Årsrapport 2015

1_omfang_0

Aldri har Stiftelsen nådd flere med filmer fra Sør, 55 500 publikummere er ny rekord! Det er tydelig at interessen for filmer fra hele verden appellerer og vi er glade for å kunne bidra med et stort mangfold av film.

Snarvei til: Film fra Sør | Arabiske Filmdager | Sørfond | Den kulturelle skolesekken | FN-film fra sør | Den kulturelle spaserstokken | Filmpoolen | Vega Scene | Andre arrangementer

 

 


Daglig leder Heidi Palm Sandberg åpner Film fra Sør-festivalen på Klingeberg kino 8. oktober 2015 

 

Stiftelsen Film fra Sør har i 2015 gjennomført 2 filmfestivaler og 2 andre festivalarrangementer, 14 visninger for pensjonister, 241 visninger for skoler, 4 førpremierearrangementer av Sør-filmer, vært med på å kjøpe inn 3 filmer fra Sør for kinodistribusjon, markedsført Sørfond på 8 internasjonale filmfestivaler verden rundt og bidratt med innslag på Øyakino, Kulturnatta og Elvelangs.

 


Fra åpningen av Film fra Sør på Klingenberg kino 8. oktober 2015 

 

Vårt formål er å presentere kvalitetsfilm og filmskapere fra Asia, Afrika og Latin-Amerika for et lokalt, nasjonalt og internasjonalt publikum. Gjennom filmvisninger og debatt skal vi nyansere bildet av land i sør, og gi nordmenn i alle aldre økt forståelse av verden rundt dem. Vi skal være et viktig møtested for filmskapere fra sør og nord, skape et engasjement for filmkultur og bidra til et større mangfold på kino. 

 


Festivalprofil 2015 laget av Eiliv Gunleiksrud hos Saatchi & Saatchi Norway 

Film fra Sør Festivalen

Den 25. utgaven av Film fra Sør festivalen ble arrangert 8. - 18. oktober 2015.

BESØK OG VISNINGER

Besøkstall: 24 508
Omfang: 84 filmer fra 34 land
Antall visninger: 246 visninger
Beleggsprosent: 56 % (58 % på Nordisk Film Kino og 50 % på Cinemateket)
Utsolgte visninger: 77
Sted: Kino Victoria, Klingenberg Kino, Ringen Kino, Saga Kino og Filmens Hus

 


Thor Joachim Haga i samtale med Pablo Larraín i forbindelse med visningen av El Club på Cinemateket i Oslo 

GJESTER

Stjerneregissørene Pablo Larraín (Chile), Abderrahmane Sissako (Mauritania) og Ciro Guerra (Colombia) var hovedgjestene under festivalen i 2015. De inngikk i seksjonen Directors Special Portrait. Vi viste tre filmer fra hver regissør, og tok et realt dypdykk i deres karriere gjennom masterclasses med moderatorer fra Montages. De tre regissørene brakte med seg filmer som har gått sin seiersgang på de største og ypperste av verdens filmfestivaler.

Utover dette møtte en rekke krediterte filmregissører publikum i Oslo. Gjestelisten for 2015 besto av: Apichatpong Weerasethakul, Yared Zeleke, Jayro Bustamante,  Karyn Rachtman, Ben Patterson, Halkawt Mustafa, Florian Schewe, Saaed Farouky, Morgan Knibbe, Carey McKenzie, Agel XX og Thomas Østbye.

 


Kunstnerisk leder Lasse Skagen overrekker æresprisen til Abderrahmane Sissako under avslutningssermonien 17. oktober 2015 

PRISVINNERE

Sølvspeilet
IXCANUL (VOLCANO)
Jayro Bustamante, Guatemala, 2015

DOK:SØR

Those Who Feel the Fire Burning
Morgan Knibbe, Nederland/Hellas/Italia, 2015

Hederlig omtale
The Pearl Button
Patricio Guzmán, Chile/Frankrike/Spania, 2015

Publikumsprisen
DHEEPAN
Jaqcues Audiard, Sri Lanka/Frankrike, 2015

Ærespris
Abderrahmane Sissako

Les mer om juryens begrunnelser HER.

 


Debatt i forlengelse av We Were Rebels. Regissør Florian Schewe, tidligere barnesoldat Agel, Halle Jørn Hanssen og Marit Hærnes.  

