Vi varmer opp til årets Øyafestival

Film fra Sør elsker musikk og for fjerde året på rad samarbeider vi med Øyafestival og Oslo Kino om Øyakinoen. Vi viser  Mateo av Aaron I. Naar - en sjarmbombe av en dokumentar! Gå ikke glipp dette unike innblikket i en verdens mest usannsynlige (og til tider mest usympatiske) marriachi-musiker.

Sørfond-støttet film til den prestisjefylte filmfestivalen i Venezia

Den Sørfond-støttede filmen Flapping in the Middle of Nowhere er nominert i kritikeruken ved prestisjefylte Venezia Internasjonale Film Festival. Vi har tatt en snakk Alan Milligan, som er filmens norske co-produsent. 

Velkommen til førpremiere på Den tyske legen

Åpningsfilmen og en av de største publikumssuksessene under fjorårets Film fra Sør-festival er nå i norsk kinodistribusjon. Den tyske legen (Wakolda) er å finne på en rekke kinoprogrammer rundt om i landet i slutten av juli. Film fra Sør inviterer i samarbeid med Hummelfilm, Tour de Force og Oslo kino til førpremiere torsdag 24. juli og du kan vinne signerte eksemplarer av boken Wakolda her.


Unge talenter vises frem under Film fra Sør

Vi samarbeider i år med Grønnskjerm om en kortfilmskonkurranse under årets Film fra Sør. Har du en regissørspire i magen, og har drømt om å få din film vist på filmfestival? Så har du muligheten til det nå. I premiepotten ligger også 10 000 kroner, som du har mulighet til å stikke av med.

Sørfilm tar Gullpalmen i Cannes

Verdensfilmens vindu og en av de mest innflytelsesrike filmfestivalene bød på over 1500 filmer i år. Vi har stått timesvis i kø og jaktet på de beste filmperlene fra Sør. Her har du noen av våre høydepunkter.


Nytt norsk-colombiansk festivalsamarbeid

Den andre utgaven av The Colombian Filmfestival ble avholdt i New York 25 til 30.mars, 2014. En av de viktige annonserte nyhetene på festivalen, var et ferskt samarbeid med Film fra Sør Festivalen. Vinneren av hovedkonkurransen på The Colombian Filmfestival automatisk rykker inn i hovedprogrammet til Film fra Sør Festivalen i oktober. 

Film med mening

Film fra Sør og Arthaus samarbeider med Oslo Trend, Kirkens Nødhjelp og Fam Irvoll om et prosjekt for voldtektsofre i Kongo. 5. februar kl. 19.30 viser vi den Oscarnominerte filmen Rebell på Westerdals. Visningen er åpen for alle, og inntektene går utelukkende til prosjektet.


Velkommen til førpremiere på Som far, så sønn

Gikk du glipp av Hirokazu Kore-edas Som far, så sønn på fjorårets Film fra Sør-festival? Fortvil ikke. Nå lanseres den straks på kino. Film fra Sør inviterer i samarbeid med Arthaus og Oslo kino til førpremiere, onsdag 5. februar på Klingenberg. 

Stiftelsen Film fra Sør åpner for filmdistribusjon

Med lanseringen av filmen Wolf Children på kino, åpner Stiftelsen Film fra Sør døren for Film fra Sør Distribusjon – et nytt tilskudd for import av Sørfilm til Norge. Kunstnerisk Leder i Film fra Sør Lasse Skagen forteller mer om hva og hvorfor.


Wolf Children på kino 15. november

Fra 15. november kan du oppleve Wolf Children på kino i Trondheim, Bergen og Oslo. Filmen vil også settes opp i flere byer mot jul. Filmen vant både publikumsprisen og Sølvspeilet under fjorårets Film fra Sør. 

Hjelp oss til å bli enda bedre

Delta i Film fra Sørs spørreundersøkelse og vær med trekningen av festivalpass til både Film fra Sør-festivalen og Arabiske filmdager 2014.


Takk for en fantastisk festival!

Vi klyper oss fortsatt i armen. Hele Film fra Sør-festivalen 2013 føltes som en god drøm som gikk alt for fort. Vi har hatt 11 dager med et knallsterkt program, og attpåtil satt publikumsrekord. Tusen takk, kjære festivalgjengere!

Festivalvinnere Film fra Sør 2013

Fra karnevalesk surrealisme til poetisk realisme. Årets festivalvinnere er tre svært ulike filmer som hver på sitt vis griper tak i oss og leder oss inn i et eget univers - og inn i oss selv. Som i vår festivalprogfil, øyet hvor ulike landskap og historier utfolder seg, er dette filmer som lar tilskueren selv sette sammen bitene og skape sine egne historier.


Flere nyheter i nyhetsarkivet »
Mangapolis


NYHETSBREV

Epost:

 

Siste nytt
Stemningsrapporter

Her kan du lese noen små stemningsdrypp fra festivalen:

Ut av kinomørket #1
Ut av kinomørket #2
Ut av kinomørket #3 

Partnere og støttegivere
Facebook