close

Utvalgte billetter i salg

Endelig kan du kjøpe billetter til en rekke utvalgte visninger under Film fra Sør, som finner sted 7.–17. november. Festivalpass er også i salg.

Av 17. okt 2019

Billetter til noen av de mest ettertraktete filmvisningene, spesialvisninger og visninger av filmer i hovedkonkurransen, ligger ute for salg. Det er vanlig med utsolgte visninger på Film fra Sør, så pass på å sikre deg billetter mens du kan!

Festivalpass og klippekort kan allerede nå kjøpes på Vika, Saga og Klingenberg kino samt Cinemateket og Vega Scene Ved kjøp av festivalpass til studentpris må gyldig studentbevis forevises.

Resten av programmet med billetter slippes 24. oktober. Det er lurt å planlegge festivalløypa godt, og vi anbefaler derfor å ta turen forbi programslippet dagen før på Vega Scene for å få med deg et rykende ferskt programmagasin. Følg årets programslippevent her

Mer info om billetter og visningssteder finner du her.

Årets avslutningsfilm: Guddommelig kjærlighet

Det er Gabriel Mascaros nyeste film, Guddommelig kjærlighet, som får æren av å runde av årets festival lørdag 16. november. Etter visningen inviterer vi til brasiliansk neonparty på Vega Scene.

Guddommelige kjærlighet er en film som handler om religiøs fanatisme og løssluppen seksualmoral. At den utkommer på samme tid som den brasilianske presidenten Jair Bolsonaro strammer grepet rundt kulturlivet i Brasil og anklages for politisk sensur viser hvor splittet landet i øyeblikket er. Les mer her 

Etter årets prisutdeling og avslutningsfilm blir det fest i fojaeen i samarbeid med Mer Film og Vega Snackbar. Følg årets avslutningsevent her. 

Det kritiske rom

Vårt svært populære program for filmvisning og debatt Det Kritiske Rom setter engasjerende, hardtslående og lærerik film på plakaten, fulgt av diskusjoner med filmskapere og eksperter. I år retter vi blant annet søkelys på demokratikamp i Myanmar, moderne slaveri i Asias fiskeindustri, og følgene av Kinas ettbarnspolitikk.

Les mer om årets filmer i seksjonen og kjøp billetter til visningene her. 

Fokus Sudan

Tre strålende filmer fra Sudan har gått sin seiersgang på internasjonale festivaler det siste året. De gir et mer helhetlig bilde av Afrikas tredje største land, som nå står oppe i en revolusjon. Derfor er det naturlig å la et av fokuslandene på årets festival være Sudan! På programmet står de to Sørfond-støttede filmene Khartoum Offside og You Will Die at Twenty samt dokumentaren Talking About Trees.

I tillegg inviterer vi til samtale på Vega Scene onsdag 13. november kl. 18.30 om den politiske situasjonen i Sudan. Samtalen er gratis og åpen for alle.

Les mer om Sudan seksjonen her og følg årets Facebook-event her.  

Regissørportretter

Ingen festival uten et dypdykk i noen utvalgte regissører.

Vi starter festivalen med storslått besøk av den verdenskjente regissøren Park Chan-wook som mottar årets ærespris på festivalen. Den sørkoreanske filmskaperen står bak titler som Joint Security Area, Sympathy for Mr. Vengeance, Lady Vengeance og Kammerpiken, og mottar festivalens ærespris i år. Du møter ham her fredag 8. november kl. 20.00 til regissørsamtale på visningen av Oldboy. Kjøp billetter til denne visningen her. Lørdag 16. november, på festivalens nest siste dag, blir det også mulighet for å se hele hevn-triologien i kronologisk rekkefølge – en opplevelse vi anbefaler på det sterkeste.

Med sin seneste film Godt Nyttår, Chile har Dominga Sotomayor Castillo fått sitt definitive gjennombrudd. Den sikret henne hovedprisen på den prestisjetunge filmfestivalen Locarno i Sveits fjor. Mandag 11. november blir det regissørsamtale med henne før visningen av God nyttår, Chile. Billetter til denne visningen er i salg her.

En av de mest talentfulle, sterkeste og mest samfunnsengasjerte stemmene i dagens Latin-Amerika er filmregissør Jayro Bustamante. Med trilogien som vises på årets festival, undersøker han dype sår i Guatemalas samfunnssjel. Fredag 15. november blir det regissørsamtale med Bustamante før visningen av Tremors. Fordi Bustamante er forhindret fra å komme til Oslo i egen person, blir samtalen holdt via Skype. Billetter til denne visningen er i salg her.

Alle samtalene er gjort i samarbeid med nettstedet Montages.

Matfilmer krydrer menyen på årets festival 

Vi har en rekke spennende spesialvisninger på årets festival.

Velkommen til en kulinarisk opplevelse i sørkoreansk ånd! Vi inviterer til visning av The Wandering Chef i Kulturkirken JAKOB i samarbeid med Sør-Koreas ambassade, som serverer deilig bibimbap og andre koreanske overraskelser!

Vi lover en kveld for alle sanser – og også for hjertet – så møt opp sulten på god mat og film. Dørene åpner 18:15, og filmen starter klokken 19:00. Maten serveres før filmstart, og baren vil holde åpent under hele arrangementet.

Billetter: 249,- (149,- med festivalpass).

Følg Facebook-eventet her og kjøp billetter her.  

Tradisjonen tro disker vi opp med gratis matfilm på VippaOslo første lørdag under festivalen. I dokumentaren A Taste of Sky følger vi den danske Michelin-kokken Claus Meyer fra NOMA som i 2012 starter en kokkeskole for underprivilegert ungdom i La Paz i Bolivia.

Vi blir kjent med Maria, Kenzo og andre kokkeelever som får en ny stolthet over landets mattradisjoner. I årene som følger skaper Meyer med sin entusiasme også sådd kimen til en matrevolusjon på det latinamerikanske kontinentet ved å etablere topprestauranten Gustu i La Paz.

Visningen er gratis, og det vil som alltid være gode muligheter for å fråtse i den rikholdige menyen som spisestedene på VippaOslo har å tilby. Med mat og film i ypperste klasse, er det duket for en helt spesiell kveld med mat og sosialt entreprenørskap i høysetet.

Følg Facebook-eventet her.