26. nov. - 15. des.
Digital Festival
Tilgjengelig fra 26. nov.

Denne filmen vises på vår digitale festival.

Jung-man sliter med å få endene til å møtes. Hjemme steller han en syk mor, og for å tjene penger jobber han på et nedslitt saunahotell. Hellet hans ser ut til å snu når han kommer over en Louis Vuitton-bag full av penger forlatt i et garderobeskap i saunaen, og fristelsen blir umulig å motstå. Dette er startskuddet for en thrillerkomedie som tydelig henter inspirasjon fra filmene til Coen-brødrene og Quentin Tarantino, men med et forfriskende tilskudd av sørkoreansk humor og en kreativ fortellerstruktur som sakte avdekker lag på lag med komplikasjoner. Jung-man er bare én del av et stort rollegalleri bestående av amoralske kjeltringer som gradvis vikles inn i handlingen.

Beast Clawing at Straws er Kim Yong-hoons debutfilm, og er en særdeles lovende førstefilm med et sørkoreansk stjernegalleri i de sentrale rollene. Regissøren har et tydelig grep om fortellingen, som skyter av gårde og blir mer og mer innviklet jo mer man forstår om opphavet til pengebagen som befinner seg i begivenhetenes sentrum. Her finnes det ingen helter eller skurker; alle er grådige og hevngjerrige. Likevel evner Kim å få fram det menneskelige i alle de involverte.

Mads Voss

Les Cinemas anmeldelse av Beasts Clawing at Straws her.

Regissør

Kim Yong-Hoon har tidligere jobbet med en av Sør-Koreas største regissører, Jang Jin. Beasts Clawing At Straws er hans første spillefilm, og hadde verdenspremiere i hovedkonkurransen under den internasjonale filmfestivalen i Rotterdam, der den vant juryprisen.

Denne filmen inngår i

Nye Stemmer Publikumsprisen

Originaltittel Jipuragirado Jabgo Sipeun Jimseungdeul

Land Sør-Korea

År 2020

Regissør Kim Yong-hoon

Manusforfatter Kim Yong-hoon

Fotograf Kim Tae-sung

Produsent Jang Won-seok

Med Jeon Do-yeon, Jung Woo-sung, Bae Sung-woo, Yun Yuh-jung, Jung Man-sik, Jin Gyeong.

Spilletid 1t 49m

Språk Koreansk

Undertekst Engelsk

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?