Program

Årets festivalprogram er sluppet!

Festivalprogrammet
Festivalprogrammet
Alle filmer
Kalender
Gå til programseksjon
Hovedkonkurranse
Nye stemmer
Dok:Sør
Regissørportrett: Jafar Panahi
Regissørportrett: Jae-Rim Han
Horisonter
K-FILM
Det kritiske rom (DKR)
Mangapolis
Fotball-VM
Kulinarisk kino
Fokus: Klima, regnskog & urfolk
Colombia: Generation X
Fokus: Mali
Battle Royale / Office Royale
Barnas sørfilm
Sørfond
Publikumsprisen

Lag ditt eget program ved å legge til filmer i "Mine filmer"

Nedlastbar programoversikt

Last ned programoversikten her.

Åpningsfilm // Decision to Leave

Festivalavslutning // Film og konsert

Hovedkonkurranse

Et stjernelag av filmregissører kjemper om festivalens gjeveste pris, Sølvspeilet, med filmer hentet fra de største filmfestivalene i verden.

Nye stemmer

Seksjonen som viser hva som rører seg på den internasjonale filmscenen, der uetablerte regissører imponerer med banebrytende visjoner og stor fortellerglede.

Dok:Sør

Dokumentarene gir oss utsnitt av verden som åpner øynene våre for noen av de beste, verste og mest fascinerende sidene ved menneskeheten, og ikke minst noen av de største filmopplevelsene på årets festival.

Regissørportrett: Jafar Panahi

Humanisten og samfunnskritikeren Jafar Panahi er årets mottaker av Film fra Sørs ærespris. Regissøren som nå soner en seksårig fengselsdom i Iran får derfor et ekstra fokus gjennom et miniretrospektiv og visning av hans nyeste film, NO BEARS.

Regissørportrett: Jae-Rim Han

Som en del av fokuset på koreansk film løfter vi frem Han Jae-rim – en mester på blockbustere fra Sør-Korea og kjent for sine drivende gode og helstøpte actionfilmer.

Horisonter

Fra ulike deler av verden serverer vi en variert gruppe av filmer, som spiller på vidt forskjellige strenger, formater og tempo. Fra horror i Senegal til livet på en søppeldynge i Nicaragua, fra sjamnisme på Cuba til livet på en flodbåt i Bangladesh.

K-FILM

Sør-koreansk kultur er i vinden om dagen, og vi har samlet opp noen av de beste K-filmene fra det siste året.

Det kritiske rom (DKR)

Det kritiske rom (DKR) er vårt forum for debatt og samtale. Vi inviterer spennende gjester fra inn- og utland til diskusjon rundt temaer som belyses i både dokumentarer og fiksjonsfilmer. I år viser vi fem filmer i DKR, som på hvert sitt vis tar opp aktuelle samfunnsspørsmål og problemstillinger knyttet til land i Asia, Afrika og Latin-Amerika.

Mangapolis

Anime-fans kan glede seg over cyberpunk-fokus i årets utgave av Mangapolis.

Fotball-VM

«Det var feil å gi VM Qatar» sa den tidligere og skandaliserte FIFA-presidenten Sepp Blatter til Dagbladet nylig. Vi får med oss fotballmagasinet Josimar til å fortelle oss mer om hvorfor. Så hyller vi også en av fotballhistoriens legender Maradona i samme slengen.

Kulinarisk kino

Jakten på den «femte» smaken, ved siden av surt, søtt, salt og bittert, preger årets kulinariske filmmeny, i tillegg hylles matguruen Diana Kennedy, som gikk bort i juli, 99 år gammel.

Fokus: Klima, regnskog & urfolk

Fra ørkensteppene på Altiplano til de dype regnskoger i Amazonas inviterer vi til opprørende historier som viser frem den menneskelige dårskapen i møtet med natur og urfolkssivilisasjoner.

Colombia: Generation X

Vi tar pulsen på Colombia og en generasjon ungdommer som faller utenfor samfunnet, men som samtidig viser styrke, mot og en beundringsverdig vilje til å gjøre noe med sin håpløse situasjon.

Fokus: Mali

Vi retter blikket mot de historiske røttene til et konfliktpreget Mali med den store optimismen da kampen mot kolonimakten ble kronet med uavhengighet i 1960, og en ny kamp mot islamistene satte igang mange år senere. Fortalt med innlevelse, kampvilje, romantikk og ...dans.

Battle Royale / Office Royale

Årets japanske dobbel er et formidabelt gjensyn på storskjerm med kultfilmen Tarantino har utropt til filmen han mer enn noen annen ville hatt regien på, og det humoristiske og gladvoldspregede bekjentskapet med en haug kontordamer som vet å slå fra seg.

Barnas sørfilm

De aller minste får gleden av å møte oss utendørs i år, med kortfilmprogram på storskjerm foran Deichman Bjørvika. For de litt større inviterer vi bl.a. på Min Nabo Totoro, der du kan ta med ditt eget kosedyr.

Sørfond

Publikumsprisen

Under programseksjonen finner du lenke for å stemme på publikumsprisen.

Stem på publikumsprisen her!