close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Rock the Casbah

Rock the Casbah er et underholdende familiedrama spekket med kjente skuespillere. Noen skriver at filmen også er en subtil kritikk av patriarkatet, men det er å trekke det hele litt vel langt. I tre dager til ende - i en overdådig villa utenfor Tanger i Marokko - følger vi kona og døtrene til den styrtrike patriarken Moulay Hassan som akkurat har gått bort.

De møtes for første gang på lang tid, og vi skjønner med en gang at de ikke liker hverandre spesielt godt. Mens de muslimske begravelsesritualene utspiller seg, blir vi kjent med problemene kvinnene bærer på under den velfriserte overflaten, og ikke overraskende viser det seg at de har mer til felles enn de opprinnelig trodde.

Filmen er ikke dyp, og til tider fremstår døtrene som litt vel pubertale og bortskjemte til tross for at de er godt over 30, men som underholdning fungerer det hele veldig godt.  

 

“A strong cast of North African and Middle Eastern stars highlight this stirring sophomore effort from "Marock" director Laila Marrakchi.” - Hollywood Reporter

Marokko, Frankrike 2013
Regissør Laïla MARRAKCHI
Skuespillere Morjana ALAOUI, Nadine LABAKI, Lubna AZABAL, Hiam ABBAS, Omar SHARIF
Språk Fransk
Visningsformat -
Spilletid 100 min
Seksjon
Genre Drama