Glad i film? Meld deg som frivillig til Film fra Sør!

Den 33. utgaven av Film fra Sør går av stabelen 11. - 19. november, og vi trenger engasjerte frivillige som har lyst å bidra til å lage filmfest sammen med oss! Her kan du lese om hva det vil si å være frivillig på festivalen og årets frivillig-grupper. Frist for påmelding er 16. oktober.

Fyll ut dette skjemaet for å melde deg på som frivillig 

Hva betyr det å være frivillig under Film fra Sør ?
Som frivillig, ønsker vi at du forplikter deg til å jobbe mellom 15-20 timer i løpet av festivalen. Film fra Sør varer i 9 dager, så du vil få tid til å se masse god film! Etter endt arbeid vil du få en attest som dokumenterer din innsats.

Hvilke goder får jeg som frivillig?
Alle frivillige får merch, fem fribilletter og i tillegg muligheten til å se film hvis det ved filmstart er ledige plasser i salen (“drop-in”). Du blir invitert til kick-off/ samling før festivalen der vi vil fortelle om programmet og bli kjent med hverandre.

Som frivillig under Film fra Sør får du møte mange spennende mennesker, du får nyttig arbeidserfaring og innsikt i hvordan det er å lage en filmfestival.


Hva kan jeg bidra med?
Når du registrerer deg i påmeldingsskjemaet, blir du bedt om å oppgi hvilke områder du er mest interessert i å jobbe med, og vi vil høre litt om motivasjonen din for å være frivillig. Vi kan dessverre ikke garantere at alle får førstevalget sitt, men vi skal gjøre så godt vi kan for at alle får gjøre noe spennende!
Her er de forskjellige oppgavene du kan bidra med som frivillig:

Kinovertskap, infostand og arrangement:
Frivillige er festivalens viktigste ansikt utad i møte med publikum. Du er ansvarlig for en av festivalens infostander på enten Cinemateket, Vika kino eller Vega Scene. Du skal kunne svare på praktiske spørsmål knyttet til festivalen, inspirere de besøkende og sørge for synlighet og tilgjengelighet av informasjon på festivalens visningssteder. Du vil også få ulike praktiske oppgaver knyttet til visningene, som administrasjon av billetter, enkle spørreundersøkelser, hjelpe til med rydding og innslipp. Som kinovert vil du være behjelpelig ved innslipp og bistå ved Q&As og filmsamtaler. Du er serviceinnstilt, ryddig og forberedt på både hektiske og rolige arbeidsperioder. Det er ikke et krav, men en bonus om du er komfortabel med å holde introen til en filmvisning.

Ved arrangementer, bistår man med den praktiske gjennomføringen i løpet av festivalen (åpningsfest, avslutningsfest, spesialvisninger, samtaler og mottakelser). Gruppa har ansvar for rigging, servering, vakthold, innkjøp og andre praktiske oppgaver - med et felles mål om å skape den gode festivalstemningen hos publikum! Du er praktisk anlagt, fleksibel og kan gjerne jobbe på både dag- og kveldstid.

Runner
Vi har behov for folk som kan patruljere mellom visningsstedene. Oppgavene kan variere; snakke med publikum, eller frakte en gjenstand fra A til B feks.
Er du utadvent, har gode joggesko og glad i å være på farten? Da passer denne jobben for deg!

Rigg og dekor
Du hjelper til med opprigg og nedrigg av festivalen - både på alle våre visningssteder. Du må helst være tilgjengelig noen dager i forkant av festivalstart, men det kan også være aktuelt under og dagene etter. Det er en fordel om du trives med fysisk arbeid. 

Gjesteguide
Film fra Sør får besøk av internasjonale filmskapere, skuespillere og andre gjester, og som gjesteguide er det er din jobb å ta i mot og følge opp gjestene gjennom oppholdet i Oslo (museumsbesøk, guidet tur, osv). Gjesteguidene møter gjestene på flyplassen, svarer på praktiske spørsmål de måtte ha, og sørger for at de er på rett sted til rett tid. Du er fleksibel og kan gjerne jobbe både på dag- og kveldstid. Oppgi i påmeldingsskjemaet hvilke språk du behersker.

Vi håper du vil være med på å lage tidenes beste Film fra Sør!

Har du spørsmål? Send en e-post til [email protected]