SEES TIL NESTE ÅR!

Årets Film fra Sør er over.

Film fra Sør fortsetter å være høstens vakreste eventyr på kino og fylte saler både på Vika, Vega Scene og andre arenaer under årets festival. «Å fylle kinosalene både for å feire iranske Jafar Panahi som filmkunstner, kampen han fører sammen med tusenvis andre, og de sterke og underholdende historiene vi får servert fra mange talentfulle filmfortellere fra Sør, gir stor tro på den brede filmkulturen fremover», sier programsjef i festivalen Lasse Skagen. «Vi er heldigvis tilbake med stor entusiasme fra et godt og motivert publikum, og det gir stor inspirasjon til å bygge videre for året som kommer».

Noen av de virkelige store høydepunktene på festivalen har blant annet vært ARGENTINA, 1985 av Santiago Mitre, som vant årets publikumspris, Amazonas-dokumentaren THE TERRITORY av Alex Pritz som vant Dok:Sør prisen og Gabriel Martins MARS ONE som vant årets konkurransepris i seksjonen for 1. og 2.gangs regissører Nye Stemmer.

Av filmer som virkelig har høstet godord fra publikum har vært Bolivianske Alejandro Grisis UTAMA i vår spesialseksjon for Klima, regnskog og urfolk, og på den virkelig humoristiske siden har Sony Slows kulinariske humorperle UMAMI fått mange til å trekke på lattermusklene under festivalen.

«Det har vært et comeback for Film fra Sør i 2022 etter to veldig magre pandemi-år», avslutter programsjef Lasse Skagen. «Situasjonen er fortsatt veldig vanskelig for kinobransjen i Oslo, og vi håper at vi som festival har bidratt til å styrke oppslutningen rundt den brede og mangfoldige globale filmkulturen vi også trenger å vise frem, og som du ikke finner hverken på kino eller på strømmetjenestene ellers».