close

Dagens anbefalinger: søndag 17.november

Sørg for å få med deg en film eller to på festivalens aller siste dag. 

 

Av 16. nov 2019

House of Hummingbird 

VISNING: VIKA 1, kl. 14.45

House of Hummingbird er fri for oppvekstfilmens mange klisjeer. Den slår an universelle strenger i sin skildring av ungdommelig usikkerhet, men har også et godt blikk for Sør-Korea på 1990-tallet. Filmen tar tak i de essensielle sidene ved ungdomstilværelsen som vennskap, følelser og seksualitet. Fortellingen følger hverdagslivets rytme, noe som gir filmen et løst og slentrende preg før den for alvor tar form og retning.

Kjøp billetter til visningen her. 

The Weeping Woman 

VISNING: Cinemateket – Tancred, kl. 15.30

Her pirkes det i ubehagelige sider ved fortid og nåtid. Gjennom å blande fantasy, horror og drama skildres en sterk og sjangerpreget fortolkning av grusomhetene i 80-tallets Guatemala. Her kobles legenden om La Llorona – gjenferdet av en fortapt kvinne som drukner sine barn i fortvilelse – til rettsoppgjøret mot den forhatte generalen, og senere presidenten, Efrain Rios Montt. The Weeping Woman er siste film i Jayro Bustamantes trilogi som vises på årets festival.

Vi viser Tremors også av Jayro Bustamantes senere i dag på Vega Scene! Mer informasjon finner du lengre ned.

Kjøp billetter til visningen her

The Kingmaker 

VISNING: VEGA 1, kl. 17:30

Imelda Marcos er diktatorfruen fra Filippinene som ble verdenskjent for sin ekstravagante livsstil, sin samling av over 3000 par sko, og sin grandiose personlighet. Dermed er hun midt i blinken for dokumentarist Lauren Greenfield, kjent for sine kritikerroste filmer om ekstremt rike og materialistiske mennesker.

Kjøp billetter til visningen her. 

Tremors 

VISNING: VEGA 1, kl. 20.00

Jakten på lykke har en svært høy pris i Jayro Bustamantes andre spillefilm. Tremors er film nummer to i en slags trilogi om sosialt utstøtte i Guatemala – sammen med Ixcanul og The Weeping Woman – og følger familiefaren Pablo. I aller første scene kastes vi rett inn i det opprivende øyeblikket da familien får vite at Pablo er forelsket i en annen mann. Hendelsen ryster bokstavelig talt ved grunnvollene i den evangelisk kristne familiens tilsynelatende perfekt overklassetilværelse.

Kjøp billetter til visningen her.