søn. 13.11
13:30 - 15:29
Vika 4
søn. 20.11
13:15 - 15:14
Vega 3

Vinneren av Studio Ghibli-konkurransen er DET LEVENDE SLOTTET!

Ungjenta Sofie er en beskjeden hattemaker i en idyllisk småby på 1800-tallet, hvor det meste er dampdrevet. Sofie kommer i skade for å bli forhekset om til en gammel dame, og reiser i sin fortvilelse ut på landet – hvor hun finner et spektakulært omvandrende slott. Det levende slottet holdes i gang av ilddemonen Calcifer, som igjen er forhekset av den unge, kjekke trollmannen Hauru. Sammen prøver Sofie og Calcifer å bryte trolldommen som hviler over dem.

Det levende slottet er basert på den populære ungdomsromanen «Howl’s Moving Castle» av Diana Wynne-Jones. Miyazakis viltvoksende skaperkraft har imidlertid gjort denne filmen til et verk som står støtt på egne ben, omstøpt inn i Miyazakis helt unike animerte univers.

Red.

Regissør

Hayao Miyazaki (f. 1941) er den høyest respekterte nålevende regissøren av animasjonsfilm i dag. Han har hatt et fruktbart samarbeid med Takahato Isao fra 1971 og de har sammen ledet Ghibli-studioet fra 1985 som har produsert hans mest kjente filmer som Min nabo Totoro (1988), Prinsesse Mononoke (1997), Chihiro og heksene (2001) og Ponyo på klippen ved havet (2008).

Denne filmen inngår i

Barnas sørfilm Mangapolis

Originaltittel ハウルの動く城

Land Japan

År 2004

Regissør Hayao Miyazaki

Manusforfatter Hayao Miyazaki, Diana Wynne Jones

Fotograf Atsushi Okui

Produsent Rick Dempsey, Tomohiko Ishii, John Lasseter, Ned Lott, Hayao Miyazaki, Toshio Suzuki

Med Benedikte Kruse, Inger Teien, Håvard Bakke, Aksel Hennie, Bente Børsum, Martin Lange, Kirsti Grundvig, m.fl.

Produksjonsselskap Buena Vista Home Entertainment, DENTSU Music And Entertainment, Mitsubishi, Nippon Television Network (NTV), Studio Ghibli, Tohokushinsha Film Corporation (TFC), Tokuma Shoten, d-rights

Distribusjon arthaus

Spilletid 1t 59m

Språk Norsk

Undertekst Utekstet

Sjanger Familie, Animasjon, Eventyr

Format DCP

Aldersgrense 6

Lenker IMDb

Relaterte arrangementer

Hva med disse filmene?