close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Remember Bagdhad

Historisk dokumentar som byr på fortellinger om den jødiske befolkningen fra et Irak som virker uendelig fjernt fra det voldsherjede landet vi leser om i avisen.

«Jøder, muslimer, kristne – vi var alle sammen irakere – det var paradis». Slik beskriver Eileen Khalastchy sitt barndoms Irak. I Remember Baghdad blir vi kjent med fem jødiske familier som deler fortellinger fra et Irak som virker så uendelig annerledes enn det voldsherjede landet vi leser om i avisen. Gjennom en blanding av arkivfotografi, hjemmevideoer og intervjuer får vi et spennende innblikk i hvordan livet artet seg for en privilegert gruppe jøder i Irak på 1940-, 50- og 60-tallet. Livet, som på det tidspunktet dreide seg om blomstrende forretninger og omgang med den irakiske eliten. Men, etter opprettelsen av staten Israel i 1948 – og seksdagerskrigen i 1967 – endret den generelle stemningen seg blant jødene i den arabiske verden. Med stor sorg flyttet, eller flyktet, de siste av de irakiske jødene til ulike steder i verden som kunne tilby dem sikkerhet.

Fiona Murphy er en irsk dokumentarfilmskaper og journalist. Hun har jobbet for BBC, og har tidligere laget dokumentarene Neither Fish Nor Fowl og The Other Irish Travellers.

Storbritannia, Irak, Israel 2016
Regissør Fiona MURPHY
Manus Fiona MURPHY
Fotograf Fiona MURPHY
Språk Engelsk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 72 min
Seksjon Dokumentar
Genre Documentary