24 år på 24 dager - Luke nr. 22

Stiftelsen Film fra Sør avviklet i 2014 sin 24. festival. Vi fortsetter julekalendersuksessen/julequizsuksessen fra fjoråret, og i år går vi kronologisk igjennom festivalens historie år for år. Vi trekker heldige vinnere av flotte premier hver dag frem til julaften. 

Velkommen til før-premiere på "Fortellingen om Prinsesse Kaguya"

Film fra Sør inviterer i samarbeid med arthaus, den Japanske ambassaden og Nordisk Film Kino til før-premieren på magiske Fortellingen om Prinsesse Kaguya ons. 26 nov. på Ringen kino. Det serveres sushi og Liv Lande spiller koto-musikk i forkant av visningen. Filmen innledes av Rune Kreutz og fotograf Adrian Øhrn Johansen som har nylig vært på animasjonsstudietur i Japan. 

Vintersøvn - gullpalmesus i norske grantopper

Film fra Sør-festivalen hadde en spesialvisning av fantastiske Vintersøvn, årets gullpalmevinner i Cannes, og den ble utsolgt fort som fy. Fredag 28. november treffer filmen kinolerret rundt omkring i hele landet. Vi har fått en slump med billetter til premieren i Oslo, og du kan vinne noen av dem!


SØRFOND på CPH:DOX

Årets største europeiske mønstringen av dokumentarfilm CPH:DOX er inn i sine siste dager og vi var selvfølgelig tilstede. SØRFONDs utsendte Lasse Skagen deltok på co-produksjons- og finansieringsforumet CPH:FORUM, og det norske fondet sto høyt oppe på listene for produksjoner fra utviklingsland. Den kongolesiske regissøren Djo Munga pitchet prosjektet A Norwegian Crime in Kongo var ett av flere prosjekter som ønsker støtte fra det norske produksjonsfondet.

Premiere på hjertevarme Raketten

Film fra Sør inviterer i samarbeid med arthaus og Nordisk Film Kino til premieren på den spektakulære og ømme festivalfavoritten Raketten fredag 7. november. Du er invitert, og kan vinne to billetter.


Festivalvinnere Film fra Sør 2014

Fra klaustrofobisk kammerspill til visuell maktdemonstrasjon via vågal teoretisk tilnærming. Årets festivalvinnere er tre svært ulike filmer som hver på sitt vis griper tak i oss og leder oss inn i et eget univers - og inn i oss selv. Som i vår festivalprofil - en hyllest til fantasien, det indre universet, surrealisme og psykedelia, er dette filmer som lar tilskueren selv sette sammen bitene og skape sine egne historier.

Helgas anbefalinger

Nå er det countdown og siste sjanse til å få med seg festivalfilm fram til sal-lysene slukkes søndag kveld. Ute er det perfekt kinovær og inne i kinomørket byr vi på eksklusive filmopplevelser, sanseinntrykk og underholdning du ellers ikke får sjansen til å se på stort lerret. Det er et helt år til neste festival! 


Avslutningsfilm Jodorowsky´s Dune

Regissør Frank Pavich er på festivalen for å snakke om sin nyeste og meget etterlengtede dokumentar; Jodorowsky's Dune. Dokumentaren om filmen som aldri ble laget. Møt han før visning i kveld på Filmens Hus og i morgen kl. 15 på Klingenberg. 

Godt å se noe annet en Hollywood

Våre skribenter er ute og møter folk på festival og tar tampen på festivalstemningen en ettermiddag på Cinemateket. Vi møtte noen som er glade for å bli kjent med andre filmkulturer. 


Khalo Matabane – et nyansert bilde av Sør-Afrika

Khalo Matabanes filmer tar for seg utfordringer som er relevante for Sør-Afrikas skjøre, demokratiske identitet på en intelligent og følsom måte. Han er innom HIV/AIDS, frigjøringskampen og innvandring, men det er folkehelten Nelson Mandela som opptar han aller mest. I kveld møter du han på Shield and Spear kl.18.30.

Dette skjer i helga!

Tre iherdige dager med filmtitting, debatt og fest venter deg fra fredag morgen til søndag kveld. Lørdag har vi satt opp tre ekstraforestillinger for tre av festivalens absolutte publikumsfavoritter; Wild Tales, Behavior og Half of a Yellow Sun. Søndag inviterer vi til samtale om Gabriel García Marquez forfatterskap med visning av Of Love and Other Demons. Festivalhelgen er offisielt åpnet. 


Forståelse på kryss av kulturer

Ekteparet Heilemann har en forkjærlighet for brasiliansk film og har så langt fått med seg 15 filmer under årest festival. Enda skal de se flere. Vi møtte de Cinemateket og slo av en prat. 

Fire på festival

I høstmørket er det betryggende å finne et fyrtårn som viser vei for filmelskere i Oslo. Film fra Sør-festivalen er på vei inn i siste helg, og gir publikum en smak av verden utenom vår egen.  Et entusiastisk publikum og kvalitetsfilm er det som skaper festivalen. Hva tiltrekker folk til Film fra Sør? Vi hører selvsagt med festivalgjengerne selv. 


Flere nyheter i nyhetsarkivet »
Hjelp oss å bli bedre

Bruk 2 minutter på å svare på vår undersøkelse og bli med i trekningen av neste års festivalpass

Svar på undersøkelsen her.

Teaser 2014


NYHETSBREV

Epost:

 

Mangapolis


Partnere og støttegivere
Bli fredskorpser


Cinema for filmelskere


Facebook