Tusen takk for i år!

Kjære publikum, frivillige, samarbeidspartnere, sponsorer og støttegivere!

Seyran Ates kritiske rom

Seyran Ates, regissør Nefise Özkal Lorentzen og Seyrans nevø Tugay Saraç i samtale etter visning av Seyran Ates: Sex, revolusjon og islam.

Vi er veldig takknemlige for at vi klarte å gjennomføre den 31. utgaven av Film fra Sør i november. Å komme tilbake til kinosalen med filmer, debatter og spente publikummere føltes utrolig bra. Dere har alle spilt en uvurderlig rolle for at Film fra Sør kunne arrangeres på kino igjen, og det har vært fantastisk å høre så mye positiv respons fra vårt publikum.

Vi er stolte over å ha arrangert en omfattende og mangfoldig festival. Blant årets gjester var den tyske imamen og aktivisten Seryan Ates, som også er hovedpersonen i regissør Nefise Özkal Lorentzens nye dokumentar Seyran Ates: Sex, revolusjon og islam, samt de prisbelønte indiske regissørene Sushmit Ghosh og Rintu Thomas med filmen Writing with Fire. Det var i tillegg stor stas også å få besøk av regissør Khadar Ahmed, som står bak Somalias første Oscar-kandidat, den nydelige Guled & Nasra – vinneren av årets Publikumspris. Men størst av alt var å se dere, vårt kjære publikum, i byens kinosaler.

Vi gleder oss til å se dere igjen til neste år!

Førjulshilsen fra

staben på Film fra Sør.


Sushmit og Rintu

Sushmit Ghosh og Rintu Thomas besøkte festivalen og vant pris for beste dokumentar med filmen Writing with Fire

Kritiske rom hongkong

Det kritiske rom og debatt rundt filmen "When A city Rises" med bla.a. Eric Lai og Stein Tønnesson