DET KRITISKE ROM

Besøkstall: 568
Antall visninger:


Film og debattforumet det kritiske rom leverte sterkt, både filmatisk og som skarpe innspill i samfunnsdebatten. Those Who Feel the Fire Burning brakte oss med i båt over Middelhavet, hvor mange flyktninger møter en våt grav, mens Sweet Micky for President tok pulsen på den forrige presidentkampanjen på Haiti – der bl.a. Fugees-Pras og Wyclef Jean krysset klinger. Tell Spring Not to Come This Year løftet frem dem laotiske situasjonen i Afghanistan etter den amerikanskledende invasjonen for 14 år siden, og i We Were Rebels var vi flue på veggen under statsbygningsprosjektet i Sør-Sudan, og diskuterte konflikten som ulmer og de politiske urolighetene i landet. Gjennom filmene til Thomas Østby - Imagining Emanuel og Out of Norway – kikket vi nærmere flyktningkatastrofen og situasjonen til de papirløse.

2_logorekke_1

 

 

 

 


Smekkfull Jakobskirke under kulinariske kino 9. oktober 2015 

KULINARISK KINO I KULTURKIRKEN JAKOB

I samarbeid med Piscoteket og Perus ambassade arrangerte Film fra Sør en visuell og smakfull reise gjennom Perus gastronomiske landskap i Kulturkirken Jakob. Arrangementet var utsolgt, og 240 mennesker delte en kveld for alle sanser.

På filmmenyen sto FINDING GASTON  - en hjertevarm dokumentar om den visjonære stjernekokken Gaston Acurio.  Piscoteket og den peruanske stjernekokken Jaime Pesaque sto bak kveldens meny.  En fire retters meny bestående av klassisk ceviche, Quinoa Pachacamac, Lima Causa og Anicucho Pollo ble servert mens Acurios lekkerier ble projisert på lerretet.

2_logorekke_2

 

 

 


Liten og entusiastisk publikummer på Barnas Sør under Film fra Sør oktober 2015 

Barnas Sørfilm

Visninger: 11
Besøkstall: 1079

Barnas Sørfilm er Film fra Sør-festivalens tilbud til de aller minste festivalgjengerne. Barna presenteres for filmspråk og temaer som hjelper dem å utvide horisonten og forstå den globale verden vi lever i. Ønsket er å bygge seksjonen ut til å inkludere enda bredere blanding av film, som kan gi de yngre de magiske øyeblikkene som filmmediet er så unikt skaper.

I år tok vi barna med til Iran i filmen Den hvite Ballongen (1995) av Jafar Panahi. Her møtte vi den viljesterke jenta Razieh og hennes kamp for å eie en gullfisk. Gjennom et barns øyne ble Iran og dets fragmenterte befolkning skildret, og på vår vei møtte vi alt fra slangetemmere, via bestemødre til travle skreddere. Vi reiste også på oppdagelsesferd i Japan med Hiromasa Yonebayashis Ariettas hemmelige verden (2010). Arietta er ei sterk ung jente med en sterk appetitt på livet. Gjennom Ghiblis signaturrike penselstreker ble vi med til en verden full av magi, spenning og eventyr. Vi tok en tur til Argentina i Juan José Campanellas blockbuster Foosball (2013), hvor vi var vitne til en kamp mellom de gode og de onde skildret gjennom en bordfotballkamp. Årets desiderte høydepunkt var nok den Oscarnominerte Gutten og verden (2015)  fra Brasil. Filmen samlet både små som store og er en visuelt utsøkt oppvekstskildring som betrakter den moderne, industrielle og globaliserte verden fra et barns perspektiv.

2_logorekke_3

 

 

 

 


Stands på Mangapolis EpiCon. Filmens hus oktober 2015 

Mangapolis EpiCon

Visninger: 31  
Besøkstall: 1746

Mangapolis EpiCon er festivalens dypdykk i japansk populærkultur. Vi utvidet konseptet til en to-dagers minifestival på Filmens hus 10.-11. oktober, og var en tettpakket convention for alle som liker anime, fantasy, sci-fi , gaming, tegneserier, cosplay, med mer. I år åpnet vi i høyere grad opp for andre aktiviteter. Vi hadde blant annet et samarbeid med norske spillutviklere som presenterte spillbare versjoner av deres rykende ferske nyheter.

