Takk for i år!

Hvem ville trodd at Film fra Sør 2020 skulle bli arrangert hjemme i folks sofakrok? Ikke vi, og antakelig var dette en fjern fremtidsvisjon for mange før pandemien slo innover vårt land.

2020 har vært et svært spesielt år for oss alle. Vi i Stiftelsen Festivalkontoret har måttet avlyse tre fysiske filmfestivaler, og årets Film fra Sør fikk en heldigital drakt. Vi fikk gjennomført et par fysiske filmvisninger før nedstengingen i november, da kinoene i Oslo igjen måtte lukke dørene.

Karoline support 001

På digital festival er det viktig med kundesupport, her med hjelp av to assistenter.

Vi har planlagt og planlagt, og gang på gang har vi endt opp med å gjøre noe helt annet enn det vi hadde tenkt. Men vi har heldigvis ikke mistet motet! De arrangementene vi har fått lov til å gjennomføre i 2020 har vært veldig fine, og selv om vi støtte på flere utfordringer i gjennomføringen av vår aller første heldigital filmfestival, så kom vi oss godt i havn og fikk vist et bredt anlagt filmprogram for et nasjonalt publikum. Fintellingen av årets digitale Film fra Sør gjenstår, men det ser ut til å bli et godt resultat. Særdeles glade er vi over det faktum at rundt 5500 skoleelever har sett digitale filmer fra sør under årets festival.

Skolevisning lowres 013

Fra skolevisning på Humanistskolen.

Aller helst skulle vi naturligvis ha ønsket å møte vårt trofaste festivalpublikum på kinoene, og fått opplevd samholdet og nærheten mellom alle dere som ønsker å se kvalitetsfilm på kino. I år har det vært mer fokus på antibac, munnbind og avstand enn opplevelsen av å dele et stort beger popcorn og synke ned i kinosetet mens filmen tar deg inn i en annen virkelighet. Men dette vil komme tilbake, og det gleder vi oss til!

Nå ser vi fremover til et spennende 2021 hvor vi igjen kan møtes i kinosalen, skravle etterpå om hva vi har sett og hva vi skal se. Festivalåret 2021 er allerede under planlegging.

Vi ønsker dere alle en riktig god jul og et godt nytt år!


Hilsen fra
staben ved Stiftelsen Festivalkontoret

UPS lite NY

Filmen skal ut i verden igjen! Tusen takk til vår gode sponsor UPS.