Film fra Sør blant de kuleste filmfestivalene i verden

Magasinet MovieMaker har kåret verdens 25 kuleste filmfestivaler – og Film fra Sør er på listen!

Torsdag 28. juli publiserte det Hollywood-baserte magasinet MovieMaker sin rykende ferske liste over de 25 kuleste filmfestivalene i verden i 2021.

Hele kåringen ser du her.

Listen, som er presentert av FilmFreeway (en nettportal hvor filmskapere kan melde filmene sine inn til filmfestivaler verden rundt), har funnet Film fra Sør 2021 verdig for en celeber plass.

Juryen har bestått av blant andre regissør Natalia Almada (Mexico), produsent ved Sundance Institute Gina Duncan (USA) og fotograf Shabier Kirchner (Antigua). Film fra Sør er i eksklusivt selskap i denne kåringen, og deler listeplass med blant andre CPH:DOX (Danmark) og Morelia IFF (Mexico).

Lasse Skagen, kunstnerisk leder i Festivalkontoret og programsjef i Film fra Sør, kommenterer kåringen på følgende måte: «Dette er nesten for utrolig til å være sant. For en fantastisk ære å bli plukket ut som en av de 25 kuleste filmfestivalene i verden av MovieMaker og en veldig kvalifisert jury! Vi er kjempestolte og veldig, veldig glade.»

Lasse svhv

Lasse Skagen, kunstnerisk leder i Festivalkontoret og programsjef i Film fra Sør.

Film fra Sør er i full gang med å sette sammen årets program, og tar denne utrolig inspirerende anerkjennelsen med seg i den videre planleggingen. «Årets program blir knallbra», sier programsjef Skagen.

Filmer som er blitt satt på vent under pandemien viser seg nå frem på flere store internasjonale filmfestivaler, deriblant på filmfestivalen i Cannes, hvor Skagen representerte Film fra Sør i år.

«Vi satser på en Film fra Sør-festival i november hvor vi kan fylle salene, og hvor vi kan presentere et rikt og kvalitetssterkt program med spennende gjester for flest mulig av byens innbyggere. Etter å kun ha kunnet arrangere festivalen digitalt det siste året, gleder vi oss nå vilt til å skape glede og entusiasme i byens kinosaler», avslutter programsjef Skagen.

Årets Film fra Sør finner sted i perioden 11.–21. november. Utover høsten vil vi presentere flere smakebiter fra årets festivalprogram – det er mye å glede seg til.