I anledning Studio Ghiblis 30-årsjubileum hadde vi et ekstra fokus på Ghibli-filmer – gamle som nye. Årets hovedtittel var førpremueren på den seneste filmen fra Ghible Marine – min hemmelige venninne. Utover dette kunne publikum kose seg med gledelige gjensyn av Møte på Valmueåsen, Prinsesse Mononoko, Kikkis Budservice, Ariettas hemmelige verden og Chihiro og heksene. Vi hadde også en filmer fra andre japanske studioer som den rykende ferske nyheter som Miss Hokosai (Keiichi Hara, 2015) og The Case of Hana and Alice (Shunji Iwai, 2015) samt nostagiske perler som Pokémon 2 – Den enes kraft (Kunicho Yuyama, 1999) og Wonderful Days (Moon-Saeng Kim, 2003).

 

ffs-mangapolis-logoer

 

 

 

 

Regissør Yared Zeleke møter publikum etter visning av Lamb på Kolben.

Film fra Sør-festivalen i Akershus

Besøkstall: 485
Antall visninger: 4
Sted: Kolben, Sandvika kino, Ski skole og Sandvika skole
Støttegiver: Akershus Fylkeskommune

Filmprofilen i Akershus var førpremierer på feel-good filmer med bred appell og mer kommersielt potensial, som allikevel adskilte seg fra det generelle filmtilbudet i Akershus, og vier veldig fornøyde med årets resultat. Beleggsprosentene har hatt en signifikant økning og salene var hhv. 79 % og 61 % fulle. Utover dette hadde vi to skolevisninger, som ble veldig godt mottatt.

På Kolben viste vi Etiopias kandidat til Oscar; Lamb av Yared Zeleke. Regissøren møtte publikum til spørsmål i etterkant av filmen. Førpremieren på Himmelen over Havanna av tidligere Gullpalmevinner Laurent Cantet vår årets utvalgte film til Sandvika kino. Halkawt Mustafas rykende ferske El Clasíco ble vist for skoleelever fra Ski og Sandvika. Regissøren var tilstede og presenterte filmen for elevene.

 

 

Samarbeidspartnere og sponsorer Film fra Sør-festivalen

2_logorekke_5

 

 

 

 

STØTTEGIVERE

2_logorekke_6

 

 

 

 

PARTNERE

2_logorekke_7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arabiske filmdager

Den femte utgaven av Arabiske filmdager ble arrangert 16. – 19. april 2015. Det ble den best besøkte i festivalens historie.

Arabiske filmdager er Norges eneste filmfestival som er dedikert til filmer fra og om den arabiske verden. Festivalen er en viktig møteplass hvor personer med bakgrunn fra den arabiske verden kan få kulturopplevelser fra regionen de selv kommer fra, og nordmenn kan få økt interesse og forståelse for hvordan disse samfunnene fungerer og hvilken virkelighet flytningene vi mottar i dag kommer fra.

 


Åpningen av Arabiske filmdager på Victoria Kino 16. april 2015 

BESØK OG VISNINGER

Besøkstall: 3663
Omfang: 21 filmer fra 13 land, 7 produsent/regissørsamtaler, 4 panelsamtaler, 7 internasjonale gjester, 1 stumfilmkonsert, 1 konsert
Antall visninger: 43 visninger
Beleggsprosent: 67% 
Utsolgte visninger: 14
Sted: Kino Victoria

 

Gjester 2015

Naji Abu Nowar, Khadija al-Salami, Naine Salib, Catherine Withol de Wenden, Gabriele del Grande, Mazin Qumsiyeh og Jay Weissberg.

Naji Abu Nowar, Oscarnominert for beste fremmedspråklige film (Theeb) i 2016:

Arabian Film Days was a wonderful experience for both myself and the film. Through screening Theeb in Oslo we were able to gain a Norwegian Distribution deal. This is massively important for us as it is very difficult to get distribution for Jordanian films outside of the Middle East. On a personal level I got to experience a new beautiful city and culture and meet wonderful people that I would never otherwise have the opportunity to encounter. The world needs more of these exchanges. I will take this wonderful experience home with me and hope to return in the future with my next films. In a time when Arabic art and culture is largely ignored and met with prejudice the team at Arabian Film Days helps to celebrate our work and give us a voice. I am very very grateful to them and would be honoured to return in the future.  

