close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Omar

Fra regissøren av Paradise Now (2005) kommer en intens thriller om vold, vennskap og okkupasjon på Vestbredden. Omar er frustrert over den daglige ydmykelsen fra Israel, og bestemmer seg sammen med vennene Tareq og Amjad for å gjøre noe med det. De dreper en israelsk soldat! Ikke fordi det hjelper den politiske kampen, men for å vise at de ikke godtar undertrykkelsen de føler. Omar blir avslørt, arrestert, og får valget mellom å slippe ut hvis han angir vennene sine eller bli torturert og fengslet. Han sier til israelerne at han vil hjelpe dem, og til vennene sine at han planlegger et bakholdsangrep på israelerne. Det som følger er en spenningsdrevet thriller hvor Omar blir stilt overfor umulige valg, som hvorvidt man kan svike vennene sine for å overleve og om man kan gi opp den politiske kampen for å redde kjærligheten.

Omar er en Romeo og Julie-fortelling under okkupasjon, et psykologisk drama om en ung manns kamp for et verdig liv, og et intimt coming of age-drama hvor tre venners liv blir endret for alltid. Regissøren hverken dømmer eller hyller karakterene for deres handlinger. Han viser heller at de vanskelige valgene for unge palestinere ikke er prinsipielle spørsmål, men harde realiteter de må forholde seg til hver dag, med dramatiske utfall. ktk


"A strong storyline about the West Bank and its endless cycle of violence leaves interpretation up to the viewer." - Hollywood Reporter.

“The desert blooms with melodrama and film noir, and the streets teem with cynicism, conspiracy and corruption.” - New York Times

Etter visningene av Omar fredag 4. april og lørdag 5. april, vil det bli en regissørsamtale med Hany Abu-Assad. Etter visningen fredag vil det bli servert forfriskninger på Kino Victoria. Visningene av Omar og invitasjonen av Hany Abu-Assad er et samarbeid mellom Oslo Palestine Film Festival (OPFF), Transnational Arts Production (TRAP) og Arabiske filmdager.

Palestine 2013
Regissør Hany ABU-ASSAD
Manus Hany ABU-ASSAD
Fotograf Ehab ASSAL
Skuespillere Adam BAKRI, Leem LUBANY, Iyad HOORANI
Produsent Hany ABU-ASSAD, David GERSON, Waleed ZUAITER
Produksjonsselskap ZBROS
Språk Arabisk, hebraisk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 96 min
Seksjon
Genre Thriller