Øyakino: Sweet Micky for President

Møt Ghetto Supastar a.k.a. Pras, når han tar turen til Oslo for å presentere den europeiske premieren på den rykende ferske dokumentaren SWEET MICKY FOR PRESIDENT. Arrangementet er et samarbeid mellom Film fra Sør, Oslo World Music Festival, Nordisk Film Kino og Øyafestivalen.

MIN Film fra Sør: Inger Merete Hobbelstad

Vi feirer at årets festival 8. - 18. oktober er nummer 25 med en serie artikler under vignetten «MIN Film fra Sør», hvor kulturpersonligheter i alskens sjangrer forteller om sine beste festivaløyeblikk. Stafettpinnen denne gangen går til Inger Merete Hobbelstad fra Dagbladet!

 

Netflix fra Sør

Årets Film fra Sør går av stabelen 8. - 18. oktober, og blir den 25. festivalen i rekken. Ikke verst! Grovt regnet har vi vist 2000 filmer fra fjerne strøk i løpet av disse årene med iherdig filmformidling. Men hvor mange av disse filmene ligger egentlig på Netflix?


Pangstart på Mangapolis EpiCon under Oslo Comics Expo

Forhåndslanseringen av Mangapolis EpiCon med tre gratisvisninger av anime på Ringen Kino under Oslo Comics Expo var en suksess. Vår animeekspert Lars Hemmingby gir en statusrapport fra arrangementet. 

Gratis animevisninger på Ringen

Mangapolis skifter navn til Mangapolis EpiCon, og en ny to-dagers fantasy convention åpner dørene under Film fra Sør-festivalen. Vi gleder oss veldig og varmer derfor opp med tre gratis animéfilmer under Oslo Comics Expo 11-13. juni.


Fra Etiopia via landsbruksskolen i Ås til den røde løperen i Cannes

Den etiopiske regidebutanten Yared Zeleke reiser til filmfestivalen i Cannes med den SØRFOND-støttede filmen LAMB, som er plukket ut til den prestisjetunge seksjonen Un Certain Regard 2015. I april besøkte han Arabiske filmdager og vi tok en kort snakk med han. 

Premiere Jordens Salt

Den fantastiske dokumentaren JORDENS SALT har idag premiere på kinoer over hele landet. I Oslo finner du den på Victoria og Ringen kino. La deg friste til å se høydepunkter fra dokumentarfotograf Sebastião Salgados førti år lange karriere. Sjekk traileren her 


Ledig prosjektstilling som markedskoordinator

Film fra Sør festivalen er Oslos største filmfestival og arrangeres for 25. gang 8. – 18. oktober 2015. Vi søker en engasjert markedskoordinator som kan jobbe tett sammen med vår markedssjef og være en del av vårt festivalteam for 2015. 

Sølvbjørnvinneren EL CLUB kommer på Film fra Sør-festivalen

Filmpoolen har sikret en av de sterkeste filmene fra årets Berlinale filmdistribusjon: El Club av Pablo Larrain. Filmen mottok Sølvbjørnen (Grand Jury Prix). Larrain var aktuell med Stem Nei i 2012, en film han også ble Oscar-nominert for og som åpnet Film fra Sør i 2012.


Endelig slippes galskapen løs på kino!

Gikk du glipp av Wild Tales, fjorårets åpningsfilm og desiderte publikumsfavoritt? Nå treffer galskapen kinolerret rundt om i hele landet, og du er selvfølgelig invitert til førpremieren torsdag 12. mars. Bli med på en fryktelig underholdende filmopplevelse.

Premiere på Vivianes kamp

Film fra Sør inviterer i samarbeid med Arthaus og Nordisk Film Kino til premiere på fjorårets vinner av Sølvspeilet, Vivianes kamp. Du kan vinne billetter her.


Vinn konsertbilletter til Fatoumata Diawara på Cosmopolite

Så du Abderrahmane Sissakos Timbuktu på kino? I så fall la du helt sikkert merke til Fatoumata Diawara , som synger seg inn i hjertene til publikum, noe hun må bøte med 40 piskeslag for. 19. mars spiller hun på Cosmopolite, og du kan vinne to billetter til konserten.

Utenriksdepartementet bevilger 12 millioner til SØRFOND

Utenriksdepartementet har besluttet å bidra med et tilskudd på NOK 12 millioner for en fireårig avtaleperiode fra 2015-2018. Inkludert fondets resterende midler, vil SØRFOND utdele NOK 13,4 millioner i produksjonsstøtte de neste 4 årene. 


Flere nyheter i nyhetsarkivet »
Teaser 2014


NYHETSBREV
 

Mangapolis


Partnere og støttegivere
Facebook