close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Mannen mot Strømmen

I sin gripende nye film A Man of Integrity vender Mohammad Rasoulof tilbake til skildringen av enkeltmenneskers skjebne under et autoritært styresett. Det gjør han med lidenskap og elegant presisjon. Vi følger Reza, som bor i en avsides småby nord i Iran med sin kone og unge sønn, etter å ha havnet i unåde hos sin tidligere arbeidsgiver i Teheran. Reza prøver å leve et fredelig liv, men oppdager at noen ønsker å drive ham ut fra gården hans og legge beslag på eiendommen. Et ansiktsløst firma, bare kalt «selskapet», bestemmer over alt i den lille byen, og snart begynner Reza å merke de alvorlige konsekvensene av å legge seg ut med stormakten.

Filmen setter tidlig sitt premiss: Enten er du på parti med de undertrykte, eller med undertrykkerne. Rezas stahet er inspirerende, men hjerteskjærende. Hvor mye motgang ville du selv tålt i kampen for rettferdighet? Spørsmålet vil trenge seg på etter at du har sett A Man of IntegrityAndreas Veie-Rosvoll 

Mohammad Rasoulof (f. 1972) er en av Irans fremste nålevende filmskapere. Han er opprinnelig sosiolog, men studerte filmredigering ved Sooreh-universitetet og laget en rekke kortfilmer på 1990-tallet. Etter spillefilmdebuten i 2002 har han laget ytterligere seks langfilmer. Hans tre siste filmer har alle vunnet priser ved filmfestivalen i Cannes.

REGISSØRSAMTALE

Film: Mannen mot strømmen
Tid: 12. november kl. 18:00
Sted: Filmens Hus - Tancred

I tilknytning til filmvisningen blir det en samtale mellom regissør Mohammad Rasoulof og nettidsskriftet Montages.no.

Arthaus er filmens norske kinodistributør.

Iran 2017
Regissør Mohammad RASOULOF
Manus Mohammad RASOULOF
Fotograf Ashkan ASHKANI
Skuespillere Reza AKHLAGHIRAD, Soudabeh BEIZAEE, Nasim ADABI, Misagh Zare ZEINAB, Shabani Zhila SHANI
Produksjonsselskap Mohammad Rasoulof
Distribusjon Arthaus
Språk Farsi
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 117 min
Seksjon Hovedkonkurranse, Directors Special Portrait Rasoulof