 
Prosjektledere Kristian Takvam Kindt og Gjermund Granlund sammen med Naji Abu Nowar

Migrasjon

Vi valgte også ut to fokusområder for årets festival: Migrasjon og Israel/Palestina. Med krisen i Middelhavet var førstnevnte et selvskrevent tema. Vi viste fem filmer som på ulike måter viste historier om flukt og migrasjon. Landene i Nord-Afrika har i mange år vært transitt-land for mennesker fra andre afrikanske land som har Europa som mål. Noen flykter fra krig, fra fattigdom, eller forfølgelse, andre bærer på drømmer om noe annet, en ny start. I Midtøsten er det spesielt krigen i Syria som har drevet millioner av mennesker på flukt til nabolandene. Mens i Gulfen fortsetter det høye velstandsnivået å tiltrekke seg masser av fremmedarbeidere fra land med få jobbmuligheter. Filmene vi har valgt ut reflekterer dette mangfoldet.

Israel-Palestina

Den andre seksjonen fokuserte på filmer fra Israel-Palestina. Denne spesialseksjonen var satt sammen av fem ulike filmer, to dokumentarer og tre spillefilmer, som på hvert sitt vis formidler historier som handler å leve i Israel/Palestina.To av filmene var fra Palestina og handlet om livet under okkupasjon på Vestbredden. De resterende tre filmene tok for seg forholdet mellom palestinske arabere og israelere inne i Israel.

Til slutt ønsker vi å nevne årets nyskapning som var stumfilmkonserten Views from the Ottoman Empire. Med dokumentarisk film fra ulike byer i det Osmanske riket fra ca. 1900 til ca. 1920.  Vi så filmer fra byer som Damaskus, Istanbul, Kairo og Tripoli. Filmene ble akkompagnert av livemusikk (lutt og klarinett) samt opplesninger av reiseskildringer fra 1800 og begynnelsen av 1900 tallet fra de byene vi så filmer fra på skjermen. Dette arrangementet var ett av de første som ble utsolgt og viste seg å bli både svært populært og en stor kunstnerisk suksess. Filmanmelder i Variety og filmhistoriker Jay Weissberg hadde kuratert programmet og var tilstede for å presentere det, mens musikerne var rekruttert lokalt.

 

 «Arabiske filmdager har på kort tid blitt et viktig bidrag til norsk offentlighet. Den åpner et vindu til en del av verden som mer enn noensinne trenger å få fortelle sine egne historier på sine egne premisser. Filmfestivalen viser at den arabiske verden er uendelige mye mer enn overskrifter om krig og elendighet.»

                                       Sigurd Falkenberg Mikkelsen

 

 

Samarbeidspartnere og støttegivere Arabiske filmdager 

3_logorekke_1

 

 

 

 

SØRFOND

 

I løpet av 2015 besøkte vi filmfestivaler i Berlin, Cannes, Mexico, Doha, Brasil, Torini, Dubai og Teheran hvor vi markedsførte Sørfond.  


Sørfond Pitcheforum oktober 2015. Øverst til venstre: Heidi Palm Sandberg informere om Sørfond i Doha. 

 Sørfond Forum blir arrangert hvert år under Film fra Sør festivalen. Vi mottok 130 søknader fra hele verden og 8 prosjekter ble plukket ut av en jury bestående av Åse Meyer, Hallvard Bræin og Anders Graham.  

Filmskapere fra India, Argentina, Senegal, Syria, Brasil, Sør-Afrika og Iran deltok på årets forum. De hadde et 2-dagers pitchekurs med den danske klipperen Jesper Osmund før de pitchet sine prosjekter. 

Målet med pitcheforumet er at internasjonale filmskapere skal få presentere sine prosjekter ovenfor norske produsenter med mål om å inngå en co-produksjonsavtale for å kunne søke Sørfond om støtte sammen. 

4 millioner kroner fra Utenriksdepartementet deles ut våren 2016. 25 filmprosjekter er støttet av fondet siden oppstarten i 2012.  

