Konkurranse: Gjett årets æresgjest

Klarer du gjette hvem årets æresgjest er? Tipp og vinn gratisbilletter til årets festival! 

Film fra Sør feirer Jentedagen

Jentedagen er en hyllest og en inspirasjonsdag for jenter i alle aldre. Gjennom film, debatt og aktiviteter ønsker vi å bidra til, anerkjenne og belyse jenters rettigheter og de utfordringer jenter rundt om i verden møter.  Kom og feir FNs internasjonale jentedag på Filmens Hus med oss!

Regissørportrettet: Møt Karim Aïnouz

Hans filmer viser tydelig empati med personer som er fast bestemt på å definere seg selv og sin egen måte å leve på. Litt som han selv, homofil i en gjennomgående sør-amerikansk machokultur. Filmatisk går han i dybden på de nære relasjoner og utforsker bånd mellom mennesker. Brasilianske Karim Aïnouz er en av våre fire hovedgjester på årets festival.


Den kulturelle spaserstokken

Film fra Sør har tre fine filmvisninger for seniorkinogjengere i år. Alle filmene vil innledes av filmens regissør eller eksperter på filmens tematikk. Visningene er gratis mot framvisning av pensjonistbevis.  

Seks nye prosjekter valgt til årets SØRFOND-pitcheforum

Det blir knyttet ekstra stor forventning til de nye prosjektene som får presentert sine filmer i årets pitchekonkurranse etter at den SØRFOND støttede filmen ”Flapping in the Middle of Nowhere” stakk av med kritikerprisen i Venezia denne helgen. En jury har nå plukket ut 6 prosjekter utav hele 107 søkere fra forskjellige deler av verden. 


Norsk co-produsert film vant kritikerprisen i Venezia

Den SØRFOND-støttede filmen Flapping in the Middle of Nowhere mottok fredag en av verdens mest prestisjefulle priser, Feodora Award, for beste film på den 29. Venice International Film Critic´s Week. 

Wolf Children på Kulturnatten

Tigerstaden kommer til å syde av kulturelle begivenheter under årets Kulturnatt. I buskene lurer også to ulvebarn, Ame og Yuki, når Film fra Sør viser den nydelige tegnefilmen Wolf Children på Ringen Kino. Filmen vant både publikumsprisen og Sølvspeilet under Film fra Sør 2012. 


Utekino og konsert på Schous plass 5. september

Vi tjuvstarter årets Film fra Sør-festival med gratis utekino og musikk på Schous plass 5. september kl. 21.00! Ta med deg teppe, termos og en varm venn, og gled deg til fantastisk musikk og en skikkelig godbit av en dokumentar.

Fokus Sør-Korea

Sør-Korea er et spennende filmland! Vi har sett en rivende utvikling de siste årene og har derfor valgt å sette ekstra fokus på Sør-Korea under årets Film fra Sør. Her har vi plukket ut en rekke filmperler innen forskjellige sjangre - spesielt til deg.  


Bli medlem i Film fra Sør

I år er 24. gangen Film fra Sør-festivalen går av stabelen og vår publikumsskare vokser år for år. Nytt av året er at vi introduserer medlemspakker med gode tilbud fra oss og våre samarbeidspartnere. Medlemspakkene passer perfekt som gave til dine filmfrelste venner, familiemedlemmer eller til deg selv.

Ta en titt på årets festivalprofil!

En hyllest til fantasien og drømmenes verden, uttaler Film fra Sør- festivalens faste designer Eiliv Gunleiksrud om årets festivalprofil, som nå er klar til å spres i alle kanaler. Profilen står seg kongelig til filmfyrverkeriet i oktober, supplerer kunstnerisk leder Lasse Skagen. Det er med andre ord mye å glede seg til!


Vi varmer opp til årets Øyafestival

Film fra Sør elsker musikk og for fjerde året på rad samarbeider vi med Øyafestival og Oslo Kino om Øyakinoen. Vi viser  Mateo av Aaron I. Naar - en sjarmbombe av en dokumentar! Gå ikke glipp dette unike innblikket i en verdens mest usannsynlige (og til tider mest usympatiske) mariachi-musiker.

Sørfond-støttet film til den prestisjefylte filmfestivalen i Venezia

Den Sørfond-støttede filmen Flapping in the Middle of Nowhere er nominert i kritikeruken ved prestisjefylte Venezia Internasjonale Film Festival. Vi har tatt en snakk Alan Milligan, som er filmens norske co-produsent. 


Flere nyheter i nyhetsarkivet »
KALENDER
Torsdag 25. september
20:00 Elvelangs

Tirsdag 30. september
18:00 Programslipp

Torsdag 9. oktober
18:00 Åpning av Film fra Sør!

Lørdag 18. oktober
20:00 Avslutning Film fra Sør

Vis alle »
Teaser 2014


Siste nytt
NYHETSBREV

Epost:

 

Mangapolis


Partnere og støttegivere
Facebook