Utekinodag på Youngstorget 4. september!

Vi viser to familiefilmer med fokus på Amazonas, samt anime-klassikeren Akira.

4. september inviterer vi til en rekke visninger på Youngstorget!

I samarbeid med Sparebankstiftelsen og Regnskogfondet byr vi på en reise inn i Amazonas-regnskogen, via to herlige familiefilmer: Amazonia og Ainbo – Amazonas vokter. Begge filmene har aldersgrense 6 år.

På kvelden viser vi så 80-tallets store anime-mesterverk Akira.

Alle visningene har gratis inngang, og man trenger altså ikke ta ut billett på forhånd. På grunn av smittevernregler må man imidlertid registrere seg ved ankomst.

Facebook-event: Barnas Sørfilm: En reise inn i Amazonas

Facebook-event: Film fra Sør: AKIRA på Youngstorget

13.00: AMAZONIA

En fantastisk familiefilm som viser deg Amazonas gjennom øynene til en ung ape.

Når et transportfly styrter i Amazonas berger pilotene livet ved å skyte seg ut, mens den lille kapusin-apen som er ombord kræsjlander sammen med resten av lasten. Den lille krabaten overlever imidlertid på mirakuløst vis og befinner seg i en fremmed verden, som han likevel hører hjemme i. Ettersom han er født i fangenskap, er Amazonas like ukjent for ham som den er for publikum, og dermed er det duket for en spennende ferd gjennom jungelen og møter med dens mange innbyggere.

Ordfører Marianne Borgen innleder visningen sammen med Lasse Skagen, kunstnerisk leder i Festivalkontoret. Filmen varer 83 minutter og slutter ca kl 14.45.

15:30: AINBO – AMAZONAS VOKTER

Ainbo er en glad og aktiv jente født og oppvokst i en landsby i Amazonas' dypeste jungel. En dag oppdager hun at den dyrebare regnskogen er truet av ødeleggelse fra grådige mennesker som vil hugge den ned!

Med hjelp fra beltedyret Dillo og tapiren Vaca legger hun ut på en reise for å søke råd og hjelp fra den aller mektigste i Amazonas: den gigantiske skilpadda Motelo Mama. Veiledet av Motelo Mama og med hjelp av sine klønete venner Dillo og Vaca er Ainbo fast bestemt på å redde jungelen og folket sitt før det er for sent.

Regnskogfondet vil holde en kort appell før visningen. Filmen varer 84 minutter og slutter ca kl 17.10.

19.00: AKIRA

"AKIRA is the definitive anime classic" - Empire

AKIRA utspiller seg i 2019, i en postapokalyptisk cyberpunk-versjon av Tokyo, hvor unge rebeller, enkelte med overnaturlige evner, kjemper for å overleve. Kriminelle gjenger, politivold, korrupsjon og høy arbeidsledighet preger en by i konstant uro.

Når gjengmedlemmet Tetsuo trekkes inn i et topphemmelig militærprogram, bestemmer hans biker-venn Kaneda seg for å redde ham. De vikles inn i et overjordisk komplott, hvor den mystiske skikkelsen Akira spiller en sentral rolle.

AKIRA er dystopisk, vakker og stilig – en ubestridelig klassiker og en av 80-tallets beste filmer.

Filmen varer i 2 timer og 5 minutter og har aldersgrense 15 år. Den vises med norske undertekster.