Utekino og konsert på Schous plass 5. september

Vi tjuvstarter årets Film fra Sør-festival med gratis utekino og musikk på Schous plass 5. september kl. 21.00! Ta med deg teppe, termos og en varm venn, og gled deg til fantastisk musikk og en skikkelig godbit av en dokumentar.

Fokus Sør-Korea

Sør-Korea er et spennende filmland! Vi har sett en rivende utvikling de siste årene og har derfor valgt å sette ekstra fokus på Sør-Korea under årets Film fra Sør. Her har vi plukket ut en rekke filmperler innen forskjellige sjangre - spesielt til deg.  

Påmelding frivillige 2014!

Registreringen av frivillige er nå åpen! Det går fort unna, så ikke vent med å melde deg.


Bli medlem i Film fra Sør

I år er 24. gangen Film fra Sør-festivalen går av stabelen og vår publikumsskare vokser år for år. Nytt av året er at vi introduserer medlemspakker med gode tilbud fra oss og våre samarbeidspartnere. Medlemspakkene passer perfekt som gave til dine filmfrelste venner, familiemedlemmer eller til deg selv.

Ta en titt på årets festivalprofil!

En hyllest til fantasien og drømmenes verden, uttaler Film fra Sør- festivalens faste designer Eiliv Gunleiksrud om årets festivalprofil, som nå er klar til å spres i alle kanaler. Profilen står seg kongelig til filmfyrverkeriet i oktober, supplerer kunstnerisk leder Lasse Skagen. Det er med andre ord mye å glede seg til!


Vi varmer opp til årets Øyafestival

Film fra Sør elsker musikk og for fjerde året på rad samarbeider vi med Øyafestival og Oslo Kino om Øyakinoen. Vi viser  Mateo av Aaron I. Naar - en sjarmbombe av en dokumentar! Gå ikke glipp dette unike innblikket i en verdens mest usannsynlige (og til tider mest usympatiske) mariachi-musiker.

Sørfond-støttet film til den prestisjefylte filmfestivalen i Venezia

Den Sørfond-støttede filmen Flapping in the Middle of Nowhere er nominert i kritikeruken ved prestisjefylte Venezia Internasjonale Film Festival. Vi har tatt en snakk Alan Milligan, som er filmens norske co-produsent. 


Velkommen til førpremiere på Den tyske legen

Åpningsfilmen og en av de største publikumssuksessene under fjorårets Film fra Sør-festival er nå i norsk kinodistribusjon. Den tyske legen (Wakolda) er å finne på en rekke kinoprogrammer rundt om i landet i slutten av juli. Film fra Sør inviterer i samarbeid med Hummelfilm, Tour de Force og Oslo kino til førpremiere torsdag 24. juli og du kan vinne signerte eksemplarer av boken Wakolda her.

Unge talenter vises frem under Film fra Sør

Vi samarbeider i år med Grønnskjerm om en kortfilmskonkurranse under årets Film fra Sør. Har du en regissørspire i magen, og har drømt om å få din film vist på filmfestival? Så har du muligheten til det nå. I premiepotten ligger også 10 000 kroner, som du har mulighet til å stikke av med.


Sørfilm tar Gullpalmen i Cannes

Verdensfilmens vindu og en av de mest innflytelsesrike filmfestivalene bød på over 1500 filmer i år. Vi har stått timesvis i kø og jaktet på de beste filmperlene fra Sør. Her har du noen av våre høydepunkter.

Nytt norsk-colombiansk festivalsamarbeid

Den andre utgaven av The Colombian Filmfestival ble avholdt i New York 25 til 30.mars, 2014. En av de viktige annonserte nyhetene på festivalen, var et ferskt samarbeid med Film fra Sør Festivalen. Vinneren av hovedkonkurransen på The Colombian Filmfestival automatisk rykker inn i hovedprogrammet til Film fra Sør Festivalen i oktober. 


Film med mening

Film fra Sør og Arthaus samarbeider med Oslo Trend, Kirkens Nødhjelp og Fam Irvoll om et prosjekt for voldtektsofre i Kongo. 5. februar kl. 19.30 viser vi den Oscarnominerte filmen Rebell på Westerdals. Visningen er åpen for alle, og inntektene går utelukkende til prosjektet.

Velkommen til førpremiere på Som far, så sønn

Gikk du glipp av Hirokazu Kore-edas Som far, så sønn på fjorårets Film fra Sør-festival? Fortvil ikke. Nå lanseres den straks på kino. Film fra Sør inviterer i samarbeid med Arthaus og Oslo kino til førpremiere, onsdag 5. februar på Klingenberg. 


Flere nyheter i nyhetsarkivet »
KALENDER
Mandag 1. september
17:00 Infomøte frivillige

Fredag 5. september
21:00 Utekino Deichman

Fredag 12. september
19:00 Kulturnatt

Torsdag 25. september
18:00 Elvelangs

Tirsdag 30. september
19:00 Programslipp

Torsdag 9. oktober
18:00 Åpning av Film fra Sør!

Vis alle »
NYHETSBREV

Epost:

 

Siste nytt
Stemningsrapporter

Her kan du lese noen små stemningsdrypp fra festivalen:

Ut av kinomørket #1
Ut av kinomørket #2
Ut av kinomørket #3 

Partnere og støttegivere
Facebook