 

 

 

 

Death Metal Angola, Jeremy Xido, 2013

Den kulturelle skolesekken

Besøkende

Aust-Agder           3291
Vest-Agder             298
Buskerud              1400
Oslo                     3237
Totalt                   8226

Antall visninger: 68

Film fra Sør har bidratt med filmvisninger i Den kulturelle skolesekken i en årrekke. Gjennom denne nasjonale ordningen får vi vist elever filmer som de ellers ofte ikke ville sett. Filmene gir dem innblikk i andre deler av verden. Samtidig er våre innledere tilstede og setter filmene i kontekst.

Stiftelsen Film fra Sør tilbyr filmvisninger med pedagogisk opplegg i en rekke fylker hvert år. I 2015 var vi tilstede i Oslo kommune, Vest-Agder fylkeskommune, Aust-Agder fylkeskommune, Buskerud fylkeskommune.

Filmene velges ut fra aktuelle temaer og gir elevene innblikk i globale problemstillinger og det utarbeides også studieark for hver film. Dette bidrar til at filmopplevelsene blir med tilbake i klasserommet og kan brukes i flere fag.

Årets filmer: Raketten (Laos), Gå med fred Jamil (DK), Den grønne sykkelen (Saudi Arabia) og Death Metal Angola (Angola)

4_logo_1

 

 

 

 

 


Den grønne sykkelen, Haifa Al-Mansour, 2013 

FN-film fra Sør


Amazonia, Thierry Ragobert, 2014

Fakta

Medarrangør: FN-sambandet
Økonomisk støtte: Fritt Ord
Omfang: 5 filmer med til sammen 170 visninger
Besøkstall: 17 246

Årets filmer

Brev til kongen (Zaman, 2014), Omar (Abu-Assad, 2013), Amazonia (Ragobert, 2013), Dancing Arabs (Riklis, 2014), Drone (Schei, 2014)


Dancing Arabs, Eran Riklis, 2014 

Sammen med FN-sambandet arrangerer Stiftelsen Film fra Sør en årlig filmturné for skoleklasser over hele landet. Både FN-sambandet og Stiftelsen Film fra Sør har som mål å skape forståelse for verden utenfor. Gjennom valg av film, samt det pedagogiske opplegget som følger, når vi ut til et stort antall elever med våre felles mål.

Tilbudet er gratis for skolene og hver visning blir innledet av ansatte i FN-sambandet. Målgruppen for tilbudet har vært elever på ungdoms- og videregående skole. Nytt i 2015 var at vi også rettet tilbudet mot elever i barneskolen. Filmene blir valgt i samråd med FN-sambandet. Visningene foregår på lokale kinoer og skoler i alle landsdeler.

 

6_logorekke_1

 

 

 

 


Fra seniorvisning på Bekkelagshjemmet desember 2015 

Den kulturelle spaserstokken

Omfang: 14 visninger for totalt 297 personer

Som filmformidler ønsker Stiftelsen Film fra Sør å nå ut til flest mulig. Gjennom Den kulturelle spaserstokken får vi muligheten til å nå ut også til de eldste publikummerne. Tilbudet er gratis for publikum og består av filmvisninger med innledning og servering.

I 2015 hadde vi filmvisninger på både seniorsentre, sykehjem, bibliotek og på flere av Oslos kinoer. Vi har både nådd ut til dem som kommer seg på kino selv og til de som er helt avhengig av å få filmtilbudet hjem til seg. Gjennom året har vi møtt mye godvilje hos Deichmanskes filialer og en rekke sykehjem rundt om i Oslo. Filmene vi viser er hentet både fra fjorårets og tidligere års festivalprogram.

 

7_logo_1

 

 

 

 

 

 

Filmpoolen

Et av Stiftelsen Film fra Sørs viktigste mål er å øke tilfanget av film fra Asia, Afrika og Latin-Amerika på norske kinoer. Filmpoolen er et viktig bidrag til dette, og et samarbeid mellom Film fra Sør, Bergen internasjonale filmfestival, Tromsø internasjonale filmfestival, NRK og filmdistributøren Arthaus. Målet er å gi gode filmer fra sørlige kontinenter et langt liv i Norge, med festivalvisning, kinodistribusjon og TV-visning. Hvert år velges tre filmer som vises på alle tre festivaler, sikres ordinær kinopremiere gjennom Arthaus og senere tv-visning på NRK. Siden oppstarten i 2000har Filmpoolen kjøpt 46 filmer. I 2015 kjøpte vi følgende titler:

 

EL CLUB

Pablo Larraín, Chile, 2015

Mannen bak den såkalte Pinochet-trilogien gyver løs på den katolske kirke og serverer et særs intelligent og til tider ubehagelig drama om forbrytelse og straff.

