close

Se årets prisvinnere på Vega Scene i helgen!

Se prisvinnerne fra årets festival på Vega Scene førstkommende helg.

Av 27. nov 2018

Gikk du glipp av BURNING som vant Sølvspeilet under årets festival?

Nå kan du se den kritikerroste filmen sammen med de to andre prisvinnerne, AYKA og MAKALA på Vega Scene til helgen.

Lørdag 1.desember vises alle prisvinnere på Vega Scene. Dette er siste sjanse til å se årets vinnere av DOK:SØR og Nye Stemmer på kino, disse to filmene settes nemlig ikke opp på norske kinosaler.

BURNING av Lee Chang-Dong er en blanding av thriller og mysteriedrama som er blitt hyllet av filmkritikere over hele verden, og som vil begeistre gamle og nye Lee-fans. Juryen i årets hovedkonkurranse beskriver filmen som «en helstøpt, velregissert historie om å være forelsket. En stilsikker fortelling hvor mye av filmens nerve og driv ligger i karakterenes blikkvekslinger, hvor replikkene aldri blir platte, og historien aldri er overfortalt. BURNING har norgespremiere i mars.

Lørdag 01. desember kl. 17:00. Kjøp billett her

MAKALA av Emmanuel Gras vant DOK:SØR for beste dokumentar. Denne vakre dokumentarfilmen fra Kongo er en studie i hardt arbeid.  Kabwita Kasongo livnærer seg ved å lage kull, men veien til markedet for å selge kullet skal vise seg å være enda mer krevende.

Juryen beskriver filmen slik «En film som kombinerer stor filmkunst og en historie som til tross for at den er minimalistisk, evner å være høyst engasjerende, emosjonell og gripende. Verdigheten, skjønnheten og utholdenheten til hovedpersonen er filmens hovedfokus, som det håndholdte og svært tålmodige kamera følger, på en dialogløs reise gjennom et hypnotisk landskap, og i de mange livets utfordringer han møter på veien. Det er en av de sjeldne filmene, som etterlater oss med et glimt av håp om en bedre fremtid, på tross av vår viten om at det større bilde er nedslående.»

Lørdag 01. desember kl. 12:30. Kjøp billett her

AYKA vant Nye Stemmer, som er en ny konkurranseseksjon, og prisen deles ut til den beste av elleve filmer som har gjort seg spesielt bemerket på den internasjonale filmscenen. AYKA er en sterk og hjerteskjærende film som følger en ung mor gjennom ugjestmilde gater i Moskva, og handler om en mors desperasjon over å ikke kunne ta av seg sitt barn.

I følge juryen peker den seg ut ved «å levendegjøre et universelt og høyaktuelt problem. Gjennom historien om en ung kvinne kommer vi nært inn på migrantlivet i en stor metropol. Manuset overrasker stadig vekk med uforutsigbare og effektfulle vendinger. Kameraarbeidet har dokumentariske kvaliteter som bringer oss fysisk svært tett på hovedpersonen. Skuespiller Samal Jeslijamova har en imponerende tilstedeværelse i en krevende rolle som bærer hele handlingen.»

Lørdag 01. desember kl. 14:30. Kjøp billett her