close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Thank God it’s Friday

Demonstrasjoner har blitt en del av hverdagslivet til mange palestinere under okkupasjon. I dokumentaren Thank god it’s Friday blir vi kjent med innbyggerne i landsbyen Nabi Saleh på Vestbredden. Hver fredag protesterer de mot at stadig mer land blir konfiskert av Israel. Rett ved ligger den israelske bosetningen Halamish. Innbyggerne der kunne ikke hatt et mer annerledes liv. Spesielt ikke på fredagene. Mens de palestinske naboene demonstrerer, bader de i det offentlige svømmebassenget og forbereder seg til sabbaten. Det som gjør denne dokumentaren så spesiell er regissørens unike evne til å få mennesker til å reflektere åpent og ærlig om hvordan livet ser ut for dem, og slik vise hvor absurd situasjonen er.

Beddegenoodts dokumenterer den uholdbare situasjonen under okkupasjon, men ønsker også å bidra til forandring. Han inkluderer derfor scener fra visningen av filmen i den palestinske landsbyen og den israelske bosetningen. La meg si det slik: Filmen fikk blandede kritikker. 

Etter visningene av Thank God It's Friday lørdag 5. april og søndag 6. april, vil det bli en regissørsamtale med Jan Beddegenoodts.

Belgia, Palestina, Israel 2013
Regissør Jan BEDDEGENOODTS
Fotograf Jan BEDDEGENOODTS, Niel IWENS
Produksjonsselskap Cameltown
Språk Arabisk, hebraisk
Visningsformat -
Spilletid 52 min
Seksjon