seiersgang på filmfestivaler verden over det siste året. Det gir et mer helhetlig bilde av Afrikas tredje største land. Etter mange år med totalitært styre og borgerkrig står Sudan nå midt oppe i en revolusjon, men hva skal til for å skape varig endring og fred? I samarbeid med Arabiske filmdager viser vi filmene og lager debatt.

Les mer om filmene i seksjonen her 

Thrills & Chills 

Oppdag noen av juvelene i sjangerfilmens skattekiste i Thrills & Chills. Mange avde beste sørfilmene er sjanger- og underholdningsfilmer, og vi samler et kresent utvalg i denne seksjonen. Få med deg western fra Brasil og Sør-Korea, skrekkfilm fra Indonesia og gangsterdrama fra Japan.

Les mer om seksjonens filmer her

Film fra Før

Film blir altfor ofte behandlet som ferskvare, men virkelig gode filmer går aldri ut på dato Som oppvarming til 30-årsjubileumet for Film fra Sør 2020 presenterer vi et utvalg fra tidligere års program, i samarbeid med Cinemateket i Oslo. Ikke la sjansen gå fra deg til å se noen virkelige sør-klassikere, enten for første gang eller i form av et kjærkomment gjensyn.

Les mer om seksjonens filmer her 

####

Inne på programsiden vår får du en rask oversikt over hva som vises under festivalen. Trykk deg inn på filmene for å lese mer om filmene og se når de vises. Billetter kan bestilles både direkte fra vår nettside, og gjennom Nordisk Film Kino, Cinematekets og Vega Scenes sider.