Festivalvinnere Film fra Sør 2014

Fra klaustrofobisk kammerspill til visuell maktdemonstrasjon via vågal teoretisk tilnærming. Årets festivalvinnere er tre svært ulike filmer som hver på sitt vis griper tak i oss og leder oss inn i et eget univers - og inn i oss selv. Som i vår festivalprofil - en hyllest til fantasien, det indre universet, surrealisme og psykedelia, er dette filmer som lar tilskueren selv sette sammen bitene og skape sine egne historier.

Helgas anbefalinger

Nå er det countdown og siste sjanse til å få med seg festivalfilm fram til sal-lysene slukkes søndag kveld. Ute er det perfekt kinovær og inne i kinomørket byr vi på eksklusive filmopplevelser, sanseinntrykk og underholdning du ellers ikke får sjansen til å se på stort lerret. Det er et helt år til neste festival! 

Avslutningsfilm Jodorowsky´s Dune

Regissør Frank Pavich er på festivalen for å snakke om sin nyeste og meget etterlengtede dokumentar; Jodorowsky's Dune. Dokumentaren om filmen som aldri ble laget. Møt han før visning i kveld på Filmens Hus og i morgen kl. 15 på Klingenberg. 


Godt å se noe annet en Hollywood

Våre skribenter er ute og møter folk på festival og tar tampen på festivalstemningen en ettermiddag på Cinemateket. Vi møtte noen som er glade for å bli kjent med andre filmkulturer. 

Khalo Matabane – et nyansert bilde av Sør-Afrika

Khalo Matabanes filmer tar for seg utfordringer som er relevante for Sør-Afrikas skjøre, demokratiske identitet på en intelligent og følsom måte. Han er innom HIV/AIDS, frigjøringskampen og innvandring, men det er folkehelten Nelson Mandela som opptar han aller mest. I kveld møter du han på Shield and Spear kl.18.30.


Dette skjer i helga!

Tre iherdige dager med filmtitting, debatt og fest venter deg fra fredag morgen til søndag kveld. Lørdag har vi satt opp tre ekstraforestillinger for tre av festivalens absolutte publikumsfavoritter; Wild Tales, Behavior og Half of a Yellow Sun. Søndag inviterer vi til samtale om Gabriel García Marquez forfatterskap med visning av Of Love and Other Demons. Festivalhelgen er offisielt åpnet. 

Forståelse på kryss av kulturer

Ekteparet Heilemann har en forkjærlighet for brasiliansk film og har så langt fått med seg 15 filmer under årest festival. Enda skal de se flere. Vi møtte de Cinemateket og slo av en prat. 


Fire på festival

I høstmørket er det betryggende å finne et fyrtårn som viser vei for filmelskere i Oslo. Film fra Sør-festivalen er på vei inn i siste helg, og gir publikum en smak av verden utenom vår egen.  Et entusiastisk publikum og kvalitetsfilm er det som skaper festivalen. Hva tiltrekker folk til Film fra Sør? Vi hører selvsagt med festivalgjengerne selv. 

Wild Tales ekstravisning

Det har vært tilløp til opptøyer etter utsolgte forestillinger av populære Wild Tales denne festivalen. Vi har hørt dere kjære publikum og setter derfor opp en ekstraforestilling på Klingenberg kommende lørdag kl. 15.00! God fornøyelse og husk å stemme på publikumsprisen. Vi trekker en vinner av gavekort fra Airbnb verdt 5000 kroner. 


Dagens Anbefalinger

Søt meksikansk pubertal komedie, sterkt rettsalsdrama fra Sør-Korea og vinner av hovedprisen ved den prestisjetunge filmfestivalen i Karlovy Vary, Corn Island, vises på Film fra Sør i dag. Møt den georgiske prisbelønte regissøren George Ovashvili på Ringen kl. 20.30 i kveld. 

Endring: Jodorowsky besøker Film fra Sør via Skype

Fra 16. – 19. oktober skulle kultlegenden Alejandro Jodorowsky besøke Cinemateket i Oslo under Film fra Sør-festivalen. Han har dessverre blitt forhindret grunnet sykdom, men vil være tilstede via Skype i forbindelse med alle visningene.


Kunst, satire og ytringsfrihet i Sør Afrika

Våren 2012 stilte Brett Murray ut maleriet The Spear ved the Goodman Gallery i Johannesburg. Bare uker senere var han utskjelt og drapstruet. Ikke lenge etter ble maleriet vandalisert. Vi fikk muligheten til å spørre Brett Murray noen spørsmål om kontroversen rundt bildet hans, om situasjonen i Sør Afrika og om filmen Shield & Spear.

Tvangsekteskap i bagasjen

Regissør Afia Nathaniel skildrer i sin første spillefilm, Dukhtar, en ekstrem form for tvangsekteskap, nemlig inngåelse av ekteskap mellom et barn og en godt voksen mann. Nathaniel kjenner Pakistan godt og vet hva det vil si å bli tvunget til ekteskap. Hun ønsker med sin film å påvirke en endring i samfunnet hun er vokst opp i, i retning av større aksept av jenters egne valg. Vi møtte regissøren for et eksklusivt intervju om hennes nyeste film. 


Flere nyheter i nyhetsarkivet »
Hjelp oss å bli bedre

Bruk 2 minutter på å svare på vår undersøkelse og bli med i trekningen av neste års festivalpass

Svar på undersøkelsen her.

Teaser 2014


NYHETSBREV

Epost:

 

Mangapolis


Partnere og støttegivere
Bli fredskorpser


Cinema for filmelskere


Facebook