 

HIMMELEN OVER HAVANNA

Laurent Cantet, Frankrike/Cuba, 2014

Åpningsfilmen på Tromsø Internasjonale Filmfestival 2015 gir oss en gjensynsfest på et hustak over Havanna du sent vil glemme. Det intelligente og muntre blander seg med svik og bedrag. Viva Cuba!

 

UNDER KIRSEBÆRTRÆRNE 

Naomi Kawase, Japan, 2015

Søte bønner og nydelige kirsebærblomster står på menyen i denne rørende sjarmøren fra en av forgrunnsfigurene i den nye generasjonen av japanske filmkunstnere.

  

8_Logorekke_1

 

 

 

 

 

Vega Scene

Vega Scene er en ny kombinert kino- og teaterscene som er planlagt etablert i Hauskvartalet, langs kulturaksen ved Akerselva. En ny hub i Oslo, for alternativ film og dokumentarisk teater. Planen er at huset skal stå klart i 2018, og Film fra Sør samarbeider med distributøren Arthaus om etableringen av Vega Kino. Teatergruppen Kompani Camping vil stå ansvarlig for Vega Teater. Sammen skal vi skape et kraftsentrum for kvalitetsfilm og ny dramatikk.

 

Andre arrangementer


Utekino på Schousplass. Foto: Samuel John Ditta 

UTEKINO PÅ SCHOUS PLASS

Film fra Sør fylte 25 år i 2015, og hva var vel bedre enn å se litt bakover og plukke noe av det mest visuelt slående vi kunne finne i filmkartoteket og vise dette gratis for Oslo-beboerne. I samarbeid med Deichmanske på Grünerløkka satte vi opp et gledelig gjensyn med ”Jordens Salt” av Juliano Ribeiro Salgado og Wim Wenders. 

Omkring 2000 mennesker var samlet på Schous Plass under åpen himmel på en av sommerens aller siste varme kvelder. Dette ble en flott ramme for hyllesten til den verdenskjente fotografen Sebastião Salgado.

Visningsutstyret er sponset av Sparebankstiftelsen DNB. Fremtidens mat serverte bærekraftig tangbasert mat til de oppmøtte.

10_Logorekke_1

 

 

 

 

 
Martin Bjørnersen i samtale med Pras Michell fra The Fugees i etterkant av Sweet Micky for President under Øyakino på Ringen august 2015

SWEET MICKY FOR PRESIDENT PÅ ØYAKINO

Film fra Sør er et fast innslag på Øya-festivalens kinodel på Ringen kino. I år sikret vi oss rettighetene på den europeiske premieren på dokumentaren Sweet Micky for President signert Ben Patterson. Filmen er produsert av Fugees-rapperen Pras Michel, som besøkte visningen.

Musikk og politikk smelter sammen når tidligere Fugees-rapper Pras returnerer til Haiti etter jordskjelvet i 2010. Han møter et samfunn som bokstavelig talt ligger i ruiner samt er paralysert av regjeringens korrupsjon. Uten penger eller erfaring, mobiliserer han en presidentkampanje for Haitis mest kontroversielle musiker: Michel Martelly aka Sweet Micky. Mot alle odds så vinner Michel Martelly og inntil 2015 har han regjert på Haiti. 

