close

Dagens anbefalinger: fredag 15.november

Vi går inn i den siste helgen med Film fra Sør for i år, og det er smekkfullt program. Noen visninger er allerede utsolgt så sørg for å skaffe deg billetter i tide.  

Av 6. nov 2019

One Child Nation 

VISNING: VIKA 1, kl. 18:00

One Child Nation fletter sammen det personlige og det politiske til en fortelling om Kinas omstridte ettbarnspolitikk. Den lovpålagte og strengt håndhevede familieplanleggingen ble innført i 1979 for å bremse landets befolkningsvekst. I 2016 ble den endret til at hvert par kan få inntil to barn. Ettbarnspolitikken har vært svært omdiskutert i og utenfor Kina, og denne dokumentaren fokuserer på de brutale ringvirkningene politikken har hatt på innbyggerne – og spesielt på kvinner.

Panelsamtale etter visningen. Journalist, tidligere Kina-korrespondent for Dagbladet og medlem av Norsk PENs Kina-utvalg, Inger Bentzrud intervjuer regissør Jialing Zhang.

Kjøp billetter til visningen her. 

Tremors 

VISNING: CINEMATEKET, kl. 18.00

Jakten på lykke har en svært høy pris i Jayro Bustamantes andre spillefilm. Tremors er film nummer to i en slags trilogi om sosialt utstøtte i Guatemala – sammen med Ixcanul og The Weeping Woman – og følger familiefaren Pablo. I aller første scene kastes vi rett inn i det opprivende øyeblikket da familien får vite at Pablo er forelsket i en annen mann. Hendelsen ryster bokstavelig talt ved grunnvollene i den evangelisk kristne familiens tilsynelatende perfekt overklassetilværelse.

Regissør Jayro Bustamante deltar i en regissørsamtale 15. november kl. 18:00 på Tancred, Cinemateket, før visningen av Tremors. Fordi Bustamante er forhindret fra å komme til Oslo i egen person, blir samtalen holdt via Skype.

Kjøp billetter til visningen her. 

The Kingmaker 

VISNING: Vega Scene, kl. 18.15

Imelda Marcos er diktatorfruen fra Filippinene som ble verdenskjent for sin ekstravagante livsstil, sin samling av over 3000 par sko, og sin grandiose personlighet. Dermed er hun midt i blinken for dokumentarist Lauren Greenfield, kjent for sine kritikerroste filmer om ekstremt rike og materialistiske mennesker.

Kjøp billetter til visningen her. 

Godt nyttår, Chile 

VISNING: Vika kino, kl. 21:00

Det er et gruppeportrett vi får se i Godt nyttår, Chile. Filmen følger et nettverk av ressurssterke familier fra byen som har flyttet ut på landsbygda ved foten av Andesfjellene. Her skal de leve annerledes, men det ligger også større forandringer i lufta. Handlingen er lagt til 1990, da Chile skal bli et demokrati igjen etter 17 år under Pinochets militærdiktatur.        

Kjøp billetter til visningen her. 

First Love 

VISNING: Vega Scene, kl. 20.45

First Love er gode nyheter for fans av den hyper-produktive regissøren Takashi Miike. Men den er også godt nytt for dem som synes at hans drøyeste og mest tegneserieaktige voldsorgier kan bli litt mye. Filmen har solide doser av den bloddryppende gangster-volden Miike er mest kjent for. Samtidig er den morsommere, mer romantisk og en anelse mer dyptloddende psykologisk enn vanlig.

Kjøp billetter til visningen her. 

Jesus 

VISNING: CINEMATEKET kl. 21.00

«Be, så skal dere få» sa Jesus, ifølge Bibelen. Det fantastiske i Hiroshi Okyamas forunderlige debutfilm er at Jesus åpenbarer seg og oppfyller konkrete ønsker. Den som nyter godt av det, er Yura, en ti år gammel gutt som har flyttet fra Tokyo til bygda sammen med foreldrene sine. På den nye grendeskolen er det ofte gudstjeneste for elevene, men Yura virker ikke å ha hørt om Guds sønn før. «Hvem er dette», spør han bestemoren sin når han får et trykt glansbilde av Jesus – og en bibel – i gave fra presten. Likevel folder han hendene og ber om at Jesus skal vise seg.

Kjøp billetter til visningen her