Få med deg dette siste helg på Film fra Sør

Vi begynner nå siste helg med festival på Film fra Sør, men du har fortsatt tid til flere gode filmøyeblikk.

Still 4

Du kan se publikumsfavoritten MONSTER av Hirokazu Koreeda, denne lørdagen på film fra Sør.

Publikumsfavoritter

Japanske MONSTER av mesterregissøren Hirokazu Koreeda og THE PERSIAN VERSION av iransk-amerikanske Maryam Keshavarz har vært populære med utsolgte visninger. Du har muligheten til å få med deg begge i storsal. MONSTER vises lørdag kl.20:15 på Vika 1 og THE PERSIAN VERSION vises lørdag kl. 17:00 på Vika 1.

Dagens anbefalinger

Fra dagens visninger anbefales MOVING, en gripende oppvekstdrama der barneperspektivet oversettes med et sjarmerende visuelt språk. 

Også fargerike CASSANDRO, med den mexicanske superstjernen Gael Garcia Bernal i hovedrollen er en vidunderlig filmopplevelse.

Verdt å få med seg i dag er også Vestafrikansk festaften, en spennende aften med film og musikk. Der skal årets æresgjest Moussa Sene Absa tildeles ærespris ved programsjef Lasse Skagen.

Regissørportretter

På årets festival har vi to regissørportretter, den senegalesiske regissøren Moussa Sene Absa og den iransk-amerikanske Maryam Keshavarz skal begge hylles. 

Lørdag 18. NOV besøker Moussa visningene av XALÉ, MADAME BROUTTE og TABLEU FERRAILLE på Cinemateket. Da blir det også regissørsamtale. 

Maryam Keshavarz skal også ha regissørsamtaler lørdag 18. NOV på visningene av CIRCUMSTANCE og THE PERSIAN VERSION

Verdt å få med seg

Flere filmer og arrangementer verdt å få med seg er blant annet kunstverket av en film MAMI WATA, dokumentaren om tidenes mest kjente koreanske kunstner NAMJUNE PAIK: THE MOON IS THE OLDEST TV og panelsamtale på visningen av dokumentaren THE TAKEOVER.

Støttevisning for Gaza

Søndag 19. NOV kl.14.00 har vi støttevisning for Gaza på Vega Scene. Vi viser dokumentaren AMBULANCE, laget av Mohamed Jabaly, som følger palestinske ambulansesjåfører under krigen i 2016. Alle inntekter fra visningen går til Leger uten Grenser.