GJØR DEG KLAR FOR ÅRETS FESTIVAL!

Vi har samlet opp noen nyttige tips til hvordan du kan få mest mulig ut av festivalen.

Utsolgte forestillinger

Noen av festivalens forestillinger kan bli utsolgt. Når man da følger billettlenker til visningene og forsøker å kjøpe billett kan man få opp en feilmelding når man prøver å gjennomføre transaksjonen.  

På Nordisk Film Kino kan man bruke NFkino-appen for å se hvor mange billetter som er igjen til enkelte forestillinger. 

Vi oppdaterer filmsidene når visninger blir utsolgt

Planlegg festivaluka med «Mine filmer»

Om du planlegger å se mye film er det lurt å opprette en konto og legge opp festivalløypa med Mine filmer-funksjonen

  1. Start med å opprette en brukerkonto. 
  2. Lagre alle filmene du ønsker å se fra programoversikten eller fra den enkelte filmens side ved å klikke på hjertet i nedre høyre hjørne på filmbildet i programoversikten, eller til høyre for tittel/visningstid på filmsiden.
  3. Når du går tilbake til «Mine filmer» vil alle filmene du har valgt legge seg her i kronologisk rekkefølge. 
  4. Om to visninger kolliderer dukker det opp en advarsel. Da kan du enkelt bytte ut én av visningene ved å trykke på «Visninger» under filmen du vil bytte, og så klikke på hjertet ved siden av en annen visning. Alle forestillinger er merket med et sluttidspunkt, men det kan forekomme at filmen er ferdig noen minutter etter denne oppsatte sluttiden.

Om du heller vil få oversikt over programmet i kalenderform, følg denne lenken for å laste ned programoversikten, eller hent et lommeprogram på et av våre visningssteder.

Hvordan navigerer du programmet?

Programoversikten finner du ved å klikke på «Meny» øverst til høyre på nettsiden, og deretter «Program». I oversikten er alle festivalens filmer sortert etter hvilken seksjon de befinner seg i. De forskjellige seksjonene viser bare et utvalg filmer fra de forskjellige seksjonene. For å se alle filmer i en seksjon, for eksempel i Hovedkonkurransen, klikk på «Vis alt fra Hovedkonkurranse». 

Merk at det kan komme endringer i programmet. Vi etterstreber å informere om dette så godt som mulig.

Lurer du på noe angående billetter?

Billetter kjøper du ved å følge «Kjøp Billett»-lenken fra filmsidene. Billettene kjøpes via nettsidene til kinoen visningen går. Det betyr at dersom du skulle ha behov for å refundere en billett, er du nødt til å kontakte kinoen direkte.

Det er unummererte seter under Film fra Sør. Det betyr at du kan sette deg hvor du vil i salen når du kommer inn. Det gjør også at det er lett å dra på festival med venner uten å måtte kjøpe billettene samtidig.

Visste du at du også kan få rabatt om dere er en gruppe på mer enn ti som skal se en film? 

For mer informasjon om grupperabatten og alt annet hva gjelder billetter, følg denne lenken.

Introer, samtaler og arrangementer

Noen av festivalens visninger har arrangementer knyttet til seg. Full oversikt over alle arrangementer under festivalen finner du her, og forestillinger med arrangement er markert med et billett-ikon under visningstidspunktet. 

I tillegg til panelsamtaler og fest vil også noen av filmene ha introduksjoner fra samarbeidspartnere i forkant av visningen, eller regissørsamtaler med gjester etter filmvisning. Dette gjør at noen forestillinger varer litt lenger. Derfor er det lurt å legge inn litt ekstra god tid mellom filmer om du skal se flere filmer på en dag, særlig om du skal se filmer på forskjellige kinoer. 

Lurer du på hvilket språk filmen du skal se er tekstet på?

Dette kan du enkelt finne ut ved å sjekke den enkelte filmens side, og scrolle ned til oversikten over teknisk informasjon. Her finner du informasjon om både hvilket språk filmen er på, og hvilket språk den er tekstet på.

Disse filmene har norsk undertekst:

Alle andre filmer på årets festival har engelske undertekster. 

Årets festivalbar er Vin Vin

Trenger du et sted å slappe av etter en lang dag med film? I år har vi slått oss sammen med den nyåpnede vinbaren Vin Vin, som fungerer som årets festivalbar. Her finner du flere tusen viner fra hele verden.

Vin Vin befinner seg her.

Spesialtilbud med festivalpass

Skal du se mye film lønner det seg å kjøpe festivalpass. I tillegg får du noen gode tilbud på kjøpet. Om du har et festivalpass finnes det noen fordeler du kan benytte deg av i festivaluken: