close

Takk for i år

Elleve fantastiske festivaldager er over. 250 visninger av 80 filmer, regissørbesøk og debatter - og publikumsrekord med over 25.000 besøkende!

Av 27. nov 2019

Et særdeles godt program og en gullpalmevinner som åpningsfilm gav en kickstart på årets festival.

Det har vært et yrende liv på Nordisk Film Kino Vika, Cinemateket og Vega Scene, med mange utsolgte forestillinger, og vi er svært glade for å kunne gå ut med at vi har satt publikumsrekord med over 25.000 besøkende.

Årets festival har vært fylt med masse spennende aktiviteter, og et av årets høydepunkter har uten tvil vært besøket av mesterregissøren Park Chan-wook og årets retrospektiv. En fullsatt sal på Klingenberg kino var med da vi delte ut festivalens ærespris til Park Chan-wook, en enestående filmkunster som vi er veldig stolte av å ha hatt på besøk under årets festival.

unnamed (10)

 

I tillegg er vi svært glade for å blant annet ha hatt besøk av den chilenske regissøren Dominga Sotomayor Castillo som vi viste tre filmer av, Amjad Abu Alala fra Sudan som var hovedgjesten i årets Sudan-seksjon samt brasilianske Gabriel Mascaro som sto for årets avslutningsfilm, Guddommelig kjærlighet

I forkant av avslutningsfilmen lørdag 16. november inviterte vi til prisseremoni på Vega Scene, og årets prisvinnere kan du lese mer om her.

unnamed (1)

 

I tillegg til ordinære visninger inne i sal med panelsamtaler og regissørbesøk har vi hatt flere vellykkete spesialvisninger og et spesielt fokus rettet mot barn og unge.

Over 3.000 barn og ungdom har fått se film på egne skolevisninger på festivalen, og for første gang inviterte vi alle Oslos barnehager til å være med på filmfestival. Der fikk over 3.000 barnehagebarn oppleve utekino på Youngstorget, hvor de fikk se et kortfilmprogram om dyrene i Afrika.

To av av festivalens høydepunkter, var hundekinoen på Youngstorget og kulinarisk kino i Kulturkirken Jakob.

På hundekinoen søndag 10. november viste vi den sjarmerende dokumentaren Los Reyes, spesielt tilrettelagt for både firbeinte og tobeinte venner. Selvsagt med hundesnacks! Vårt Oslo har lagt ut bildebonanza - se her. 

unnamed (8)

 

N

Nydelig mat fra den sørkoreanske ambassaden og visning av dokumentaren The Wandering Chef skapte en magisk atmosfære i en fullsatt Kulturkirken Jakob torsdag 14. november, og var med å markere årets Korea-fokus på festivalen.

Vi håper besøkende på årets festival har hatt en god opplevelse, og vi ønsker alle velkommen tilbake til neste år når Film fra Sør feirer hele 30 år. Vi sees 6.-16. november 2020!

Et bildedryss fra hele festivalen finner du her. 

unnamed (4)

 

unnamed (11)

 

unnamed (2)