Nytt norsk-colombiansk festivalsamarbeid

Den andre utgaven av The Colombian Filmfestival ble avholdt i New York 25 til 30.mars, 2014. En av de viktige annonserte nyhetene på festivalen, var et ferskt samarbeid med Film fra Sør Festivalen. Vinneren av hovedkonkurransen på The Colombian Filmfestival automatisk rykker inn i hovedprogrammet til Film fra Sør Festivalen i oktober. 

Aya Suzuki - et liv som animatør

Mandag har Hayao Miyazakis siste film Vinden stiger førpremiere i Oslo. Film fra Sør-redaksjonen har tatt en prat med japansk-britiske Aya Suzuki. Den erfarne animatøren, som har vært med på å tegne Miyazakis film, har i tillegg jobbet sammen med Mamoru Hosoda, Satoshi Kon og Sylvain Chomet.

Film med mening

Film fra Sør og Arthaus samarbeider med Oslo Trend, Kirkens Nødhjelp og Fam Irvoll om et prosjekt for voldtektsofre i Kongo. 5. februar kl. 19.30 viser vi den Oscarnominerte filmen Rebell på Westerdals. Visningen er åpen for alle, og inntektene går utelukkende til prosjektet.


Velkommen til førpremiere på Som far, så sønn

Gikk du glipp av Hirokazu Kore-edas Som far, så sønn på fjorårets Film fra Sør-festival? Fortvil ikke. Nå lanseres den straks på kino. Film fra Sør inviterer i samarbeid med Arthaus og Oslo kino til førpremiere, onsdag 5. februar på Klingenberg. 

Stiftelsen Film fra Sør åpner for filmdistribusjon

Med lanseringen av filmen Wolf Children på kino, åpner Stiftelsen Film fra Sør døren for Film fra Sør Distribusjon – et nytt tilskudd for import av Sørfilm til Norge. Kunstnerisk Leder i Film fra Sør Lasse Skagen forteller mer om hva og hvorfor.


Wolf Children på kino 15. november

Fra 15. november kan du oppleve Wolf Children på kino i Trondheim, Bergen og Oslo. Filmen vil også settes opp i flere byer mot jul. Filmen vant både publikumsprisen og Sølvspeilet under fjorårets Film fra Sør. 

Hjelp oss til å bli enda bedre

Delta i Film fra Sørs spørreundersøkelse og vær med trekningen av festivalpass til både Film fra Sør-festivalen og Arabiske filmdager 2014.


Takk for en fantastisk festival!

Vi klyper oss fortsatt i armen. Hele Film fra Sør-festivalen 2013 føltes som en god drøm som gikk alt for fort. Vi har hatt 11 dager med et knallsterkt program, og attpåtil satt publikumsrekord. Tusen takk, kjære festivalgjengere!

Festivalvinnere Film fra Sør 2013

Fra karnevalesk surrealisme til poetisk realisme. Årets festivalvinnere er tre svært ulike filmer som hver på sitt vis griper tak i oss og leder oss inn i et eget univers - og inn i oss selv. Som i vår festivalprogfil, øyet hvor ulike landskap og historier utfolder seg, er dette filmer som lar tilskueren selv sette sammen bitene og skape sine egne historier.


Barbara Sarasola-Day og det fortapte ordet

To argentinske filmer med støtte fra SØRFOND var sentrale under årets Film fra Sør-festival. Lucía Puenzo fikk mye oppmerksomhet i starten av festivalen, med Wakolda som åpningsfilm og lansering av boken på norsk. Møt slutten av festivalen stakk Deshora av Barbara Sarasola-Day seg frem som en av årets sterkeste.

Indisk filmindustri feirer 100 år!

Verdens største filmindustri og –produsent finner du i India, som i år feirer hundreårsjubileum. Derfor vil vi gjøre stas på India og dets mangfold av fargerike filmopplevelser under årets Film fra Sør. Se fram til politisk drama, feelgood-stemning og forrykende danseshow!


Apichatpong Weerasethakul: Minner og motsetninger

Apichatpong Weerasethakul var æresgjest på årets Film fra Sør-festival. Vi presenterte tre av hans spillefilmer og en samling kortfilmer. Gå ikke glipp av hans separatutstilling, Photophobia, på Stenersenmuseet frem til 15. desember i år.

Yesim Ustaoglus indre reiser

Yeşim Ustaoğlu er en av festivalens hovedgjester og har tre filmer på årets program. Vi møter henne på Filmens hus hvor hun forteller om sin lidenskap for filmmediet. Filmene hennes handler om en form for indre reise og mellommenneskelige relasjoner.


Flere nyheter i nyhetsarkivet »
Mangapolis


NYHETSBREV

Epost:

 

Siste nytt
Stemningsrapporter

Her kan du lese noen små stemningsdrypp fra festivalen:

Ut av kinomørket #1
Ut av kinomørket #2
Ut av kinomørket #3 

Partnere og støttegivere
Facebook