Pras Michel tok turen fra New York og introduserte filmen samt hadde Q&A med musikkjournalist Martin Bjørnersen i etterkant av film. 

ffs-oya-logoer

 

 

 

 

  

Medier og oppslag

Presse

I perioden 1. oktober til 15. november har Retriever sporet 185 pressesaker om Film fra Sør i Norge og utlandet. Utover dette har festivalen figurert i en rekke nasjonale radioprogrammer som Kulturnytt og Kulturhuset. Verdien av pressedekningen har et estimat på 3,6 millioner og Retrieveranalysen viser at 6,6 millioner har lest om festivalen (inkl. utland). Se oversikt over presseoppslag på Film fra Sør-festivalen her

I tillegg til dette mottok Arabiske filmdager god oppslutning i mediene med 16 oppslag i april 2015, samt større innslag i nasjonale medier som TV2-nyhetene og God Morgen Norge. Se oversikt over medieoppslag på Arabiske filmdager her

Internett

www.filmfrasor.no har i 2015 hatt 116 430 besøkende (453 989 sidevisninger), hvor 67 583 var unike brukere. Den mest aktive måneden er oktober med 46 226 besøkende.

Facebook er en viktig formidlingskanal for festivalen. Ved utgangen av 2015 hadde Stiftelsen 8244 følgere – en økning på 1665 fra fjoråret. Film fra Sør hadde også 2018 følgere på Twitter i 2015.

 

Takk til

STIFTELSEN FILM FRA SØRS MEDARBEIDERE I 2015

Heidi Palm Sandberg, Lasse Skagen, Ida Johannessen, Eivind Grøtteland, Susann Østigård, Per Eirik Gilsvik, Gøran Karlsvik, Ida Guldbrandsen, Alexandra O´Neal, Gjermund Granlund, Kristian Takvam Kindt, Vanja Ødegård, Ingrid Sølverud, Maria Løvik, Sandra Grøndal, Dag Dalvang, Johnny Vaet Nordskog, Mona Melanie Lindseth, Martine Cecilie Viik, Karin Breistøl, Nina Bløndal

 

STYREMEDLEMMER

Truls Kontny, Lamisi Gurah Blackman, Kari Marstein, Synnøve Hørsdal, Erik Giercksky og Tom Eilertsen

 

PROGRAMRÅD FILM FRA SØR-FESTIVALEN

Irene Torp Halvorsen, Kristian Takvam Kindt, Per Eirik Gilsvik, Christin Berg, Ida Johannessen, Eivind Grøtteland, Lasse Skagen 

 

FRIVILLIGE

Bodil Aga, Chloé Faulkner, Einar Aarvig, Geir Ivar Lien, Henrik Thon Bardum, Jon Sæter, Johanne Svendsen Rognlien, Silje Poulsen Viki, Sindre Haugland, Vegard Vannebo, Bjørn Torjus Hanssen,  Mats Thorsen, Philip Madsen, Martine Forbod, Paolo Fugamalli, Mariana Zyryanova,  Emma Jensen, Miona Lazarevic,  João Bjerke de Herédia, Pia Bjerge, Marta Gómez Muñoz, Svein Arne Carlsson, Stine Tokerud, Diba Pakzamir, Marta Bartczak, Karoline Hippe, Mari Bøhmer Grøholt, Annika Mortensen, Øyvind Dragsten, Theo Luiggi- Gørrissen, Ingeborg S. H. Holmene, Siri Nerbø, Marcela Orsini, Lucy Hermoza Rigal, Marcela Castillo, Laura Camacho Salgado, Eunji Lee, Patrycja Kowandy, Mikael Antoniades, Brit Hasvoll, Solfrid M. Crowo, Kari Ranheim Lome, Anine Andresen, Oda Martine Baade, Johanne Veiteberg, Eva Krpalkova, Irene Camilla Heiaas, Maria Thier, Monica Romset, Shinjeong Kang, Vivel C. Fredriksen, Nina Narasimhan, Gro Nagel, Ingrid Kuresha Tjugum, Liv Olaisen, Iman Yusuf , Marie Larsen Tjønnteig, Alexander Svanåsbakken, Lars Kristian Stensrud, Birgitte Abrahamsen, Caroline Magnus, Lara Babette Live, Anne Helen Houg, Anna Roza Gurowska, Ayan Yusuf, Ellen Trautamann Olerud, Shahab Moghadam, Marte Gundersen, Hazal Ilbay, Shelley Thunder, Lara Stiberg Long, Mehnaz Dar, Richard Tiglao, Sophie Panknin, Akari Izumi, Albert Alfiler, Tove Rømo Grande, Helena Svele, Christina Svien, Mads Halvorsen, Erika Rojas, Angie Furrer, Akari Kvamme, Maria Otero