Juryer og priser

Her kan du lese om hvilke priser som deles ut på Film fra Sør, og hvem som utnevner vinnerne i år.

Hovedkonkurranse

Årets hovedkonkurranse på Film fra Sør består av ti fantastiske fiksjonsfilmer som konkurrerer om festivalens hovedpris, Sølvspeilet. 

HER finner du oversikt over filmene i hovedkonkurransen.

Jury

Chloé Faulkner

Chloé Faulkner (f. 1987) er en fransk filmarbeider og -kritiker bosatt i Oslo. Hun er utdannet statsviter fra Paris og London, og har tidligere arbeidet ved French Institute i London og Institut Français i Norge. Siden 2013 har hun jobbet som filmsjef i Norsk filmklubbforbund. Hun skriver jevnlig for filmtidsskriftet Z og gjester Montages-podkasten Filmfrelst.

Farzad Samsami

Farzad Samsami driver produksjonsselskapet Gorillafilm. Han har produsert og regissert en rekke prisbelønte kortfilmer: Foad (2014), Min far (2018), Doah (2020) og Lavina (2022), som har blitt vist på flere internasjonale filmfestivaler, blant annet Clermont Ferrand og Palm Springs Shortfest. Samsami jobber for tiden med sin spillefilmdebut Zarzis, som fikk produksjonstilskudd gjennom Norsk filminstitutts talentordning Neo.

Hallvard Berby

Hallvard Berby er daglig leder i Feelgood SFT og har produsert flere TV-serier (Neste sommer, Basic Bitch, Hvite gutter, Krypto Kings, Helt perfekt mm). I tillegg er han daglig leder i Grønnskjerm som er et kortfilm-arrangement for unge filmskapere.

Dok:Sør

Dok:Sør-prisen deles ut til den beste av ti filmer i dokumentarkonkurransen. 

HER finner du oversikt over filmene i Dok:Sør-programmet.

Jury

Daniil Ryvænge

Daniil Ryvænge studerer TV-og dokumentarregi ved TV-skolen på Lillehammer. Med sin multikulturelle bakgrunn skildrer Ryvænge ofte mennesker som er på vippekanten av det normative samfunnet, der han stiller spørsmål ved gitte sannheter. Ryvænge har erfaring som freelance stillsfotograf, der han bruker sin faglige kompetanse på å illustrere sekvenser som ikke lar seg dokumenteres.


Elise Maria Høkaas

Elise Maria Høkaas studerer TV-og dokumentarregi ved TV-skolen på Lillehammer, i tillegg til å ha en bachelorgrad i Art Direction fra tidligere Westerdals, Høyskolen Kristiania. Hennes nyligste eksamensfilm «The Colorists» ble laget i samarbeid med internasjonale komponister, og ble vist under Krakow Film Music Festival.

Jonathan Halvorsen

Jonathan Halvorsen studerer TV-og dokumentarregi ved TV-skolen på Lillehammer, i tillegg til å ha en bakgrunn som barneansvarlig på diverse fiksjonsserier. Hans nyligste kortdokumentar «Aldri Fri», skildrer utfordringene dagens leksepraksis i grunnskolen bringer, med fokus på barnas perspektiver. Kortdokumentaren ble vist på både Dokfilm i Volda og Nordic Docs Filmfestival.

Publikumsprisen

Film fra Sør er først og fremst en publikumsfestival, og derfor vil vi vite hvilken film dere i publikum synes er best. Du kan være med å kåre publikumsfavoritten på årets festival ved å gi poeng til dine yndlingsfilmer. Samtlige filmer på festivalprogrammet er med i konkurransen – stem på de filmene du liker best!

Stem på din favorittfilm og bli med i trekningen av en iPhone 15 Blue. Årets publikumspris er sponset av Mycall. 

Stem på publikumsprisen HER.