Ledig prosjektstilling som markedskoordinator

Film fra Sør festivalen er Oslos største filmfestival og arrangeres for 25. gang 8. – 18. oktober 2015. Vi søker en engasjert markedskoordinator som kan jobbe tett sammen med vår markedssjef og være en del av vårt festivalteam for 2015. 

Førpremiere Jordens Salt

Onsdag 22. april kl. 18:00 inviterer vi, i samarbeid med Nobels Fredssenter og Arthaus, til førpremiere på den Oscar-nominerte dokumentaren Jordens Salt på Victoria kino. Det er en av de aller fineste dokumentarene som finnes der ute, med høydepunkter fra dokumentarfotograf Sebastião Salgados førti år lange karriere. 

Sølvbjørnvinneren EL CLUB kommer på Film fra Sør-festivalen

Filmpoolen har sikret en av de sterkeste filmene fra årets Berlinale filmdistribusjon: El Club av Pablo Larrain. Filmen mottok Sølvbjørnen (Grand Jury Prix). Larrain var aktuell med Stem Nei i 2012, en film han også ble Oscar-nominert for og som åpnet Film fra Sør i 2012.


Endelig slippes galskapen løs på kino!

Gikk du glipp av Wild Tales, fjorårets åpningsfilm og desiderte publikumsfavoritt? Nå treffer galskapen kinolerret rundt om i hele landet, og du er selvfølgelig invitert til førpremieren torsdag 12. mars. Bli med på en fryktelig underholdende filmopplevelse.

Premiere på Vivianes kamp

Film fra Sør inviterer i samarbeid med Arthaus og Nordisk Film Kino til premiere på fjorårets vinner av Sølvspeilet, Vivianes kamp. Du kan vinne billetter her.


Vinn konsertbilletter til Fatoumata Diawara på Cosmopolite

Så du Abderrahmane Sissakos Timbuktu på kino? I så fall la du helt sikkert merke til Fatoumata Diawara , som synger seg inn i hjertene til publikum, noe hun må bøte med 40 piskeslag for. 19. mars spiller hun på Cosmopolite, og du kan vinne to billetter til konserten.

Utenriksdepartementet bevilger 12 millioner til SØRFOND

Utenriksdepartementet har besluttet å bidra med et tilskudd på NOK 12 millioner for en fireårig avtaleperiode fra 2015-2018. Inkludert fondets resterende midler, vil SØRFOND utdele NOK 13,4 millioner i produksjonsstøtte de neste 4 årene. 


SØRFOND gir resultater for filmskapere i utviklingsland

Telemarksforsking har evaluert Sørfond på oppdrag fra Utenriksdepartementet. Evalueringsrapporten viser at selv om Sørfond er et ungt fond som har støttet et lite antall filmproduksjoner, har det allerede bidratt til å løfte flere filmskapere fra utviklingsland og styrket filmmiljøene omkring dem.

Vinn billetter til Timbuktu

16. januar er det tid for premiere på en av de mest kritikerroste filmene fra fjorårets filmfestival i Cannes. Abderrahmane Sissakos Timbuktu treffer kinolerret rundt om i hele landet, og du kan vinne billetter til Oslo-premieren.


24 år på 24 dager - Luke nr. 24

Stiftelsen Film fra Sør avviklet i 2014 sin 24. festival. Vi fortsetter julekalendersuksessen/julequizsuksessen fra fjoråret, og i år går vi kronologisk igjennom festivalens historie år for år. Vi trekker heldige vinnere av flotte premier hver dag frem til julaften. 

Velkommen til før-premiere på "Fortellingen om Prinsesse Kaguya"

Film fra Sør inviterer i samarbeid med arthaus, den Japanske ambassaden og Nordisk Film Kino til før-premieren på magiske Fortellingen om Prinsesse Kaguya ons. 26 nov. på Ringen kino. Det serveres sushi og Liv Lande spiller koto-musikk i forkant av visningen. Filmen innledes av Rune Kreutz og fotograf Adrian Øhrn Johansen som har nylig vært på animasjonsstudietur i Japan. 


Vintersøvn - gullpalmesus i norske grantopper

Film fra Sør-festivalen hadde en spesialvisning av fantastiske Vintersøvn, årets gullpalmevinner i Cannes, og den ble utsolgt fort som fy. Fredag 28. november treffer filmen kinolerret rundt omkring i hele landet. Vi har fått en slump med billetter til premieren i Oslo, og du kan vinne noen av dem!

SØRFOND på CPH:DOX

Årets største europeiske mønstringen av dokumentarfilm CPH:DOX er inn i sine siste dager og vi var selvfølgelig tilstede. SØRFONDs utsendte Lasse Skagen deltok på co-produksjons- og finansieringsforumet CPH:FORUM, og det norske fondet sto høyt oppe på listene for produksjoner fra utviklingsland. Den kongolesiske regissøren Djo Munga pitchet prosjektet A Norwegian Crime in Kongo var ett av flere prosjekter som ønsker støtte fra det norske produksjonsfondet.


Flere nyheter i nyhetsarkivet »
Teaser 2014


NYHETSBREV
 

Mangapolis


Partnere og støttegivere
Bli fredskorpser


Cinema for filmelskere


Facebook