Gjør deg klar for årets festival!

På årets program kan du få med deg fantastiske filmer, regissørbesøk og spennende panelsamtaler. Vi har samlet opp noen nyttige tips til hvordan du kan få mest mulig ut av festivalen.

Hvordan navigerer du programmet?

Programoversikten finner du ved å klikke på «Meny» øverst til høyre på nettsiden, og deretter «Program». Filmene er automatisk sortert etter festivalens ulike seksjoner når du åpner siden. For å se oversikten over alle filmer alfabetisk listet, velg «Alfabetisk» fra nedtrekksmenyen til venstre. For en kronologisk rekkefølge kan velger du «Kalender», da får du alle visninger etter dato.

Merk at det kan komme endringer i programmet. Vi etterstreber å informere om dette så godt som mulig.

Arrangementer, samtaler og fester

Noen av festivalens visninger har arrangementer knyttet til seg. Forestillinger med arrangement er markert med et billett-ikon og navn på arrangement under visningstidspunktet.

Du finner full arrangementsoversikt her.

I tillegg til panelsamtaler og fest vil også noen av filmene ha introduksjoner fra samarbeidspartnere i forkant av visningen, eller regissørsamtaler med gjester etter filmvisning. Dette gjør at noen forestillinger varer litt lenger. Derfor er det lurt å legge inn litt ekstra god tid mellom filmer om du skal se flere filmer på en dag, særlig om du skal se filmer på forskjellige kinoer.

Planlegg festivaluka med «Mine filmer»

Om du planlegger å se mye film er det lurt å opprette en konto og legge opp festivalløypa med Mine filmer-funksjonen.

  1. Start med å opprette en brukerkonto.
  2. Lagre alle filmene du ønsker å se ved å klikke på hjertet i nedre høyre hjørne på filmbildet i programoversikten, eller til høyre for tittel/visningstid på filmsiden.
  3. Når du går tilbake til «Mine filmer» vil alle filmene du har valgt legge seg her i kronologisk rekkefølge.
  4. Om to visninger kolliderer dukker det opp en advarsel. Da kan du enkelt bytte ut én av visningene ved å trykke på «Visninger» under filmen du vil bytte, og så klikke på hjertet ved siden av en annen visning.

Alle forestillinger er merket med et sluttidspunkt, men det kan forekomme at filmen er ferdig noen minutter etter denne oppsatte sluttiden.

Lurer du på noe angående billetter?

Billetter kjøper du ved å følge «Kjøp Billett»-lenken fra filmsidene. Billettene kjøpes via nettsidene til kinoen visningen går. Det betyr at dersom du skulle ha behov for å refundere en billett, er du nødt til å kontakte kinoen direkte.

Det er unummererte seter under Film fra Sør. Det betyr at du kan sette deg hvor du vil i salen når du kommer inn. Det gjør også at det er lett å dra på festival med venner uten å måtte kjøpe billettene samtidig.

Du kan finne mer informasjon om alt hva gjelder billetter, her.

Utsolgte forestillinger

Noen av festivalens forestillinger kan bli utsolgt. Når man da følger billettlenker til visningene og forsøker å kjøpe billett kan man få opp en feilmelding når man prøver å gjennomføre transaksjonen.

På Nordisk Film Kino kan man bruke NFkino-appen for å se hvor mange billetter som er igjen til enkelte forestillinger.

Vi oppdaterer filmsidene fortløpende når visninger blir utsolgt.

Lurer du på hvilket språk filmen du skal se er tekstet på?

Dette kan du enkelt finne ut ved å sjekke den enkelte filmens side, og scrolle ned til oversikten over teknisk informasjon. Her finner du informasjon om både hvilket språk filmen er på, og hvilket språk den er tekstet på.